„Power bob” – a tavasz legmenőbb hajtrendje

A bob frizurák reneszánszukat élik, hiszen ez az egyik legelegánsabb, legvagányabb és legkönnyebben kezelhető hajviselet. De a fodrászok még tudják fokozni, hiszen itt a legújabb frizuraőrület: a "Power bob"!

A bob hajviselet a 20-as években kezdett népszerűvé válni, pedig a rövid frizura valójában az 1890-es évekből származik és szorosan kapcsolódik egy Polaire nevű francia énekesnőhöz. Akkoriban, amikor a haj hossza egyenes arányban állt a nőiességgel és a nők felé támasztott elvárásokkal, a rövid bob frizura a lázadás egyik formája volt. Polariet emiatt sokan a világ legcsúnyább nőjének titulálták. De a francia amazon ragaszkodott rövid frizurájához, harminc évvel később pedig már nők milliói választották a bob hajviseletet. Nem véletlen, hogy a bob azóta is jelen van a hajtrendekben, hiszen a nők erejét, és hatalmuk visszaszerzését is szimbolizálja.

A nők erejét jelképezi

Itt az ideje, hogy a nők felismerjék, micsoda rendkívüli erővel bírnak, és milyen fontos szerepet töltenek be a társadalomban. Nincs többé helye a sztereotípiáknak és az elnyomásnak. A Power bob hajviselet pedig ezt az erőt jelképezi. A karakteres vágású, mégis könnyed textúráju frizura a nők meghatározó szerepét hivatott megmutatni. Benne van egyfajta komolyság és praktikusság, mégis elbűvölően buja. Graham Nation, a Sexy Hair vezető fodrásza szerint ez az egyforma hosszúságúra vágott frizura az idei évben a modern nők kedvence lesz.

charlize theron bob frizura
A bob frizura a sztárok kedvence: Charlize Theronnak is nagyon jól áll! Fotó: Getty Images / Vincent Sandoval / Contributor

Az örök divat

A popkultúrában a Power bob olyan nőkön jelenik meg, akik erőteljes energiákat bocsátanak ki. Akik nem félnek megmutatni valódi erejüket és használni hangjukat. Megan Thee Stallion rapper például egy ilyen klasszikus frizurával érkezett legutóbbi tárgyalására, de olykor Hailey Bieber, Victoria Beckham, Billie Eilish is beveti ezt a hatalommal bíró frizurát. Úgy tűnik Kim Kardashiannak is rendkívül bevált a hajviselet, hiszen több alkalommal választotta ezt, amikor az igazságügyi reformokon dolgozott, vagy Washingtonban kellett megjelenjen a tisztviselőkkel való egyeztetéseken. Ez a frizura ugyanis tiszteletet parancsoló és viselőjét komolyan kell vegyék.

Kell ez neked?

Ha egy ideje már játszadozol a gondolattal, hogy megváltoztasd a külsődet, akkor a Power bob az egyik legjobb választás. Ha felkeltette érdeklődésedet ez a szimbolikus jelentésű hajviselet, akkor csak arra figyelj, hogy ha kerekebb az arcod, akkor valószínűleg egy rövidebb forma fog jól állni neked. A bob az egyik legsokoldalúbb vágás, szinte kivétel nélkül mindenkinek jól áll, ezért egy jó szakember segítségével biztosan megtalálod a hozzád illőt, akár egy rövidebb, akár egy long bob vagy a power bob formájában.

Nyitókép: CoffeeAndMilk/GettyImages
Forrás: bustle

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: