Previously On… The royal family: Azaz ez történt az angol királyi családdal az elmúlt héten

A royalok 2020-as woohoo. krónikája a 27. hét eseményeiről

Akár szeretjük a brit királyi család tagjait, akár utáljuk, egy azonban biztos: nem tudunk élni nélkülük. Éppen ezért hétről hétre összegyűjtjük neked a legfrissebb híreket és pletykákat róluk.

Amikor Meghan Markle és Harry elindították a @sussexroyal nevű Instagram profiljukat, mindössze 5 óra és 45 perc alatt 1 millióan nyomtak rá a követés gombra, amivel a házaspár beírta magát a social média történelemkönyvébe rekorderként. Bár Jennifer Aniston később megfosztotta őket ettől a tróntól 29 perc előnnyel, Harryék oldalát azóta is rengetegen figyelik, hátha a királyi családból kilépésük ellenére posztolnak még az életükről. De addig is, amíg arra várunk, hogy megtörjék a csendet a közösségi oldalukon, a Concierge Cape Town Instagramjának hála előkerült egy behind the scenes fotó Meghanről, amit eddig még nem láthattunk. Az egykori hercegnét első családi körútjukon fotózták le azzal a séffel, aki az afrikai tartózkodásuk során az étkezéseikért felelt 2019 őszén.

Fotó: Instagram/@conciergecapetown

A tavalyi év szeptembere azonban nemcsak azért volt különleges Meghan számára, mert először indult el férjével és kisfiával, Archie-val egy hivatalos utazásra, hanem azért is, mert az akkor megjelent „Forces for Change” (vagyis A változás erői) brit Vogue magazin elkészítésében ő maga is részt vett, mint vendégszerkesztő. A 15 inspiráló nő fotóját felvonultató címlap és az adott lapszám olyan nagy sikert aratott, hogy nemrég még díjat is nyert a sokszínűsége miatt a Professional Publishers Association (PPA) Awardson. Meghan hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy elismerték ezt a különleges kiadást, és nyilatkozatában gratulált a magazin főszerkesztőjének, Edward Enninfulnak, „A Forces for Change megvalósítása Edwarddal lehetőséget adott arra, hogy a Vogue szeptemberi számával úgy tudjunk reflektálni a világra, ahogyan mi látjuk – gyönyörűnek, és a sokszínűségében erősnek” – nyilatkozta.

Fotó: Instagram/@sussexroyal

Harry feleségét egyébként sok támadás is érte a magazin miatt – például voltak, akik azt állították, hogy Meghan a címlap ötletét Samantha Brett és Steph Adams „The Game Changers”, azaz a „A játék megváltoztatói” könyvéről lopta, amibe ő maga is írt egy esszét. Ám nehéz lenne eldönteni, hogy igaza volt-e a kritikusainak vagy csak rosszindulatú megjegyzésekről volt szó, ugyanis 2019-ben a brit média hihetetlenül gyakran cikkezett Harryékről és az írások jelentős részében csak bírálták Meghan lépéseit – ráadásul a Mail on Sunday kiszivárogtatott egy kézzel írott levelet, amit apjának, Thomas Markle-nek küldött. Az ügy hatalmas port kavart, Harry pedig válaszképp több angol médiumot is beperelt. A lap egyébként azzal védekezik, hogy a férfi csak azután adta ki a sajtónak ezt a levelet, miután Meghan barátai meséltek a People-nak a létezéséről. – de az ex hercegné nyilatkozatában az áll, hogy nem adott engedélyt az interjúra az ismerőseinek, arra pedig végképp nem, hogy szóba kerüljön a levele és annak tartalma. A legfrissebb hírek szerint az új bírósági papírokban meg is nevezte azt az 5 barátját, akik nyilatkoztak a jóváhagyása nélkül és azt is kiemelte, hogy teljesen védtelennek érezte magát a királyi család intézményében. Ráadásul megtiltották neki, hogy felvegye a harcot az ellene felhozott hamis vádakkal, ami miatt a barátai különösen aggódtak a mentális egészségéért, főleg a terhessége alatt.

Meghan a legfrissebb dokumentumokban többek között arra is kitért, hogy:

  • úgy véli, esküvőjük 1 milliárd font bevételt generált a turizmusnak 2018-ban.
  • Beatrix és Eugénia hercegnő, illetve Mihály herceg fizetett munkát vállalhatnak a királyi család tagjaként.
  • Nem azért írta a levelet az apjának, hogy kibéküljön vele, hanem azért, hogy ne manipulálhassa a média Thomast.
  • Saját pénzéből fizette az édesapja repülőjegyét Londonba és vissza, illetve a hotelszobája árát is.
Fotó: Instagram/@meghanmarkle_archive

A per eredményére még várnunk kell, de az biztos, hogy a fenti okok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Meghan és Harry év elején lemondtak a királyi családban betöltött címükről és Amerikába költöztek, hogy új életet kezdjenek. Azt egyelőre nem lehet tudni, milyen hatással lesz ez a változás hosszú távon Vilmos és Harry kapcsolatára, akik köztudottan jó testvérek voltak, ám Meghan érkezése után tagadhatatlanul megváltozott a viszonyuk. A bennfentesek azt állítják, hogy az idősebb fivér aggódott, amiért öccse túlságosan hamar eljegyezte barátnőjét. Sokan úgy tartják, Harryt Meghan magabiztossága nyűgözte le, olyan nőt keresett, aki a néhai Diana hercegnére emlékezteti, hiszen nagyon megviselte őt édesanyja halála. A legújabb információk szerint azonban nem csak Vilmos akarta lebeszélni őt a korai lánykérésről, hanem felesége, Kate Middleton is, aki próbálta figyelmeztetni Harryt arra, hogy olyan nővel randevúzik, akinek tőle teljesen eltérő múltja, élete és karrierje van. Katalin úgy látta, idő és odafigyelés kell ahhoz, hogy ez a két oldal integrálódhasson egymásba.

Fotó: WPA Pool/Getty Images

Bár az igazságot talán sosem fogjuk megtudni arról, pontosan mi is történhetett Harry és Vilmos között, az viszont egyáltalán nem meglepő, hogy a fiatalabb royal testvér jogi lépéseket tett a brit tabloidok ellen: szeretett édesanyjuk ugyanis éppen a lesifotósok elől menekült, amikor halálos autóbalesetet szenvedett és több paparazzo még a tragédia megtörténte utána is számos fotót készített a hercegnéről, mielőtt a mentő kiérkezett volna. Diana éppen ezen a héten, július elsején ünnepelte volna az 59. születésnapját, Harry pedig egy megható üzenetben adózott emlékének a napokban: videóüzenetet küldött az 1999-ben alapított The Diana Award nyerteseinek. Lady Di hitt abban, hogy az ifjúság képes arra, hogy megváltoztassa a világot, ezért a díjat az ő tiszteletére olyan fiataloknak ítélik oda minden évben, akik önzetlen és inspiráló munkát végeznek. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ezeknek a díjaknak, amelyek az édesanyám öröksége előtt tisztelegnek és a legjobbat hozzák ki az emberekből, mint például belőletek is. Hihetetlen munkát végeztek, és ezekben az elképesztően bizonytalan időkben megtaláltátok magatokban az erőt és az inspirációt, hogy pozitív nyomot hagyjatok a világban. Örülök, hogy a The Diana Award segíthet nektek ebben. Tudom, hogy az édesanyám sok mindenkit inspirált közületek és biztosíthatlak titeket arról, hogy harcolt volna értetek. Hozzátok hasonlóan ő sem az egyszerű vagy a népszerű utat választotta, de nem is a kényelmest. (…) Kiállt azokért az emberekért, akiknek szüksége volt rá” – üzente Harry a saját és Vilmos nevében a videójában.

A testvéri viszály egyébként nem csak Harryéket érte utol: Katalin hercegné nemrég elmesélte, hogy gyermekei egyre inkább bekapcsolódnak egyik kedvenc hobbijába, a kertészkedésbe. „Imádják nevelni a napraforgóikat” – mesélte egy hivatalos eseményen. „Lajos áll győzelemre, György pedig egy kicsit morcos emiatt.”

Fotó: Instagram/@kensingtonroyal

Kate szenvedélye az elmúlt hónapok izolációja alatt az öltözködésében is megmutatkozott: a gardróbja megtelt virágos darabokkal az elegáns, formális modellek helyett. Katalin karanténstílusa rengeteg nőt inspirált, egyes elemzések szerint jóval több személyt ösztönzött vásárlásra új ruháival az utóbbi időben, mint Meghan.

Fotó: Instagram/@kensingtonroyal

Forrás: Daily Mail/Daily Mail/Daily Mail/Daily Mail/hello!/Marie Claire/Daily Mail   
Nyitókép: nazarkru, Anwar Hussein, Karwai Tang, Tim P. Whitby, Samir Hussein, Jeff J Mitchell/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: