Ez a spenótos csoda simán letaszítja a második helyre a klasszikus lekvárost! Ráadásul nemcsak isteni finom, de az egészségedre is jó hatással lesz.
Ki mondta, hogy a palacsinta csak édes lehet? A sós verzió legalább annyira finom, mint a cukros társai. Ha nem hiszel nekünk, akkor el kell készítened Jamie Oliver spenótos palacsintáját, ami egy tökéletes napindító finomság. Az olyan hozzávalók, mint a spenót, avokádó és koriander tele vannak antioxidánsokkal, így az egészséged miatt sem kell aggódnod. Szerezz be mellé egy kellemesen csípős chili szószt, hogy a végeredmény valóban egy ízbomba legyen!

Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 340 gramm érett cseresznyeparadicsom
- 100 gramm bébispenót
- 3 mogyoróhagyma
- 14 gramm friss koriander
- 2 darab lime
- extra szűz olívaolaj
- 1 nagy tojás
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 283 gramm túró
- forró chili szósz
Elkészítés:
- Vágd félbe az avokádót, majd egy kanál segítségével egészben szedd ki a húsát, és hosszában szeleteld fel. Utána vágd negyedekre a paradicsomokat, és helyezd egy salátástálba a spenót egynegyedével. Darabold fel a mogyoróhagymát és a korianderleveleket, majd add hozzá az avokádóhoz és a spenóthoz. Aztán mehet rá az egy evőkanál extraszűz olívaolaj és a lime leve. Végül sózd, borsod, fóliázd le az egészet!
- Üsd bele a tojást egy turmixgépbe, adj hozzá lisztet, tejet, a maradék spenótot és egy csipet borsot, majd turmixold krémes állagúra a hozzávalókat. Ha elkészültél, akkor egy serpenyőben hevíts olajat, közepes lángon. Amikor felmelegedett a serpenyő, önts rá egy vékony réteget a krémes állagú tésztából, és mindkét oldalát süsd 2 percig.
- Ha elkészültél a palacsintákkal, akkor ízesítsd őket túróval, az avokádós salátával és chili szósszal. Amennyiben szeretnél csavarni egyet a dolgon, készíts mellé lágy tojást! Végül a tökéletes tálalás érdekében díszítsd lime szeletekkel.
Tipp: A spenót helyet használhatsz például petrezselymet, mentát, bazsalikomot vagy tárkonyt is!
Nyitókép: iko636/iStock/Getty Images Plus