Probiotikumok a hüvely egészségéért

Ha a női egészségedet is támogatod, sokkal kevésbé leszel fogékony a különböző gyulladásokra, fertőzésekre.

A probiotikumokról mostanában egyre többet hallani – ezek azok a mikroorganizmusok, amelyek javítják a bélrendszer egészségét. Van azonban egy másik előnyös tulajdonságuk is, amely még nem annyira ismert, hogy javíthatják a hüvely egészségét is.

A nők túlnyomó többségével legalább egyszer előfordul életük során, hogy valamilyen probléma jelentkezik az intim területen. A leggyakoribb hüvelyt érintő betegség a nők körében a bakteriális gyulladás vagy a gombás fertőzés. Ezek nagyon kellemetlenek is lehetnek, hiszen gyakran fájdalmas, szúró, viszkető érzéssel is járnak, és többnyire csak az antibiotikum szedése hozza el a megváltást.

Sokáig úgy tartották, hogy ezek a női „nyavalyák”, a nem megfelelő higiénia vagy a túlságosan szabados szexuális életnek a velejárói, ezzel szemben viszont a tény az, hogy akár egy uszodai látogatás alkalmával vagy egy gyógyszerszedés következményeként is be lehet szerezni a fertőzést. Szerencsére ma már (szinte) mindenre van megoldás, így a hüvely egészségéért, megelőzési szándékkal is sokat tehetünk.

Hüvelyünk egészsége olyan organizmusok ökoszisztémájától függ, amelyek együttműködnek a kiegyensúlyozott hüvelyi környezet fenntartása érdekében, hogy megakadályozzák a hüvelyt érintő különféle fertőzéseket” – mondja Dr. Tiffany Pham, szülész-nőgyógyász, aki elismeri, hogy a probiotikumok és a hüvely egyensúlyának fenntartása közötti kapcsolat tekintetében még nincs komoly múltjuk a klinikai vizsgálatoknak, de azok, amelyeket már publikáltak, kifejezetten ígéretes eredmények.

A probiotikumok szedése mögött meghúzódó gondolat az, hogy a segíthetnek a hüvelyben lévő jó baktériumok pótlásában, ezzel pedig támogatják a hüvely egészséges pH-értékének fenntartását.

Kinek kell probiotikumot szednie a hüvelyi egészségért?

Teljesen ésszerű és logikus, hogy ha valakinek nincsen a szívével kapcsolatosan problémája, betegsége, akkor nem kezd el szívgyógyszert szedni. Tehát ha teljesen rendben műkődnek odalent a dolgok, akkor nem kell túlzásba vinni az elővigyázatosságot. Azonban, ha többször előfordult bármilyen hüvelyi fertőzés, akkor a probiotikum hasznos lehet egyensúlyban tartani a dolgokat és szakorvosok szerint biztonságosabb és hatékonyabb is, mint a hüvelyöblítés vagy irrigálás. Ha a szedés mellett döntesz (illetve, ha szakorvos is ezt javasolja), akkor minimum két hónapon át ajánlott alkalmazni, hogy egyértelmű javulás következzen be.

A hüvely egészsége érdekében ajánlott termékek:

Probiotikum

futunatura.hu

A női hüvelyflórát leggyakrabban tejsavbaktériumok (Lactobacillus) alkotják, más baktériumokkal és mikroorganizmusokkal kombinálva, amelyek biztosítják az optimális savas pH-t (3,5 és 4,5 között) a hüvelyben vagy a hüvelyi környezetben. Speciálisan nőknek készült készítmény, minden korosztály számára.

Hüvelyflóra támogatása

vitamin360.hu

Ezt a probiotikumot három klinikailag tesztelt probiotikus törzs felhasználásával alakították ki, hogy az élet minden szakaszában támogassák a nők egészségét.

Nyugtató emulzió

latacyd.hu

Az intim higiéniát támogató Lactacyd Femina nyugtató emulzió kényelem- és tisztaságérzetet biztosít az intim testrészeknek. Tejsavtartalmú kímélő összetétele tekintettel van a természetes pH-ra, és mérsékli a kellemetlen égő és viszkető érzést. Alkalmas az érzékeny intim területek mindennapi ápolására és védelmére.

Forrás: purewow.com

Nyitókép: Sora Shimazaki/Pexels

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: