Programajánló: a pünkösdi hétvégén irány a magyar tenger!

Kimozdulnátok az ünnepek alatt, de még nincs meg a konkrét úti cél? A Balatonnál szuper programokkal, tánccal, zenével, gasztronómiai rendezvényekkel indul a szezon.

A pünködsi hosszú hétvégén (2023. május 27-29.) érdemes útra kelni, és meg sem állni a Balatonig. Legnagyobb tavunk már önmagában komoly vonzerő egy hosszú hétvégéhez, de ezúttal a vízparti lehetőségek mellett kiváló programok és gasztronómiai lehetőségek is társulnak.

Káli-medence

KŐFESZT-A Szabad táncház, fotó: Steindl Gabriella

Hazánk legszebb vidékén, a Káli-medencében, 4 napon át a táncé lesz a főszerep. Akár Kővágóörs, Köveskál, Kékkút, Mindszentkálla, Révfülöp, Salföld, Badacsonytomaj, vagy Káptalantóti felé vennéd az irányt, mindenhol részese lehetsz a Kőfeszt rendezvénysorozatnak. A négy napos ünnep alatt ugyanis a 8 csodálatos település, közel 100 programmal várja a látogatókat. Ha a gyönyörű táj, és a jó levegő mellet fontos a tartalmas kikapcsolódás is, akkor itt a helyetek! Örömzene, örömtánc, hagyományőrzés, valamint kézműves és irodalmi programok – minden korosztály számára.

Központi helyszín: 8254, Kővágóörs, Botond pajta

Balatonfüred

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Balatonaera (@balatonaera) által megosztott bejegyzés


A Pünkösdi hosszú hétvégén Balatonfüred is „megnyitja” kapuit: minden nap borbemutatók, borvásár és balatoni halak kóstolója várja a gasztronómia kedvelőit. A Balatoni Hal- és Borünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos boros gazdákra, a vendéglátókra. Füred a reformkorban a magyar progresszív értelmiség gyülekezőhelye volt, és ez az ünnep is ilyen alkalom. A kezdeményezés mára Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetünk eszmét jelenről, jövőről vagy a múltról. A borbemutatókhoz és borkóstolókhoz remek koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is kapcsolódik.

Helyszín: 8230, Balatonfüred, Tagore sétány

Siófok


Szezonnyitó Pünkösdi Rózsaünnep várja az érdeklődőket Siófokon, a Pünkösdi hétvégén. Az ingyenes, nyárváró programkavalkád a hajóállomáson és a Rózsakertben kerül megrendezésre. Négy napon keresztül szuper programok közül válogathattok: ünnepi felvonulás, megnyitó, koncertek, testvérvárosi küldöttségek, táncbemutatók, gyerekkoncertek és programok, egészség délután, játszóudvar, kézműves és gasztro vásár, veterán jármű kiállítás, kutyaterápiás bemutató.

Helyszín: 8600 Siófok, Hajóállomás 46,909583, 18,046053

Balatongyörök


Elindul a nyári szezon Balatongyörökön is. A Pünkösdi Szezonnyitó Napok keretében gyerekelőadások, ünnepi térzene, képeslap kiállítás, szabadtéri mise, Dallos Bogi koncert és ünnepi horgászverseny is színesíti a programot. A hab a tortán pedig a Balaton megkoszorúzása, sétahajózás közben.

Helyszín: 8313 Balatongyörök, Kossuth Lajos utca 1.

Zamárdi

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Picniqboat (@picniqboat) által megosztott bejegyzés


Ha a konyha a legbiztosabb tereped, és szívesen próbára tennéd magad, akkor itt a kiváló lehetőség: Pünkösdi Szezonnyitó és Főzőverseny lesz május 27-én, szombaton Zamárdiban. A főzés és a gasztronómiai érdekességek, beszélgetések mellett szabadtéri programok, bűvészműsor, zsonglőrbemutató, kutyás élményprogram és koncert is színesíti a napot.

Helyszín: 8621 Zamárdi, Kossuth utca vége

Nyitókép: Rick Neves / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: