„Pszichotikus” forgatás, állandó viták: Dakota Johnson elképesztő dolgokat árult el A szürke ötven árnyalata forgatásáról

Dakota Johnson végre tisztázott néhány dolgot A szürke ötven árnyalatával kapcsolatban. Egy interjúban őszintén beszélt a „pszichotikus” forgatásról, az állandó kreatív vitákról, és elárulta, mi az igazság abból, hogy Jamie Dornannel utálják egymást.

Igaz, hogy már hét év telt el A szürke ötven árnyalata első filmjének bemutatás óta, de sosem késő tiszta vizet önteni a pohárba. Éppen ezt tette Dakota Johnson: egy friss interjúban tisztázott néhány dolgot. A fiatal színésznő őszintén mesélt a „pszichotikus” forgatásról, az állandó kreatív vitákról, és arról is, valójában milyen a viszonya a filmek férfi főszereplőjével, Jamie Dornannel.

Ilyen volt valójában a forgatás

Dakota Johnson a Vanity Fairnek öntötte ki a szívét egy hollywoodi mércével mérve szokatlanul őszinte interjúban. Azt mondta, hogy bár nem bánta meg a filmek elkészítését, ha tudta volna, hogy mennyire „pszichotikus” lesz a folyamat, most őt idézzük: „nem hiszem, hogy bárki is megcsinálta volna”.

A színésznő mindössze 23 éves volt, amikor aláírt három filmre ez szerinte ijesztő dolog volt akkor. Az pedig csak később derült ki, hogy a végeredmény teljesen más lett, mint amire akkor számított, amikor megkapta a szerepet. Részben a stúdió, részben a rendezők, részben pedig a könyv szerzője, E. L. James miatt, akik különböző vitás helyzeteket teremtettek.

Ő [E. L. James] nagyon sok kreatív irányítást gyakorolt, egész nap, minden nap. És egyszerűen megkövetelte, hogy bizonyos dolgok megtörténjenek. Voltak olyan részei a könyveknek, amelyek egyszerűen nem működtek volna a filmben, mint például a belső monológok, ami időnként hihetetlenül giccsesek voltak. Ezek a szövegek nem működnek, ha hangosan mondjuk ki őket. Ez mindig egy harc volt.

A szürke ötven árnyalata
A szürke ötven árnyalata (Fotó: TV2 Sajtószoba)

A színésznő manapság már büszke arra, amit végül csináltak, de ahogy ő fogalmaz: az egész nagyon trükkös volt. Hogy ezt mégis hogy érti? Dakota arról is nyíltan beszélt, hogy az első film rendezőjével, Sam Taylor-Johnsonnal és Dornannal együtt megpróbálta megmenteni az eredeti forgatókönyv egy részét.

Megcsináltuk a felvételeket abból a filmből, amit Erika akart, és aztán megcsináltuk a felvételeket abból a filmből, amit mi akartunk

 mondta Johnson.

„Előző este átírtam a jeleneteket, hogy itt-ott hozzá tudjak tenni egy-egy sort. Az egész folyton olyan volt, mint valami zűrzavar” tette hozzá.

Milyen valójában Dakota Johnson és Jamie Dornan kapcsolata?

A színésznő igyekezett eloszlatni azokat a pletykákat is, melyek szerint harag vagy rossz viszony maradt volna köztük a filmbeli partnerét, Christian Grey-t alakító Jamie Dornannel.

„Soha nem volt olyan időszak, amikor ne jöttünk volna ki egymással” – mondta Dornanról, majd hozzátett egy kicsit valóban furcsa gondolatot.

Tudom, hogy furcsa, de ő olyan nekem, mintha a testvérem lenne. Nagyon szeretem őt. És mi tényleg ott voltunk egymásnak. Igazán bíznunk kellett egymásban, és meg kellett védenünk egymást.

Hogy bármit másképp csinálna-e, vagy megbánta-e A szürke ötven árnyalata filmeket? Erre Johnson azt válaszolta, nincs szó megbánásról, viszont ha tudta volna, mi vár rá, nem vágott volna bele. „Az lett volna, hogy ‘Ó, ez pszichotikus’. De nem, nem bántam meg” – zárta rövidre Dakota Johnson.

Forrás: elle.com
Nyitókép: Tv2 Sajtószoba

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: