Pucér arcápoló olaj tavaszra? Jobbat nem is kívánhatnál a bőrödnek

Teszteltük a Lush egyik közkedvelt pucér kozmetikumát

Egy hete tesztelem a Lush Argan arcápoló olaját és már alig vártam, hogy megosszam veled a tapasztalataimat!

Körülbelül egy éve döntöttem úgy, hogy slow szépségápolási rutinra váltok és a fürdőszobából száműztem minden olyan fürdőterméket és kozmetikumot, ami különféle káros összetevőket (mint például kőolajszármazékok, tartósítószerek vagy például szintetikus illatanyagok) tartalmaz. Azóta előszeretettel vásárolok például illatos krémparfümöket, az arcomat micellás víz helyett olajjal tisztítom, tusfürdő helyett pedig szívesebben használok növényi olajokból készült szappant. A testápolást eddig megoldottam jojoba- vagy mandulaolajjal, de őszintén bevallom, az arcápolás terén akadtak problémáim.

Tiszta arcápolás, természetes alapanyagokkal

Nehéz volt olyan hidratálót vagy arcápolót szerezni, ami használatakor ne lett volna az az érzésem, hogy valami totál természetellenes és ipari körülmények között előállított dolgot kennék az arcomra. A másik dolog, ami miatt meg voltam lőve, hogy harmincéves korom előtt egyáltalán nem gondoltam arra, hogy valaha is zavarni fognak a homlokráncocskáim és arra sem számítottam, hogy egy szempillantás alatt fognak mélyülni a nevetőráncaim. Szóval egyszerre akartam valami olyan arcápolót, ami megvéd a hűvös idő okozta kiszáradástól, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz és közben még simává is teszi a bőrömet.

A pucér pipere menő!

Már korábban hallottam a Lush csomagolásmentes kozmetikumairól, de csak most tudtam meg, hogy ezek kitalálása nem három évre nyúlik vissza, hanem egészen a 80-as évekig. Mo Constantine a márka társalapítója ugyanis akkoriban véletlenül alkotta meg az első szilárd sampont. Az utóbbi években pedig sorra bukkantak fel a Lush oldalán a menőbbnél-menőbb pucér, ezáltal környezetkímélő termékek: a szilárd sampon után, fürdőbomba, szappan, pucér testkondicionálók és nagy örömömre ma már arcápoló olajok közül is válogathatunk. Ezek közül választottam ki az Argan nevű pucér arcápolót. Tesztelésre fel!

argan - lush - teszt
Argan pucér arcápoló olaj, Lush 3990 Ft

Az illatos arcolaj, ami papírzacskóban érkezik

Amikor megkaparintottam az olajat egyáltalán nem hiányzott a csomagolás és amiatt sem volt semmiféle hiányérzetem, hogy papírzacskóban kellett hazaszállítanom a terméket. Nem mondom, hogy nem okozott fejtörést az, hogy a fürdőszobában hol tároljam, végül egy szappanzsákra fektetve tökéletes helyet találtam neki a piperepolcunkon. Az ok, amiért nem tettem lezárható dobozba az volt, hogy akkor nem érezhetném nap mint nap a kellemes rózsaillatot a fürdőszobánkban, ami ebből a kis termékből árad.

Pont annyira hidratál, amennyire kell

Eddig mindig bajban voltam az arcomra felvitt olajokkal, úgy éreztem, hogy az alapvetően normál bőrömet túlságosan zsírossá teszik. Ezért elővigyázatosságból az első nap csak az esti arctisztítást követően próbáltam ki az arcápoló olajat. Miután alaposan megmostam a kezem, egy tiszta törölközőben majdnem szárazra töröltem, majd a tenyereim között kicsit felmelegítettem a korongot. Ezután a kezemen lévő már folyékony és csillogó olajat óvatosan felvittem az arcomra és a dekoltázsomra. A kissé száraz bőröm körülbelül húsz perc alatt teljesen beszívta a gazdagon hidratáló argánolajból, az E-vitamint tartalmazó fügekaktuszolajból, rózsaolajból és sheavajból készült keveréket. Nem túlzás, már az első használat után puha, a citromolajtól pedig fényes lett a bőröm. Mivel ébredés után abszolút nem éreztem zsírosnak vagy olajosnak a bőrfelszínt, ezért még a reggeli arctisztítás után felvittem belőle egy picit – valahogy nem tudtam lemondani arról az isteni rózsaillatról, ami egyébként a barátomnak, Petinek is nagyon tetszik rajtam.

Kiknek ajánlom?

Elsősorban azoknak, akik a hosszú téli hónapok után a száraz bőrüket szeretnék ragyogóvá és puhává varázsolni, illetve, akiknek fontos a környezetvédelem és mindemellett még az is, hogy a bőrüket kizárólag természetes alapanyagokból készült kozmetikummal ápolják. A mennyei illatú pucér korongot bármelyik Lush üzletben vagy online is megvásárolhatod 3990 Ft-ért.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: