Quentin Tarantino meggondolta magát

A kétszeres Oscar-díjas Quentin Tarantino pár hónapja bejelentette, hogy elkészíti tizedik és egyben utolsó moziját. A zseniális rendezőnek A filmkritikusra esett a választása, azonban most úgy tűnik, hogy máson töri a fejét.

Tarantino már karrierje egészen korai szakaszában eldöntötte, hogy életművét tíz film fogja alkotni. A rendező azért húzta meg magának a határt, mert nem akart abba a hibába esni, mint jónéhány pályatársa, akik esetében a mennyiség a minőség rovására ment. Így a Kutyaszorítóban, a Ponyvaregény, a Jackie Brown, a Kill Bill, a Grindhouse, a Becstelen brigantyk, a Django elszabadul, az Aljas nyolcas és a Volt egyszer egy… Hollywood után úgy döntött, hogy hatvanegy évesen nekilát utolsó mozijának, hogy azt követően még legyen ideje élvezni a nyugdíjas éveket. Quentin Tarantino számtalan elismerést zsebelt be a több mint harminc évet felölelő pályája során. Két Oscart (Ponyvaregény, Django elszabadul), egy Arany Pálmát (Ponyvaregény), két Golden Globe-ot (Ponyvaregény, Django elszabadul), egy BAFTA-t (Ponyvaregény), sőt még a Lumiére Intézet életműdíját is vitrinjében tudhatja. Ezeknek tudatában és persze a rendező hibátlan munkáit ismerve pedig egyik szemünk sírt, a másik pedig nevetett, mikor kiderült, hogy A filmkritukus című mozival hamarosan lezárja karrierjét.

Változott a terv

Az elmúlt hetekben azonban egyre több olyan hír látott napvilágot, miszerint Tarantino egyre távolabb került az The Movie Critic címen futó projekttől. A rendezőhöz közeli források szerint a hollywoodi sztrájkok végeztével célegyenesbe kerülő mozi nagy valószínűséggel sosem fog elkészülni. Pedig eddig minden úgy tűnt, hogy idén már a forgatás is elkezdődhet, hiszen annak ellenére, hogy egyik stúdiót sem sikerült összefüggésbe hozni a filmmel, az már korábban kiderült, hogy Kalifornia állam 20,5 millió dolláros adó-visszatérítés formájában megtérülő támogatást ajánlott neki. Azonban Tarantinot valószínűnek tartjuk, hogy a pénz már nem annyira motiválja. A filmes zseninek ugyanis csak egy célja lehet, mégpedig, hogy tizedik filmjével méltóképp zárja le karrierjét.

De mi lesz Brad Pitt-tel?

Quentin Tarantino és Brad Pitt eddig két közös projekten dolgoztak. A 2009-es Becstelen brigantyk után a rendező legutóbbi filmjében, a Volt egyszer egy…Hollywoodban álltak össze, mely a színésznek legjobb férfi mellékszereplőként 2020-ban egy Oscar-díjat is hozott. A pletykák szerint a duó ismét együtt készült meghódítani a filmipart, hiszen Tarantino utolsó mozija nagy valószínűséggel Cliff Booth karakterét is visszahozta volna. Pitt 2019-ben remekül alakította ezt a szerepet, így mi szívesen megnéztük volna, hogyan teljesít a „folytatásban”. Azonban jelenleg úgy tűnik, hogy erre nem lesz lehetőségünk és szinte már borítékolható, hogy A filmkritikustól is búcsút vehetünk. Mi titkon azért reménykedünk abban, hogy bármilyen új ötlettel is áll elő a rendező, abban Brad Pittnek, sőt talán még Leonardo DiCapriónak is talál helyet. Mindenesetre a hírek arra engednek minket következtetni, hogy Quentin Tarantino még a vártnál is komolyabban veszi a hattyúdalát.

 

Nyitókép: IMDb
Forrás: Deadline

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: