Rák, Skorpió vagy Halak a horoszkópod? – Ez jellemzi a vízjegyűeket

Ha Rák, Skorpió, vagy épp Halak vagy, akkor érdemes pár dologra különösen odafigyelned!

Hömpölyög, tajtékzik, vagy épp csordogál... Ezek a kifejezések nemcsak az életet adó vizet jellemzik, könnyen alkalmazhatók a víz jegyű emberek érzelmeire is, ahol ez az elem a legerőteljesebben gyakorolja befolyását.

Az asztrológia négy elemhez sorolja a csillagjegyeket. Így léteznek a tűz, a föld, a levegő és a víz elemek. Utóbbihoz tartoznak a csillagjegyek közül a Rák, a Skorpió és a Halak, akik emellett a flegmatikus személyiségtípusok jegyeit is magukon hordozzák. Nem összetévesztendő a flegmával, a flegmatikus emberek az introvertált személyiséggel bírók egyik csoportjába tartoznak. Olyanok, akik energiáikat befelé, gondolkodásra, elmélkedésre használják. Az extrovertáltakkal szemben nem megváltani, inkább megérteni szeretnék azt a világot, ami körülveszi őket.

 A halkan csordogáló víz

A flegmatikus, avagy a nyugodt” vérmérsékletű emberek higgadtak és szeretnek olyan dolgokat csinálni, amik nem vesznek igénybe túl sok energiát. Emellett kedvesek, lehet rájuk számítani, kiszámíthatóak és hűséges barátok. Az asztrológiában ez a típus a víz eleműekkel párosul, ami az úgynevezett vizes minőségű csillagjegyekben mutatkozik meg. Hódossy Zsuzsanna, asztroterapeuta szerint a víz jegyű emberek a világot az érzelmeiken keresztül közelítik meg. Hozzájuk köthető a befogadás, érzékenység, gondoskodás, érzékenyek a környezetükre, emiatt alkalmasak az emberekkel foglalkozó munkakörök betöltésére. „A víz maga a változás. Állandó körforgásban van. Folyik, megfagy, pára lesz belőle, majd újra folyékony halmazállapotú. A vizes jegyű emberekre is jellemző ez a körforgás. Hangulatuk érzéseik, gondolataik is állandó változásban vannak, attól függően, hogy éppen milyen hatás éri őket. A víz, ami lágyságot ad mindennek, ugyanakkor megtisztít, elhomályosít, uralja ezeket a jegyeket, ami személyiségükben is megtapasztalható.” – mondta, majd ki is fejtette kire milyen specifikus érzelemvilág jellemző, és kinek mire érdemes figyelni, ha a saját lelkéről van szó.

A Rák lágyságot ad, a Skorpió kitisztít, a Halak pedig elszenderít

A Rák jegyű embereknek az érzelmei a legfontosabbak és ezeket tartja a legértékesebbnek a világon. Ha Rák vagy, vigyáznod kell, hogy ne csak a látott, szavakba, vagy tettekbe öntött érzéseket értékeld, és ne egyfajta majomszeretettel válaszolj. Ki kell alakítanod a belső hallásod ahhoz, hogy valódi, a felszín alatt húzódó érzéseket is megtapasztalj. Ez a belső hallás segít aztán abban, hogy érzelgősséged is magad mögött hagyd, és a tiszta megérzéseidre tudj figyelni. Tehát adott esetben ne csábulj el egy-egy kérés hallatán, mondjuk, ha a gyerekedről van szó. Ezáltal megtanulod kezelni az érzelmek finom rezgéseit, amelyek átjárják az egész Univerzumot.

Skorpióként úgy gondolhatod, hogy az érzések lényed belsejébe hatolnak, és ha azokkal nem tudsz azonosulni, akkor azt támadásként éled meg. Viszont ha az érzelmeket beengeded, akkor számodra örökké tartanak, vagy épp ellenkezőleg, végleg halottnak tekinted azokat. Azt kell megtanulnod, hogy bármilyen fájdalom, megpróbáltatás ér, ettől még a szeretet a létezés alapja.

A Halak az érzelmeit a földi életen túlra tágítja. Ha ez alá a csillagjegy alá tartozol, számodra az érzések nemcsak az adott pillanatban szeretett személyről szólnak, hanem az egész emberiséget áthatják, így könnyen válhatsz saját érzelmeid áldozatává. Meg kell tanulnod a szentimentalizmusodon túllépni, és tudatosan kezelni az érzelmeidet.

Minden összeér

Ha a négy elem összefonódásait vizsgáljuk, látható, hogy egy gyönyörű körforgássá állnak össze, amiben első elem a tűz. A tűz jegyűeknek (Kos, Oroszlán, Nyilas) muszáj alkotniuk, formálni, létrehozni, míg a föld jegyűek (Bika, Szűz, Bak) megszilárdítják azt, ami létre akar jönni, és általuk lesz maradandó. A levegő jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) kötik össze az embereket, dolgokat és gondolatokat, a víz pedig élettel tölti meg mindazt, ami ez első három elem által létrejött és elterjedt.

Élet pedig ott van, ahol érzelem van. Egy kőben nincs érzelem, nincs kapcsolódása a környezetével. A növényekben már van élet, folyik életnedv, tehát az érzelmek is megjelennek, ám ezek érzelmi rezgések formájában inkább a Naphoz és a Holdhoz kötődnek. Az állatoknál már nagyon sok érzelem megjelenik, amit azonban csak ösztönösen használnak. Az ember az, aki mindezt tudatosan is képes irányítani. A vízjegyűeknek pedig érdemes odafigyelni, hogy bár képes hömpölyögni, vagy épp tajtékzani, ami a lelkedben lakik, építő csak akkor lehet, ha békés mederben tartod.

Nyitókép: Viktor Gladkov/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: