11 intő jel a randiappokon, amire érdemes odafigyelned ismerkedéskor

Komoly kapcsolatra vágysz, de folyamatosan a nem megfelelő emberekbe futsz bele az társkeresőkön? Lehet, hogy nem figyeltél fel azokra a red flagekre, amelyek vészvillogóként jelzik, ha olyannal beszélgetsz, akivel nem kellene.

Bárki is állítja neked az ellenkezőjét: a randiappokon egyáltalán nem könnyű ismerkedni. Mindössze pár kép vagy néhány bemutatkozó sor alapján „kell” eldöntened, hogy esélyt adsz-e egy vadidegennek a beszélgetésre és a találkozásra. És bár teljesen sajnos sosem védheted meg magad a félresikerült randiktól, esetleg a szerelmi csalódásoktól, azért akad néhány árulkodó jel, amire érdemes odafigyelned a társkeresőkön.

Tehát jobb, ha fenntartással kezeled azt…

1. aki megkérdezi, mit keresel az appon, de akkor is ír, ha ő nem ugyanarra vágyik, mint te.
Ha kiemeled, hogy komoly kapcsolatot szeretnél, ő pedig egyelőre nem akar elköteleződni, akkor tulajdonképpen nincs miről beszélnetek. Ha továbbra is próbálkozik, az azt jelentheti, hogy nem tiszteli a döntésedet, és feltételezi, hogy idővel úgyis meggondolod magad miatta.

2. akinek a bemutatkozó szövege akár csak távolról is szexista.
Gondolj bele! Ha valakinek van bátorsága ahhoz, hogy még egy ilyen felületen is nyíltan kimutatja szexizmusát, rasszizmusát, homofóbiáját, idegengyűlöletét, akkor milyen lehet a zárt ajtók mögött? Ugyanez vonatkozik azokra is, akinek ordít a profiljáról az, hogy csupán a külsőségek alapján ítélnek meg embereket.

3. aki szégyelli, hogy egy randiappon ismerkedtetek meg.
Egyáltalán nem „ciki” az online párkeresés, sőt, évek óta egyre többen regisztrálnak valamelyik felületre. Ha valaki kellemetlennek tartja ezt, és le szeretné tagadni, hol ismerte meg a párját, akkor jobb, ha nem is használja ezeket az alkalmazásokat.

4. aki a profiljában kiemeli, nem tölt el sok időt itt, keresd egy másik felületen, például Instagramon.
Ha valaki nem szeretne időt tölteni a randiappon, miért regisztrált rá? Sokan akadnak olyanok, akik privátra állították az Instagram fiókjukat, hiszen azon jóval személyesebb tartalmat osztanak meg magukról, mint például Tinderen. Miért is használnák ezt a „zárt” profilt arra, hogy elkezdjenek ismerkedni valakivel? Hiszen éppen erre valók a párkeresők!

5. aki mindössze egyszavas válaszokkal felel neked mindenre.
Nem kell két ember helyett beszélned! Bárkinek lehet hosszú és fárasztó napja, de ha valaki egyáltalán nem hajlandó energiát fektetni már az üzenet megírásába se, jobb, ha rövidre zárod. Valószínűleg a kapcsolatban több feladat hárulna rád.

6. akinek a bemutatkozásában az alábbiak szerepelnek:

  • Nem vágyom semmi komolyra.
  • Diszkrét vagyok.
  • Csak szórakozásra vágyom.
  • (Esetleg még azt is kiemeli, hogy egyébként van barátnője, de azért nézelődik.)

7. aki túl korán elkezdi emlegetni az exeit.
Nem szerencsés, ha valaki szinte azonnal megemlíti a volt partnereit, mert amellett, hogy kellemetlenné válhat a beszélgetés, akaratlanul is arra késztethet, hogy gondolatban máris az exekhez hasonlítsd magad. Bár fontos, hogy megosszátok egymással a múltbeli tapasztalataitokat, de kezdetben ez a téma inkább tabu. Előbb őt magát akarod jobban megismerni, nem a volt párjait.

8. aki semmit sem ír magáról a bemutatkozás részhez.
Persze nincs szükség a teljes életrajz feltöltésére, de ha valaki egyetlen mondatot sem fogalmaz meg önmagáról a profiljára, az arra is utalhat, hogy számára a randiappok pusztán a külsőségekről szólnak. Az sem szerencsés, ha mindent a másikra akarnak hárítani például egy ilyen bemutatkozással: „Ha kíváncsi vagy, kérdezz!”.

9. aki szokatlanul tökéletesen néz ki a fotóin.
Ha valaki olyan képeket tölt fel a profiljára, amelyek túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek, akkor sajnos lehet, hogy ez valóban így is van. Érdemes rákeresned az adott ember nevére a közösségi médiában, mert sokan visszaélnek mások fotóival a randiappokon.

10. aki már a legelején szexuális utalásokat tesz.
Amennyiben valakinek már az első pár üzenete szexuális tartalmú, nagy valószínűséggel egyáltalán nem keres komoly kapcsolatot. Ha te sem, akkor hajrá, de ha te már szeretnél megállapodni, jobb, ha vigyázol!

11. aki mindössze egyetlen fotót tölt fel magáról.
Gyanús lehet, ha csak egy képet találsz valakinek a profilján: kizárt, hogy nincs magáról több felvétele. Előfordulhat, hogy azért ilyen hiányos az oldala, mert valójában nem is a saját fotóját használta.

Forrás: The Everygirl
Nyitókép: Volanthevist/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: