Randiguru különkiadás: hagyd a hosszas készülődést, ezek a tulajdonságok sokkal fontosabbak egy randin a külcsínnél

Ha azt gondolod, hátrányból indulsz, mert nincs modellalkatod, ne aggódj! Ugyanis nem a külsőd az első számú szempont, amivel leveheted a randipartnert a lábáról!

Huszonévesen a randevúzás számomra olyan volt, mint valamiféle szertartás. Volt, amikor másfél-kétórát is szántam arra, hogy tökéletes sminkben és szettben tudjak megjelenni a találkozón, hogy az első benyomás igazán wow legyen. Meg voltam róla győződve, hogy ez elképesztően sokat nyom a latba, ezért sosem vettem félvállról a készülődést. Pedig, ha tudtam volna, amire nemrég egy kutatás is rámutatott, hogy a külső megjelenés vagy az első benyomás nincs a top 3-ban, ha azokat a tulajdonságokat vesszük sorra, amelyek igazán elbűvölik az aktuális randipartnert. Szóval órákat spórolhattam volna meg, és szánhattam volna mondjuk arra, hogy elolvassak még pár oldalt a kedvenc könyvemből. A tudósok szerint ez sokkal többet nyom a latba a randikon.

A humorérzék és az intelligencia lehetnek a legvonzóbb tulajdonságaid

Egy nemrég készült, 2000 párkapcsolatban élő amerikai megkérdezésével készült tanulmány szerzői azt vizsgálták, hogy szerintük melyek a legvonzóbb tulajdonságok egy partnerben. A válaszadók közel fele (44 százalék) a humorérzéket és az intelligenciát jelölte meg, mint legvonzóbb jellemvonást. Ez szerintem nem is meglepő, hiszen gondolj csak bele, tudnál-e jót beszélgetni olyasvalakivel, akinek kevés fogalma van a világ dolgairól, esetleg bántóan hiányosak az ismeretei. Vagy épp nem tud megnevettetni, nem tud veled nevetni, és ami a legrosszabb: nem tudtok együtt nevetni. Ugye, hogy ezek olyan beszélgetések, ahonnan alig várod, hogy kisétálhass a mosdóba (és lehetőleg vissza se kelljen menned)? A harmadik helyen viszont a tudósok nem kis meglepetésére az anyagi biztonság végzett, a válaszadók 42 százaléka jelölte be legfontosabbként.

Ezen kívül tízből nyolc válaszadó egyetértett azzal, hogy társadalmilag elfogadhatóbbá vált, ha egy kapcsolatban a nő keres többet. Az alanyok 77 százaléka szerint már nem fontos, hogy a férfi legyen a kenyérkereső a háztartásban.

Mennyi időbe telik, míg felhozunk bizonyos témákat?

A válaszadók kétharmada, egész pontosan 66 százaléka azt mondta, hogy nyugodtan tud beszélgetni a pénzügyekről a partnerével. Vagyis nincs benne szorongás, ha a téma felmerül sőt, tudatosan hozzák fel a beszélgetés során. Erre a válaszok alapján a pároknál átlagosan öt hónap után kerül sor. A szerelmi vallomás viszont később jön, erre átlagban kilenc hónapig várnak a párok. Az esküvő pedig a többségnél rögtön ezután szóba is kerülhet. A válaszadók 70 százaléka jelölte be azt az opciót, hogy a kapcsolat első évében szeretik tisztázni a partnerükkel a házasodási szándékukat.

Szóval, ha eddig hozzám hasonlóan azon izgultál egy-egy randi előtt, hogy milyen lesz az első benyomás, szerintem hallgass nyugodtan a tudósokra, és perfekcionizmus helyett engedd megcsillanni a humorod és az intelligenciád. Hidd el, nem kell sokáig várnod, hogy ezekkel az ujjad köré csavard a randipartneredet, mert az ő szemében is ezek lehetnek a legvonzóbb tulajdonságaid!

Forrás: Bestlifeonline.hu
Nyitókép: Philip Lee Harvey/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: