Egyedülálló szülőként randizol? Ezt a 3 baklövést ne kövesd el, mert később bánni fogod!

Megérdemled a boldogságot, és ezzel senki nem vitatkozhat. De hogy megtaláld, és tartósan veled is maradjon, az alábbi helyzeteket jobb, ha elkerülöd.

Annak, hogy valaki egyedül marad a gyerekekkel, számos oka lehet, ahogy az is változó, ki mikor érzi készen magát arra, hogy újra randizzon. Ez lehet a válás után néhány hét, de az is előfordulhat, hogy még a „gyászévnek” nevezett időszak sem elég a veszteség feldolgozására és a továbblépésre. De tegyük fel, hogy eljutottál arra a pontra, hogy egyedülálló szülőként újra randizol. Biztosan sok kérdés és kétely zakatol benned (és az bébiszitter megszervezése meg a többi feladat csak a jéghegy csúcsa). Lássuk, mi az a három hibalehetőség, amivel jobb, ha tisztában vagy, és igyekszel elkerülni a következő randid előtt.

3 hibalehetőség, ha egyedülálló szülőként újra randizol

Első randi
Fotó: cottonbro/Pexels

Ne siesd el!

A nulladik lépés talán egy jó kis randiapp telepítése. De mielőtt jobbra húznál bárkinél, kérdezd meg magadtól, hogy vajon érzelmileg kész vagy-e erre, vagy még mindig túlságosan a veszteségeid hatása alatt állsz. Ha a gyászfolyamatodban (legyen szó válásról vagy halálesetről) még ott tartasz, hogy szíved szerint inkább lennél egyedül, nincs semmi gond. Csak legyél őszinte magaddal. Randizni ráérsz, amikor tényleg kész leszel rá.

Ne titkolózz!

Ha van valaki szimpatikusnak tűnik, az őszinte beszélgetés akkor is fontos, ha nem komoly kapcsolat a cél, hanem valami lazább. Ilyenkor könnyű abba a csapdába esni, hogy inkább nem mondasz semmit a gyerekekről. De a szakemberek szerint ezt az átláthatóság érdekében jobb megtenni, vagyis legalább megemlíteni őket. Hiszen fontos részei az életednek, és úgy korrekt, ha a másik fél is tud róluk (legalább azt, hogy vannak). A gyerekeknek is említsd meg, ha randira mész. Nyilván nem kell őket a részletekkel traktálnod. Bőven elég lehet, hogy Anya egy barátjával találkozik, később pedig, amikor komolyra fordul a dolog, a kicsik is megértik, hogy Anya találkozott valakivel, aki fontos neki és akivel boldog. Bár a gyerekeknek nem mindig könnyű ezt elfogadni, a szakemberek szerint hosszú távon még mindig jobb az igazság, mintha egy olyan szülőfigurát látnak, aki nem teljesen őszinte velük.

Számolj le a bűntudattal!

szülő gyerek
fotó: Mayte Torres / Getty Images

Lelkifurdalásod van a randizgatás miatt? Ez teljesen normális! De megérdemled, hogy elmenj vacsorázni, érdekes emberekkel találkozz, és újra megtaláld a boldogságot. A bűntudat elengedése azzal kezdődik, hogy felismerjük, egyénként értékesek vagyunk, és hogy a szülői szerepünkön túl is vannak igényeink és vágyaink” – idézi a Purewow magazin Rachel DeAlto randigurut. Aki azt is tanácsolja, hogy önostorozás helyett koncentrálj a kommunikációra, beleértve a gyerekeiddel való kommunikációt is, a koruktól függően. Így mindent megteszel, hogy megértsék, a randizás nem emel gátat közétek, attól még ők a legfontosabbak számodra.

És ami legalább ennyire számít: kommunikálj önmagaddal is. Mondd el magadnak százszor is, ha kell, hogy igenis megérdemled a boldogságot, és azt, hogy jól érezd magad.

Ne feledd: nem csak szülő vagy, hanem érző ember, egy igazi nő. Vannak szükségleteid, vágyaid és igényeid, amelyek megérdemlik, hogy odafigyelj rájuk. Fogadd hát el a lehetőséget, hogy nevess, flörtölj és élvezd az új élményeket!

Forrás: Purewow.com
Nyitókép: Vincent Besnault / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: