„Sosem késő, hogy változzatok” – Rebel Wilson a csodálatos átalakulásával másokat is cselekvésre inspirál

A színésznő 2020-ban úgy döntött, hogy ledobja magáról azt a túlsúlyt, ami megfoszthatja őt a legnagyobb álmától - attól, hogy édesanyává válhasson. Az eredményeiről pedig folyamatosan posztol az Instagram-oldalán, hogy másokat is bátoríthasson.

Bár a body positivity mozgalom világszerte egyre hangosabb és eredményesebb, Hollywood (és úgy általában a show business) a mai napig az irigylésre méltóan csinos sztárokat részesíti előnyben. Éppen ezért mindig üdítő látni, ha olyan tehetséges nők is sikert sikerre halmozhatnak, akik hozzánk hasonlóan tökéletlenül is tökéletesek – elég, ha csak a világ egyik legnépszerűbb plus size modelljére, Ashley Grahamre gondolunk.

De nem véletlenül szeretik annyian A Bridgerton család sztárját, Nicola Coughlant vagy Rebel Wilsont is, hiszen a plusz kilóik ellenére is felfelé ívelt a színésznői karrierjük. (Ezzel is rácáfolva a pretty privilege, magyarul a „szépek kiváltsága” kultuszára.) És bár önmagunk elfogadása elképesztően fontos feladat, nem szabad elfelejtkezni arról sem, hogy az önszeretet nem lehet egyenlő azzal, hogy homokba dugjuk a fejünket az egészségtelen szokásainkkal kapcsolatban. Éppen ezért olyan inspiráló Rebel Wilson története is, aki 2020-ban elhatározta, hogy életmódváltásba kezd, és megszabadul attól a túlsúlytól, ami veszélyes lehet az egészségére. A ma 41 éves színésznő döntése mögött többek között az állt, hogy szeretne édesanyává válni: a szakemberek emiatt diétát és edzést javasoltak neki.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés

A negyven az új húsz?

Rebel bevallotta, hogy 2020 előtt semmilyen szinten nem foglalkozott a wellness-szel. A fontossági listájára egyáltalán nem került fel az egészségének megőrzése és fogalma sem volt arról, hogyan kellene helyesen élnie. De amikor betöltötte a negyvenet, elgondolkozott azon, hogy lefagyassza a petesejtjeit, az orvosok pedig azt mondták, neki, minél egészségesebb, amikor ezt megteszi, annál eredményesebb a folyamat. Rebel a szigorú edzéseknek és a Mayr-kúrának (na meg a kitartásának) hála, jó pár kilót ledobott magáról, és már rég túl is szárnyalta a kitűzött álomsúlyt, a 75 kilót. (A Mayr-módszert Dr. Franz Xaver Mayr orvos fejlesztette ki. A program az emésztőrendszer méregtelenítésére összpontosít. Ennek érdekében a kúra követőinek szakítaniuk kell a tejtermékekkel, a gluténnel és a cukorral is. De például arra is oda kell figyelniük, hogy minden falatot legalább negyvenszer rágjanak meg, mert a tudatos étkezéssel elkerülhetik a túlevést.)

A sztár folyamatosan posztolt a nagy átalakulásáról az Instagram-oldalán, szóval a rajongók végigkövethették vele a célja elérését. Rebelnek ugyanis nem titkolt célja, hogy másokat is arra inspiráljon, merjenek lépni a változásért. Sőt, nemcsak képeket oszt meg a követőivel, hanem őszintén mesél az érzéseiről is. Legutóbb például feltöltött magáról egy régi képet (ami még az életmódváltása előtt készült) és elárulta, min ment keresztül azóta lelkileg.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés

„Általában hízelgő felvételeket posztolok magamról, de aztán az emailjeim között megtaláltam ezt a fotót és arra gondoltam… Whoa! Emlékszem, ekkoriban éltem a legegészségtelenebbül és túlságosan sok junk foodal kényeztettem magam” – írta. „Az étel segítségével csillapítom az érzelmeimet. Az apám elhunyt szívrohamban, ez egy szomorú időszak volt.” Rebel azt is kiemelte, akkoriban nem törődött magával, és csak mosolygott, mikor belül valójában szenvedett. „Ha visszatekintek arra a lányra, aki voltam, hatalmas büszkeséggel tölt el, kivé is vált mára és mit ért el.”

A színésznő hozzátette, ezzel szerte a világon szeretné bátorítani azokat, akik hozzá hasonlóan küszködnek a súlyukkal vagy a bánatevés rabjai. „Átérzem a helyzeteteket. Tudom, milyen. De sosem késő, hogy változzatok és megpróbáljatok önmagatok legjobb verzióivá válni” – üzente Rebel, de azt is hangsúlyozta, ez semmiképpen sem egy verseny. „Tiszteld önmagad és tedd azt, ami a legjobb neked. Szóval, ha éppen ezt olvasod, akkor azt javaslom neked, hogy mosolyogj és légy aktív!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés

Rebel egyébként elképesztően boldog, mióta elérte a célját. „Bár úgy gondolom, hogy minden méretben jól néztem ki és korábban sem volt gond az önbizalmammal, ma már szupermagabiztos vagyok.” Azt pedig különösen érdekesnek találja, mennyire megváltozott az emberek hozzáállása az irányába. „Ha valaki teltebb alkat, sokan észre se veszik. De most, hogy jó formában vagyok, felajánlják, hogy cipelik a bevásárlótáskáimat és kinyitják nekem az ajtót. Én pedig arra gondolok, mások egész életükben így élnek?”

Forrás: Bored Panda/Women’s Health
Nyitókép: Christopher Willard/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: