Rebel Wilson végre elárulta, mi motiválta őt abban, hogy leadjon majdnem 40 kilót

A népszerű színésznő életmódváltásával az egész világ elismerését kivívta magának. Ezúttal végre arról is mesélt, mi inspirálta abban, hogy kitartson a célja mellett.

Rebel Wilson két évvel ezelőtt határozott úgy, hogy hátat fordít rossz szokásainak, és életmódot vált. Bár a sztárt sokan próbálták lebeszélni a fogyásról, mondván, ezzel veszélyezteti a karrierjét, ő mégsem adta fel a célját, és letette névjegyét az egészséges élet mellett. A People Magazinnak adott interjújában végre azt is elárulta, hogy valójában mi inspirálta ebben a nagy változásban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés

„Sokkal jobb lenne, ha egészségesebb lennél.” – ez a mondat Rebel Wilson nőgyógyászának száját hagyta el 2019-ben, amikor a termékenységről és a későbbi gyermekvállalás módjairól (pl. petesejtek lefagyasztása) beszélgettek. A színésznő természetesen megrökönyödött a nyers megjegyzésen, azonban végül, igazat adott az orvosnak: „Először azt gondoltam róla, hogy érzéketlen. De valójában igaza volt. Sok plusz kiló volt rajtam, és szinte egyáltalán nem gondoltam a saját szükségeimre, a saját egészségemre. De a jövőbeni gyermekem nagyon is inspirált abban, hogy magamra is jobban odafigyeljek.”

Az egészség éve

A PCOS-sel küzdő színésznő a 2020-as évet az „egészség évének” nevezte, és több mint 38 kilogrammot fogyott. „Nem az volt a célom, hogy egy bizonyos súlyt elérjek, hanem önmagam legegészségesebb verziójává akartam válni.” – mondta Wilson. „Arról szólt ez az év, hogy megküzdjek azokkal a problémákkal, amik az érzelmi evéshez vezettek. Rengeteget sírtam, elemeztem az okokat és sokat dolgoztam azon, hogy megszeressem magam. Ezt korábban sosem tettem. Nehéz volt rájönnöm, miért nem érzem magam értékesnek, mikor az emberek elismernek, és azt mondják, hogy remek dolgokat csinálok.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés

A változás változást hoz

Nemrég a szerelem is bekopogtatott a színésznő életébe, egy barátja hozta össze jelenlegi párjával, akivel sokáig csak telefonon beszélgettek. „Hetekig csak telefonáltunk, mielőtt személyesen találkoztunk volna. Ez remek alkalom volt arra, hogy megismerjük egymást: régimódi, de nagyon romantikus módja volt a kapcsolat indulásának.” – lelkendezett Wilson. „Miközben az önértékelésem nőtt, az is változott, fejlődött, hogy mire vágyom. Fantasztikus dolog egy olyan egészséges kapcsolatban lenni, ahol egyenlő felekként vagyunk jelen.”

Karrierje során egyébként Wilson a testpozitív mozgalom szószólója lett. „Valószínűleg Háj Amy a kedvenc karakterem, akit valaha alakítottam. Imádtam őt bemutatni és rendkívül magabiztos is voltam benne. De ezzel együtt, néha elfogott a bizonytalanság érzése. Van, amikor egyszerűen nehéz úgy végigcsinálni egy fotózást, hogy a melletted álló színésznő harmadakkora, mint te.”

Aki szép, azzal jobban bánunk?

A színésző  a fogyását követően érdekes felimserést tett arról, hogy mennyire meghatározza a társadalmunkat a kettős mérce. „Nemzetközileg ismert filmsztár lettem, de közben mégis láthatatlannak éreztem magam. Aztán a fogyásom után hirtelen az emberek segíteni akartak a bevásárló táskáimat vinni és kedvesek lettek velem, pusztán a kinézetem miatt. Ez nagyon érdekes számomra. Most már ismerem az érme mindkét oldalát. Van egyfajta elfogultság a társadalom által szépnek tartott emberek iránt. Ez nem helyes. Szar, igazságtalan. Szomorú vagyok, ha valaki nem szereti azt a testet, amelyben él. Minden testtípust szeretnék ünnepelni, de arra is szeretném bátorítani az embereket, hogy legyenek egészségesek.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés

Wilson legújabb filmje, a „Végzős év” egy pompom lányról szól, aki 17 évesen kómába esik, és 20 évvel később ébred fel. Ekkor fejezi be a gimnáziumot, és jön rá arra, hogy „ami igazán számít, az az, hogy önazonos légy.”

Nyitókép: Vivien Killilea / Stringer/GettyImages
Forrás: People, Hello

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: