Gyülekeznek a viharfelhők? Relaxálj a japánok ősi módszerével!

Napi 5 perc relaxáció a lelki nyugalomért

Ne hagyd, hogy betemessenek a gondok és a feladatok. Szánj minden nap legalább néhány percet arra, hogy lehűtsd magad. Az ázsiai népnek erre van egy szuper ősi megoldása.

A munkahelyeden, otthon, a kapcsolataidban, a pénzügyek terén mindig van min stresszelni. Bár ez elkerülhetetlen, túlzott mértékben mégis káros az egészségre. Ezért fontos, hogy kicsit kirobbanj ebből a körforgásból és relaxálj – még akkor is, ha csak néhány perced van rá.

Valószínűleg nem hiszed el, de seperc alatt kiűzheted a stresszt a napodból. Hogyan? Egy japán módszer segítségével, amelyhez csak a két kezed és körülbelül 5 perced szükséges. Ez a metódus segít leküzdeni a szorongást, az aggodalmat, csillapítja az esetleges fejfájást.

Első lépésként meg kell ismerned az ujjaidat. A japánok szerint minden ujjad más-más érzést, állapotot képvisel.

  • hüvelykujj: szorongás, aggodalom
  • mutatóujj: félelem
  • középső ujj: düh, harag
  • gyűrűsujj: szomorúság
  • kisujj: önbecsülés

Ennek tudatában képes vagy harmonizálni a szervezeted energiáit, és oldani a stresszt. Ragadd meg a hüvelykujjad, és relaxálj. Az egyik kezeddel fogd meg a másik kezed hüvelykujját. Csavard köré az összes ujjad, szorítsd 1-2 percig. Ezután minden ujjaddal végezd el ezt a mozdulatot.

Akkor működik a módszer, ha némi lüktetést érzel. Ha szeretnéd a gondolataidat is kissé elcsendesíteni, akkor finoman nyomd meg az egyik tenyered közepét a másik kezed hüvelykujjával. Tartsd ott legalább 1 percig. Ezzel megszabadulsz a negatív gondolatoktól, elősegíted a stresszoldást.

Gyakorold ezt a metódust minden nap, hogy nyugodt maradj, és visszaállítsd a világod egyensúlyát. Ne feledd, máshogy is oldhatod a stresszt: mozogj, jógázz, menj masszázsra, találkozz a barátaiddal, hallgass zenét. Viszont ez a japán módszer az egyik leggyorsabb és legjobb technika, ami a lazítást illeti. Szánj időt arra, hogy relaxálj!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: