Remek családi programok, amelyekkel a húsvétra is hangolódhatsz

Egy nemzetközi kiállítást, egy családi kincsvadászatot és egy nyitóeseményt ajánlunk március utolsó hetére.

Kiállítás

fotó: budapestphotofestival.hu

A BUDAPEST FOTÓFESZTIVÁL, a MŰCSARNOKKAL együttműködésben, 2024-ben is egy nagyszerű kiállítással indítja programsorozatát, amely a 8. évhez hűen ismét az egyetemes fotográfia meghatározó alakjait mutatja be. A Női fókusz című tárlat Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath és Marilyn Silverstone munkáiból válogat.

A Magnum Photos válogatásának öt női fényképésze, az ügynökség szellemiségéhez híven, a humanista fotográfia emblematikus képviselői. A három, már lezárult életműben – Eve Arnold, Inge Morath, Marilyn Silverstone –, valamint az idősebb és a fiatalabb generációhoz tartozó két alkotó – Susan Meiselas, Nanna Heitmann – munkásságában egyaránt kiemelt jelentőséget kapnak a hírnév, a hatalom, a vallás, a hagyomány, a kisebbségi lét és a jogfosztottság problémakörei. Elkötelezett alkotókként – a portré műfajában éppúgy, mint a társadalomábrázoló dokumentarista sorozatokban –, női érzékenységgel, empátiával és helyzetértelmező tudatossággal közelítenek témáikhoz.

Kincsvadászat

Az Újbudai Húsvét keretében ünnepi kincsvadászatra hívják a kicsiket és a gyermeklelkű nagyokat. Március 30-án 11:00-tól a negyed 11 helyszíne kincsvadászati állomássá változik, ahol ajándékokkal, élményekkel, finom falatokkal várnak titeket.

A kincsvadászat helyszínei:
Arnoldo (Bartók Béla út 46.)
Bartók Pagony (Bartók Béla út 5-7.)
Bölcső Bár (Zenta u. 3.)
BudaChrome Store (Bartók Béla út 33.)
Figaro Bűvészbolt (Bartók Béla út 31.)
Kelet Kávézó (Bartók Béla út 29.)
Kredenc Műterem (Bartók Béla út 21.)
Kréta Bisztro (Bartók Béla út 32.)
Nanu coffee and stuff (Budafoki út 9-11.)
Spatula Cafe (Bartók Béla út 8.)
SasFleur Virágüzlet (Bartók Béla út 49.)

Ha részt szeretnél venni a kincsvadászaton, akkor a B32-ben tudod felvenni március 30-án 11:00-tól a térképet. A helyszínek bejárása nagyjából 1 órát vesz igénybe. Ha mindenhol összegyűjtötték a térképre a pecséteket, akkor a B32-ben meglepetés-ajándékcsomaggal várjuk a húsvéti felfedezőket. A programon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

Galopp Kapunyitó

fotó: Kincsem Park

Március 31-én, vasárnap kezdetét veszi a hazai galopp versenyszezon, melynek idén is Magyarország egyetlen hivatalos lóversenypályája, a Kincsem Park ad otthont. A versenyek 14:00-kor kezdődnek, a nap folyamán fiatalabb és idősebb, valamint nyeretlen telivérek is starthoz állnak a kilencfutamosra tervezett versenynapon. Az egyik fő futam, mint minden évben hagyományosan, idén is a Megnyitó Verseny lesz.

Idén is rendelkezésre áll a családok körében népszerű játszótér, ahogy a fogadóhallban található büfé, valamint az egész pályára remek kilátást és exkluzív gasztronómiai élményt kínáló Panoráma Étterem is. A rendezvényre a belépés és a parkolás ingyenes.

Nyitókép: USA. Los Angeles. Marilyn Monroe, studio sessions. 1960. Forrás: budapestphotofestival.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: