„Az elfoglaltság a kreativitás ellensége” – Renée Zellweger nem kér a közösségi médiából

Az Oscar-díjas színésznőnek esze ágában sincs regisztrálnia Instagramra vagy Twitterre. Sokkal szívesebben tölti az idejét a házon kívül!

Van valami, ami kifejezetten megosztja a sztárokat, ez pedig nem más, mint a közösségi média. Míg sokan aktívan posztolnak a social media oldalaikon, és az Instagramon vagy a Twitteren hívják fel a figyelmet a számukra fontos ügyekre, addig mások kimondottan elzárkóznak az efféle reflektorfény elől. Természetesen mindkét tábor álláspontja érthető – hiszen az edukáció mellett a digitális detox fontossága is tagadhatatlan.

Renée Zellwegernek például nincs egyetlen nyilvános profilja sem és mindent meg is tesz azért, hogy távol tarthassa magát ezektől a platformoktól. „Előfordul, hogy este hat óráig rá sem nézek a telefonomra” – nyilatkozta az Oscar-díjas színésznő a Harper’s BAZAAR magazinnak, aki még a karanténidőszak alatt sem menekült a telefonjához. „A napjaimat a házon kívül töltöttem, építettem és ültettem” – mondta, majd viccesen hozzátette, harcban állt a mókusokkal, akik folyamatosan kárt tettek a kertjében.

„Mindig kint voltam a lapátommal és a vödrömmel. Vagy pedig bent bütyköltem. Mert ha az ember elcsendesedik, kreatívvá válhat. Az elfoglaltság a kreativitás ellensége” – jelentette ki. A Bridget Jones naplója sztárja korábban egyébként több évre vissza is vonult Hollywoodból, ekkor jött rá, mennyire szeret alkotni a magánemberként. „Nem voltam egészséges” – indokolta meg azt a hatéves szüntet, amit a filmipartól távol töltött. „Nem foglalkoztam magammal. Én voltam az utolsó a saját fontossági listámon” – árulta el.

Ez a felismerés inspirálta arra is, hogy terápiára járjon, ahol a beszélgetések ráébresztették, hogy az élete 99 százalékát közszereplőként töltötte. „Szükségem volt arra, hogy ne legyen állandóan dolgom, ne tudjam előre, mit fogok csinálni a következő két évben. (…) Kellett egy kis csend, hogy az ötleteim megvalósulhassanak” – vallotta be Renée, aki nagyon boldog, hogy megadatott neki hat olyan év, aminek a történéseiről senki sem tudott.

Forrás: People
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: