Repceolaj, a haj megmentője!

Az ősz és a téli hónapok szuper lehetőséget kínálnak arra, hogy egy kicsit pihentesd a hajad, és ápolással visszaállítsd szerkezetének eredeti állapotát. A repceolaj pedig mindezt meg is teszi. Azt is eláruljuk, hogyan.

A repceolaj vagy nemzetközi nevén canola-olaj a repce magjából készült jellegzetes aromájú növényi zsiradék, amely rendkívül magas Omega-3 zsírsav- és E-vitamin-tartalommal bír. Finomított változata biztos a te konyhádban is ott lapul. Hidegen sajtolt verzióját is érdemes beszerezni, mert számtalan jótékony hatással bír belsőleg is a szervezetre, kívülről alkalmazva, mondjuk a hajadra felkenve pedig egyenesen csodákra képes.

Fotó: Jon Vallejo / Getty Images

Hőálló

Kevesen tudják, de a repceolaj különleges tulajdonsága a hővel szemben való ellenállóképesség. Ezt az előnyét azonban nemcsak sütés-főzés közben, hanem hajszárításkor, hajformázáskor is kihasználhatod. Vagy közvetlenül hajmosás után, a még törökozőszáraz hajba tudod beledörzsölni, vagy a száraz hajba, közvetlen formázás előtt. Ellenállóképességének köszönhetően még a hajsütővas okozta sérülésektől is megvédi tincseidet.

Repceolaj pakolás

Jóideje tudjuk, hogy a samponok és balzsamok önmagában nem a hajszerkezet visszaépítését szolgálják, illetve nem képesek rá. Sokkal inkább a könnyű kifésülhetőséget biztosítják, ami egyébként szintén nagyon fontos a hajápolásban. Ezért van szüksége a hajadnak rendszeresen különböző pakolásokra, amellyel visszatáplálhatod, ami elveszett. Mivel a töredezett hajvégeket sajnos semmi sem képes már összeragasztani, ha tavaszra megújult sörényt szeretnél, kezdd egy alapos hajvágással. Ha megszabadultál a töredezett végektől, minden hajmosás után használj  pakolásként olajokat. A repcén kívül a legjobb a feketekömény és a rozmaringolaj, úgyhogy hajmosásonként ezeket váltogathatod, a repcét pedig minden hajformázás előtt is alkalmazd.

Kend a hajadra!

A repceolaj magas E-vitamin-tartalma lelassítja a bőr öregedését és a ráncok kialakulását, és regenerálja a haj károsodott részeit. Képes megvédeni hajadat a környezeti hatások ellen, mert védi a szervezetét az oxidációs folyamatoktól. A WHO 2018-ban besorolta az egészséges olajok közé is, mert a hidegen sajtolt repceolaj a benne lévő növényi szterinek, karotinoidok és provitaminok mellett még számtalan vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek szinte nélkülözhetetlenek az egészséghez. Tehát a repceolajat nemcsak a hajadra kenheted, de belsőleg is bátran fogyaszthatod. A kettő együtt pedig biztosítunk felőle, hogy tavaszra gyönyörű és egészséges bőrt, körmöket és hajat eredményez.

Nyitókép: iprogressman / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: