Retro öltözőszekrény, makramé és színes edények – A vintage és a minimalizmus tökéletes harmóniája ez a lakás

Álomlakás vintage rajongóknak

Néhány apró részlet és egy nagy adag kreatívitás - ebben a washingtoni lakásban a minimalista stílusjegyeket vintage lakberendezési megoldásokkal teszik álomszerűvé.

Meseszép vintage részletek

Ebből a washingtoni lakásból – a két, nagyban különböző stílus ellenére – árad a harmónia. A földszínek megnyugtató érzést sugároznak, amit a zöld növények és az apró részletek tesznek még otthonosabbá, hívogatóvá. A fonalból készült virágtartó, a bakelitlemez és a hozzá tartozó lejátszó, valamint a falat díszítő makramé adja meg az igazi grandma vibes életérzést. A dekorációként használt, könyvekkel megpakolt retro tévé pedig egyszerűen fantasztikus ötlet! Azon sem lepődnék meg, ha a hétvégét azzal tölteném, hogy addig járom a bolhapiacokat, amíg nem találok egyet én is magamnak.

Fotó: Chelsea Harris

A szivárvány összes színe az étkezőben

Az étkezőben is a barna és bézs árnyalatok uralkodnak, de itt már finom, visszafogott színek is felfedezhetők. A szivárvány színeiben pompázó és különböző mintákkal díszített impozáns edénygyűjtemény egy régi szekrényben kapott helyet, aminek ajtaját vétek lenne becsukni. A vintage hangulatot a bohókás tarka párna, a falat díszítő képek és egy menő ventilátor még tovább tetőzi.

vintage etkezo
Fotó: Chelsea Harris

Inspiráció egyenesen a suliból

Én sem gondoltam volna, hogy az általános iskolai évek alatt szívből gyűlölt öltözőszekrényekre még valaha ilyen csodálattal fogok nézni. Az ütött-kopott szekrény tökéletesen illik a lakás hangulatához, ezúttal azt sem bánnám, ha valamelyik alsó fakkot kellene használnom. Ha már iskola, akkor az osztályfőnöki asztal dísze, a földgömb sem hiányozhat a nappaliból. A kép láttán pedig még egy Polaroid fényképezőre, egy retró, pasztellszínű írógépre és egy Wes Anderson könyvre is kedvem támadt beruházni.

Fotó: Chelsea Harris

Nyitókép: Chelsea Harris

További képeket a házról itt találsz! 

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: