Rihanna újabb divattörténelmi pillanatra készül: a Savage x Fenty második bemutatója minden képzeletet felülmúl

A barbadosi sztár újabb nagy dobásra készül: azt állítja, a Savage x Fenty bemutatójához hasonlót még senki sem látott. A kiszivárgott részletek alapján mi hiszünk neki.

Rihannának csupán néhány évre volt szüksége ahhoz, hogy örökre letegye a névjegyét a divat- és szépségiparban. Divattervezőként először a Fenty x Puma kollekcióival kápráztatta el a világot 2016-ban, majd létrehozta saját kozmetikai márkáját, a Fenty Beauty-t. Ezt követte a Savage x Fenty, amely teljesen átformálta a fehérneműipart, de ugyanezt elmondhatjuk az idén bemutatott Fenty Skinről is, amely gendersemleges bőrápolókat kínál. A bizniszlédivé avanzsált énekes emellett a felelősségvállalásról sem feledkezett el – divatbemutatóit és kampányait is a diverzitás jellemzi, valamint a body positive mozgalom lelkes támogatója. Erről korábban már számtalanszor meggyőzött minket, és most újra erre készül: Rihanna azt ígérte, a Savage x Fenty második bemutatója ma bevonul a divattörténelembe.

A show, ami megreformálta a fehérneműipart

Fotó: Ben Gabbe/Getty Images

Valójában ezt már az első is megtette: tavaly futótűzként terjedtek azok a fotók és videók, amelyek a Savage x Fenty divatbemutatón készültek. Rihanna ugyanis minden hagyományt felrúgott és egy 51 perces bemutatóval egybekötött performansszal készült, amely a sokszínűséget ünnepelte. A show után mindenki számára egyértelművé vált, hogy a fehérneműs show-k elavult struktúráját alapjaiban kell megváltoztatni. A Victoria’s Secret bemutatók egyébként is évek óta az alacsony nézettségi rekordokat döntögették és a brand helyzetén a marketingvezető transzfób kommentjei sem segítettek. Végül a Savage x Fenty sikere és a pozitív sajtóvisszhangja miatt döntöttek úgy, hogy megteszik azokat a lépéseket, amelyeket már évekkel ezelőtt meg kellett volna. Azaz megreformálják a márkát.

Mire számíthatunk a második Savage x Fenty bemutatón?

A második felvonást hatalmas titkolózás övezi. A híresség nem sok információt osztott meg a rajongóival, de ezekből is egyértelmű, hogy még a tavalyinál is nagyobb extravaganza várható. Az új kollekció darabjait az XS-től egészen a 3XL méretig piacra dobják, a melltartó méretek pedig a 30 A-tól 46 DDD-ig terjednek. Ennek tudatában bátran kijelenthetjük, hogy a modellek diverzitására nem lehet majd panaszunk a show-n. Már csak azért sem, mert minden jel arra utal, hogy testpozitív mozgalom egyik legismertebb képviselője, Lizzo is feltűnik az eseményen. De nem az amerikai énekesnő az egyetlen, aki sokaknak ismerős lesz majd a bemutatón: Lizzo mellett Demi Moore, Cara Delevingne, Willow Smith, Bella Hadid, Paris Hilton, Normani és Shea Couleé, a híres draq queen is elvállalta Rihanna felkérését. A rövid beharangozó videóból arra is következtethetünk, hogy a napokban bemutatott férfi alsónemű kollekciót is megtekinthetjük. A résztvevők között ugyanis Christian Combs és Big Sean neve is feltűnik.

Ezzel még nem ért véget a sztárparádé: az esemény hangulatáról több ismert zenész gondoskodik majd. Travis Scott, Rosalía, Miguel, Bad Bunny, Mustard, Roddy Ricch és Ella Mai előadását is láthatják azok, akik október 2-án az Amazon Prime-on élőben követik az eseményeket. Rihanna azt állítja, erre a show-ra senki sem áll készen. Mi azért izgatottan várjuk, hogyan próbálja túlszárnyalni a tavalyi sikert.

Nyitókép: Kevin Mazur/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: