Ritkán látott portrékkal emlékeznek meg Karl Lagerfeldről Berlinben

A világhírű divattervező sok időt töltött a német fővárosban, ahol rendszeresen a Hotel de Rome-ban szállt meg. Nem meglepő, hogy február 20-án - egy nappal a halálának évfordulója után - ezen a helyen nyílik kiállítás a tiszteletére.

Karl Lagerfeld, a divatvilág egyik kiemelkedő alakja 1933-ban született Hamburgban. Harminc éven át volt a Chanel kreatív igazgatója, tervezőként számos elismerést bezsebelt. Védjegyévé vált napszemüvege, és lófarokba kötött haja. Neki köszönhetően lett világhírű topmodell Claudia Schifferből, a mogul múzsái közé tartozott még Kaia Gerber, Kate Moss, Lily-Rose Depp, Kristen Stewart, és Cara Delevingne is. Egy éve, 2019. február 19-én hunyt el egy párizsi kórházban, hasnyálmirigyrákban.

A tervező szívéhez nagyon közel állt Berlin, azelőtt sok időt töltött itt és ilyenkor szinte mindig a Hotel de Rome-ban szállt meg. Éppen ezért a szálloda igazán méltó helyszíne lesz a február 20-án nyíló, emléke előtt tisztelgő, ingyenesen látogatható kiállításnak. A hotelben húsz róla készült, azelőtt ritkán látott portrét mutatnak be, amelyeket a német fotós, Daniel Biskup készített. A képeken láthatjuk, ahogy a világhírű tervező sétálgat a berlini éjszakában, ahogy egy metrómegállóban várakozik, vagy éppen egy nyilvános telefont használ a kép kedvéért.

http://www.daniel-biskup.de

Mikor? 2020. február 20. – 2020. május 20.
Hol? Hotel de Rome, 10117. Németország, Berlin, Behrenstraße 37.

Nyitókép: Pascal Le Segretain/Getty Images

Legnépszerűbb cikkek: