Robert Downey Jr. készen áll a visszatérésre

A nemrégiben Oscar-díjjal kitüntettet színész egy friss interjúban fejtette ki álláspontját egyik legikonikusabb szerepéhez való visszatéréséről.

A Variety „Színészek a színészekről” című rovában Jodie Foster vendége az Oppenheimerben nyújtott alakításával a legjobb férfi mellékszereplőnek járó aranyszobrot kivívó Robert Downey Jr. volt. A két híresség életpályája számtalanszor kereszteze egymást, kezdve azzal, amikor az 1995-ös Szédült hétvége című filmben Foster mint producer, Robert Downey Jr. pedig mint főszereplő dolgozott. Így persze beszélgetés alatt számos, a sztár karrierjét érintő fontos téma felmerült, azonban ahogy minket, úgy Judie Fostert is egyetlen egy dolog érdekelte igazán. Mégpedig az, hogy kollégája hajlandó lenne-e visszatérni a Marvel mostában igencsak hanyatlófélben lévő univerzumába. Az egykori Vasember pedig sokunk meglepetésére nem teketóriázott a válasszal.

„Vasember beleivódott a DNS-embe. Tony Stark az a karakter, akivel a karrierem során a leginkább azonosulni tudtam, aki a legjobban haosnlít rám. Őrület! Meglepően nyitott vagyok az ötletre. „

– mondta. Tehát Robert Downey Jr. semmi akadályát nem látja annak, hogy újra szuperhősködésre adja a fejét. Bár ez nem is ért minket meglepetésként, hiszen eddig is minden, vele készült interjúban megerősítette, hogy mennyire imádott a Marvel filmek Tony Starkjának bőrébe bújni. A karakter egyébként 2008-tól három önálló filmben és szinte minden fontos moziban feltűnt, és óriási rajongótáborra tett szert. Például a teljes Marvel-őrületet én is neki köszönhetem. A bökkenő azonban annyi, hogy Vasember a 2019-es Bosszúállók: Végjátékban olyan búcsút kapott, melyről még a legnagyobb szuperhősök is csak titkon álmodoznak. Stark igazi hősi halált kapott az alkotóktól, ugyanis az ő életébe került az a „csettintés”, mely milliók szeretteit hozta vissza az élők közé. Erre azóta is csak könnybe lábadt szemekkel tudunk visszagondolni.

A visszatéréshez másnak is lesz egy-két szava

Na, de a szuperhősök esetében nem feltétlen kell, hogy haláluk a véget jelentse, hiszen a Marvel multiverzumának köszönhetően Vasember sem csak a 616-os Földön létezik. Kérdés azonban, hogy egy párhuzamos világ Tony Starkját is ennyire meg tudnánk-e kedvelni? Ha csak Robert Downey Jr.-on múlna, biztosan, de a visszatéréshez sajnos másnak is van egy-két szava. Így például a stúdóvezető, Kevin Feige-nek is, aki korábban már kategorikusan elzárkózott azelől, hogy már meghalt karaktereket támasszanak fel. Viszont azóta is többször felröppentek már olyan pletykák, melyek nem éppen azt támasztják alá, hogy Feige ezen kijelentése megmásíthatatlan volna. A Marvel tény, hogy bajban van az utóbbi években, de vajon Vasember megkapja a lehetőséget, hogy a Föld után őket is megmentse? Nos, előbb-utóbb erre is választ kapunk, de addig nosztalgiázzunk egy kicsit kedvenc szuperhősünk legjobb jeleneteivel.

Nyitókép: Joe Maher/WireImage

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: