„Lassan mindannyian elfelejtjük, hogyan is nézünk ki valójában” – Rosamund Pike mellét az engedélye nélkül retusálták nagyobbra

A színésznő egy online interjúban mesélt arról, többször is előfordult, hogy egy film plakátján drasztikus módosításokat végeztek el a külsején, amiről őt nem is értesítették.

Nemrég Rosamund Pike volt az egyik sztárvendége Kelly Clarkson beszélgetős műsorának, a két híresség arról is beszélt, mennyire utálják a digitálisan megszerkesztett képeket, amelyek eltorzítják a valóságot. A témát a házigazda vetette fel, amikor megemlítette, gyakran csak akkor szerez tudomást arról, hogy szinte felismerhetetlenné photoshopolták az arcát vagy a testét, amikor a kezébe veszi a magazinokat. Ezután Clarkson döbbenten hallgatta végig, ahogyan a Holtodiglan és a Fontos vagy nekem című legújabb Netflix mozi sztárja feleleveníti azt az élményét, amikor először hallott a FaceTune nevű alkalmazásról. „Éppen a repülőn ültem és készítettem egy szelfit, amikor egy srác akit nem ismertem átnézett a vállam felett, és azt mondta, »Nem, nem bébi. Ezt a képet még meg kell szerkesztened a FaceTune-nal«. Így ismerkedtem meg ezzel a világgal.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jason Bell (@jasonbellphoto) által megosztott bejegyzés

75B-ből 90C

Rosamund Pike azt is hozzátette, hogy ezután jött rá, milyen gyakran használják ezt a trükköt az arc és a test módosítására. A színésznő elárulta, hogy a Johnny English újratöltve című 2011-es vígjáték plakátján sokkal nagyobbak a mellei, mint a valóságban. Azt pedig egyáltalán nem értette, a 2019-es Radioactive plakátján miért kellett a zöld szemszínét barnára módosítani. „Ezek azok a nyilvánvaló esetek, amikor észreveszed, hogy »Ó, barna a szemem« vagy »Masszív melleim vannak.« De valószínűleg számtalanszor előfordult már, hogy úgy szabták át a külsőnket, hogy mi észre sem vettük.” Pike szerint a digitálisan megszerkesztett képek és a beauty filterek miatt egyre gyakoribbak az önértékelési problémák. „Lassan mindannyian elfelejtjük, hogyan is nézünk ki valójában.” – mondta csalódottan a színésznő.

Nem ő az egyetlen, aki a közelmúltban felszólalt a számítógépes programokkal módosított képek ellen. Néhány hete Kate Winslet a médiát kritizálta és a pozitív testkép fontosságáról beszélt, Chrissy Teigen és Amy Schumer pedig saját Instagram-oldalán mutatta meg a császármetszés utáni hegét. Ezzel biztattak mindenkit saját testük elfogadására.

Forrás: Insider
Nyitókép: Steve Granitz / Contributor /Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: