Rossz hír a Bridgerton rajongóknak: egy fontos szereplő nem tér vissza a 3. évadra

A forgatás már zajlik, azonban a hivatalos megjelenési dátumra még várnunk kell.

Kedvenc kosztümös sorozatunk harmadik évadáról mind szeretnénk minél többet tudni. Abban biztosak lehetünk, hogy a Bridgerton család még sokáig velünk lesz, hiszen ezt maga a Netflix ügyvezetője, Bela Bajaria jelentette ki: „Még sokáig tervezünk a Bridgertonnal.” A sorozat kreatív csapata pedig tele van izgalmas tervekkel a jövőre nézve. 

Colin szerelme

Azt már tavasszal megszellőztették, hogy a harmadik évadban Penelopé, azaz Lady Whistledown és Colin Bridgerton szerelme kerül a középpontba. A Penelopét alakító Nicola Coughlan megkönnyebbült, amikor egy májusi rajongói eseményen végre a nagyvilággal is megoszthatta a hírt: „Ahogy Lady Whistledown, én is már egy ideje magamban tartom a titkot, de végre megoszthatom veletek, hogy a harmadik évad Penelope és Colin szerelmi történetét mutatja majd be.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bridgerton (@bridgertonnetflix) által megosztott bejegyzés

A Colint alakító Luke Newton így kommentálta akkoriban a hírt: „Rengetegen szeretik Colin és Penelope kapcsolatát. Ami nagy nyomást is helyez ránk, hiszen sok-sok ember izgatottan várja, hogy végre a páros legyen a középpontban. De ez a rajongás melegséggel is tölt el.”

Előrehozott románc

A páros történetének bemutatása egyébként időrendben változás Julia Quinn könyvsorozatához képest, hiszen a harmadik kötet Benedict Bridgerton szerelmi életét mutatja be és csak a negyedik könyvben kerül Colin és Penelope a középpontba. Ennek ellenére a rajongók nem csalódottak, hiszen már az első évad óta sokan várják, hogy végre kiteljesedhessen a szerelmük. „Úgy érzem, ha még egy évadon keresztül azt kellene néznünk, hogy Penelope Colin iránt sóvárog, akkor mind felkiáltanánk, hogy „Gyerünk már, szedd össze magad és lépj!” – mondta Coughlan. Persze a Netflix elhintette azt is, hogy ez a barátság úgy kezd el szerelemmé alakulni, hogy közben Penelope-nak a kettős életével is egyensúlyoznia kell ahhoz, hogy Lady Whistledown titka megmaradjon.

Ki vonzza magához a fényt?

Azt még nem tudjuk pontosan, hogy a nagyközönség elé mikor kerül a harmadik évad, de a forgatást már elkezdték. A Netflix a 3. évad első epizódjába is bepillantást engedett az éves rajongói eseményen.  A klipben, ami egy Luke Newton és Claudia Jessie (aki Eloise Bridgertont alakítja) közötti interjúval és festési kihívással kezdődik, Coughlan beugrik, hogy elolvassa az epizód forgatókönyvét, és felfedje a címet – Out of the Shadows (Elő az árnyékból) – és a film első néhány sorát.

A részletet az új showrunner, Jess Brownell írta:

„Nyájas olvasó, Túl sokáig voltunk külön. Végre visszatért London elitje, és ez az író is. Ahogy kezdődik a szezon, mindenki számára természetesen az a kérdés, hogy melyik újonnan érkező debütáns fog a legfényesebben ragyogni? Az idei termés valóban káprázatosnak bizonyul. Azonban, sajnos nem minden fiatal hölgy tudja magához vonzani a fényt.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bridgerton (@bridgertonnetflix) által megosztott bejegyzés

Ismerősök és új arcok

Persze, sokunkat érdekel, hogy kiket is láthatunk majd az új epizódokban a már megszokott karakterek közül. Penelopé és Colin mellett persze visszatér Anthony és újdonsült felesége, Kate. Egy új Bridgerton arc is érkezik a következő szezonra, ugyanis Francescát Hannah Dodd fogja alakítani. Ő Ruby Stokes helyett érkezik, aki egy másik Netflix produkció főszerepe miatt lépett hátra a sorozatból. Nemrég pedig azt is megtudtuk, hogy Hannah New, a Fekete vitorlák című sorozat főszereplője is csatlakozott a szereplőgárdához. Méghozzá Lady Tilley Arnoldot, egy tűzrőlpattant özvegyet fog alakítani. Tilley „korán megözvegyült, élvezi azokat a kiváltságokat és hatalmat, amelyek abból adódnak, hogy volt férje birtokát vezeti, saját feltételei szerint éli életét, anyagi függetlensége és szexuális szabadsága mellett” – írják róla a sorozat ismertetőjében.

És akikkel nem találkozunk…

Szomorú hír azonban, hogy az egyik kedvenc szereplőnk, a Daphne-t alakító Phoebe Dynevor nem tér vissza a következő évadban. Maga a színésznő erősítette meg ezt egy interjúban: „Sajnos nem szerepelek a harmadik évadban. Talán, majd a jövőben. De a harmadik évad részeit már csak ugyanolyan izgatottan nézem, mint a többi néző.” Keringtek azonban pletykák arról, hogy Regé Jean Page, Hastings hercege visszatér az új évadban. Néhányan megszellőztették, hogy erről tárgyalások is voltak, azonban ezeket a híreszteléseket maga a színész cáfolta Instagram oldalán: „Nem, nem megyek vissza a műsorba – a lapok ezt csak kitalálták.”  

Várható késés? 

Újabb pletykák szerint a 3. évad gyártása késik, mivel a sorozat készítője, Shonda Rhimes nem elégedett a legújabb történettel. „Azt mondták, hogy vissza kell hoznunk a szórakoztatást a showba, így vannak változtatások, ami természetesen késést is jelent.” – mondta egy forrás az egyik amerikai lapnak. „Egy dolog azonban biztos: a produkciós csapat célja, hogy a Bridgerton-rajongók ugyanúgy élvezzék ezt az évadot is, mint a korábbiakat. Vannak olyan elemek, amelyekkel Shonda egyszerűen nem elégedett, ezért meg akarja változtatni őket. Némely rész nagyon sötét lett.”  

És a harmadik évadon túl…

Mivel Benedict szerelmi szála még nem teljesedett ki, sokan izgatottan várják, ez lesz-e a következő évad témája. Az erről szóló Julia Quinn regény, az „Egy úriember ajánlata” című könyv a Hamupipőkéből merített ihletet. Sophie Beckett, egy gróf lánya, akit mostohaanyja megvetően szolgálóként kezel, kioson Lady Bridgerton híres álarcosbáljára, ahol ő és Benedict azonnal elvarázsolják egymást. Hogy ezt a mesét láthatjuk-e a Netflixen, arra még várnunk kell. Összesen nyolc Bridgerton testvér és nyolc könyv született. Azt pedig az idő eldönti, hogy a Netflix-sorozat is kap-e nyolc évadot. Mi persze nem bánnánk, ha így lenne.

Forrás: Harper’s Bazaar
Nyitókép: Instagram/@bridgertonnetflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: