Ha rosszfiút szeretsz, megégeted magad? 5 nő meséli el a történetét

Miért olyan ellenállhatatlan egy rosszfiú?

Egy rosszfiú az esetek többségében jön, lát, győz, de mi a helyzet velünk? Öt nő meséli el, miért jött be nekik az ilyen típusú férfi, hogyan élték meg a kapcsolatot és a lezárást, már akinél volt.

A rosszfiú olyan pasitípus, akinek egyszerűen nem lehet ellenállni. Megnyerő, jól bánik a szavakkal, jóképű és szexi (naná), és olyan kisugárzása van, amivel úgyis eléri, amit akar. De mi történik eközben a másik oldalon? Igen, velünk, nőkkel. Hogyan reagálunk az ilyen erejű csábításra, kémiára, milyen érzés kapcsolatban lenni egy ilyen lehengerlő adonisszal, és mi jön a rózsaszín felhők, illetve a nagy szerelem után? Erről mesél most öt nő, akiknek kijutott a rosszfiúkból.

Aki már a gimiben megtanulta a leckét

Andi gimnazista volt, amikor egy barátnője révén megismerte Zsoltot. „Amikor belépett a terembe, megfagyott körülöttem a levegő, majd hirtelen forróság öntött el. Soha nem fogom elfelejteni a pillanatot. Úgy vonzott magához, mint mágnes a vasat. Ő akkor már 20 éves volt, egyetemista, és azért mutattak be minket egymásnak, mert ugyanoda akartam menni továbbtanulni, ahova ő járt. Felajánlotta, hogy mutat néhány fotót az egyetemről, a kollégiumról, a bulikról, ha felmegyek hozzájuk, mert ezeket a számítógépén tartja. Átláttam a szitán, elsőre vissza is utasítottam, de ez olaj volt a tűzre, ő csak annál inkább közeledett. Hazakísért, elkérte a számom, aztán elérte, hogy néhány nap múlva felmenjek hozzájuk. És nyilván nem a számítógép előtt kötöttünk ki… csodálatos volt vele a szex, azelőtt és azután elég sokáig nem éreztem ilyen erős kémiát senkivel. Másnap azonban nem hívott, és amikor én kerestem, kinyomta a telefonját. A barátnőmet is lerázta, mindig volt valami indoka, miért nem ér rá. Így ért véget, még mielőtt elkezdődött volna. Kegyetlenül fájt, de megtanultam a leckét, és azóta is tartom magam hozzá: soha többé rosszfiú!”

Akinek a tiltott gyümölcs volt izgalmas

Heni munkahelyére néhány éve jött új kolléga, a sármos Krisztián, aki azonnal a női dolgozók kedvence lett. „Mindenkivel tudott egy kicsit diskurálni, csacsogni, nőnapra rózsát hozott be a kolléganőknek, a születésnaposokat külön felköszöntötte… szerintem az idősebb kolléganőkkel is épp olyan lelkesen flörtölt, mint a fiatalokkal. Én kezdettől nagyon laza voltam vele, mert egyrészt nem vettem komolyan, másrészt nem akartam kapcsolatot, harmadrészt pedig tudtam, hogy ebből semmi sem lehet, hiszen a céges szabályok tiltják a kollégák randizását.”

„Végül egy vállalati buli után mégis elég durván egymásba gabalyodtunk, ami megismétlődött még néhányszor. Hogy miért csináltam, azt magam se tudom, de szép lassan kezdtem közelebb engedni magamhoz. Ő viszont érzelmileg egyre elérhetetlenebb lett, egyre ritkábban találkoztunk úgy, hogy ő keresett és ő akarta volna. Amikor a barátnőimmel beszélgetve kimondtam, hogy ez az egész nekem nem is ér ennyit, hiszen csak a tiltott gyümölcs izgalmát kerestem ebben a ‘kapcsolatban’, másnap beszéltem vele és véget vetettem a dolognak. Azért nem volt könnyű, hiszen úgy éreztem, nem voltam elég jó neki. De ma már tudom, hogy valószínűleg neki senki sem az.”

rosszfiú randi
Rosszfiú rabolta el a szíved? Nem vagy egyedül, sokan járunk így: olvasóink mesélnek. Fotó: Francesco Riccardo Iacomino/GettyImages

Aki az exével járt össze újra

„Ha láttad a Vágyak/Valóság című sorozatot a Netflixen, akkor nagyjából el tudod képzelni, milyen volt az életem egy-két éven át… vagyis nem, nem tudod, mert a helyzet a valóságban sokkal durvább volt lelkileg és érzelmileg, mint amit a képernyőn láttál” — kezdi a beszélgetést Szilvi.

„A helyzet nálunk is nagyon hasonló volt, mint a sorozatban: adott egy jómódú, sármos férj, akivel már nem igazán működnek jól a dolgok az ágyban, és egy tüzes expasi, aki nem bír leállni, és újra meg akar kapni. A különbség annyi volt, hogy nálunk nem voltak gyerekek a képben, mint a sorozatban. Illetve, hogy a férjem közölte, ha nem megy a szex, ne is erőltessük. Ezt épp egy olyan nyaralás kellős közepén, amikor az exem a szomszéd városban bulizott a haverjaival. És addigra legalább tíz olyan üzenetet küldött, hogy át kellene mennem, mert biztosan jól érezném magam velük. Talán mondanom sem kell, hogy innentől egyenes út vezetett a karjaiba, és egy több mint másfél éves se veled, se nélküled őrület kezdődött. Egy szerelmi háromszög, melyben a férjem sírt, zsarolt, de nem hagyott elválni, az exem pedig, ahogy régen, rendszeresen manipulált és mindig akkor tűnt el, amikor érzelmileg szükségem lett volna rá. A szex csodálatos volt, de mint partnerre, nem számíthattam rá soha. Néhány hónapig pszichológushoz is jártam, mire mindkét kapcsolatot le tudtam zárni. Külföldre költöztem, és ma már tudatosan dolgozom azon, hogy elkerüljek minden olyan férfit, aki az én szememben egy kicsit is rosszfiú.”

Olyanok akarunk lenni, mint egy rosszfiú?

A rosszfiúk lazák, vagányak, viccesek, igazi lázadók, akik nem félnek semmitől. Ez imponált Katinak is, amikor megismerte Lacit. „Laza volt, vagány, kötöttségek nélkül élt. Imádott utazni, sokat mesélt a kalandjairól a világ körül. A lakásában minden tárgynak, a bőrén minden tetoválásnak, vágásnak, sebhelynek különleges története volt. Mindig az volt az érzésem, ő az élet napos oldalán él, az igazi dolce vitát éli meg, nála nincsenek gondok, problémák, kötelezettségek, csak a feltőtlen öröm, szabadság, boldogság. Természetesen nem tartott sokáig. Amikor kötődni kezdtem, megneszelte, és azonnal szakított, összetörve a szívem. Akkor kegyetlenül nehéz volt újra felállni, újra megtalálni magam, és visszatalálni egy olyan útra, ami a saját boldogságom felé visz. De ma már tudom, hogy nem Laci adta volna meg ezt nekem, hanem csakis én tudom megadni saját magamnak. Hosszú folyamat, de dolgozom rajta és magamon is. Annak idején alig ismertem magam, és azért kezdtem Lacival, mert imponált a szabadsága… olyan akartam lenni, mint ő. Csak azt nem kalkuláltam be, hogy ő olyan lázadó, aki semmibe veszi a másik embert. Ezt viszont én sosem tenném meg senkivel” — teszi hozzá.

Aki anyagilag is ráfázott

Kitti története hasonlít a többiekére, de kicsit különbözik is, hiszen neki anyagi vesztesége is származott a románcból. „Bencét abban az edzőteremben ismertem meg, ahova egy barátnőmmel kezdtem el rendszeresen járni. Mivel nekem eleinte úgy tűnt, a barátnőmmel érdeklődnek egymás iránt, én nem kerestem különösebben a társaságát, de aztán ő kezdett el irántam érdeklődni. Annyira megnyerő volt a stílusa, a mosolya, tetszett, hogy laza és el lehet vele hülyéskedni. Minden jött is magától: az első randi, az első csók, az első szex. Úgy éreztem, végre igazán boldog vagyok: elhitette velem, hogy megtaláltam az igazit” — meséli.

„Az feltűnt, hogy nem nagyon szeret magáról beszélni, és hogy a lelki dolgaimat mintha nem akarná végighallgatni, de azzal nyugtattam magam, hogy férfi, ők gyakran ilyenek. De elérte, hogy megbízzam benne. Így történhetett meg, hogy egy mozizós este végén gondterhelt arccal közölte, a nagybátyja beteg, és meg kell próbálnia pénzt szerezni, mert egy kísérleti gyógyszerrel menthető lehet, de ez sokba kerül. Fotókat is mutatott, fel se merült bennem, hogy átverhet. Ezért kölcsönadtam neki azt az összeget, amiből az év végén autót akartam venni. Ő ígért fűt-fát, mondta, hogy épp munkahelyváltásban van, de amint tudja, elkezdi visszafizetni nekem az összeget. Ez egy szerdai napon történt, és ahogy sejthető is, csütörtökön már nem volt elérhető a mobilja. Én teljesen összetörtem, hiszen nemcsak arról volt szó, hogy átvert egy rosszfiú, hanem a szerelmemnek hitt férfi derült égből villámcsapásként el is hagyott, meg is lopott. Egy olcsó szélhámos volt, akinek bedőltem. Elsősorban magamra voltam nagyon dühös. Hónapokig a lehető legmélyebben voltam lelkileg, most kezdek egy kicsit újra magamra találni, de el se tudom képzelni, hogy valaha újra megbíznék bárkiben is… számomra a gyógyulás még nagyon messze van” — zárja a beszélgetést az összetört szívű lány.

Fotó: Francesco Riccardo Iacomino / GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: