Rúzsozz úgy, mint egy profi! 3 tipp, hogy tökéletes legyen a megjelenésed (x)

Július 29. a rúzs világnapja

Egy igazi nő kelléktárából nem hiányozhat a rúzs. Legyen az élénk, nude, fényes vagy matt, a rúzs mindenképpen meghatározó része sminkrutinunknak. Nem csupán megjelenésünket turbózhatjuk fel segítségével, hanem pszichológiailag is fontos szerepe van.

Kétségkívül a rúzs az önkifejezés egy nagyon fontos eszköze. Egyfelől üzenni tudunk a világ számára magunkról, a nézeteinkről, a világképünkről, másrészről pedig akár a hangulatunkat is közvetíthetjük egy jól kiválasztott rúzzsal. A rúzs világnapja alkalmából Szabó Doris, az AVON sminkmestere most három alapvető rúzsozási technikával készült nektek, amelyek segítségével tökéletes nude, élénk, illetve sötét színekbe öltöztethetitek ajkatokat.

A tökéletes nude száj

AVON True ajakrúzs (3,6 g), 1700 Ft

A sminktrendek egyik legmeghatározóbb iránya a nude, amely a dekorkozmetikumok minden területén jelen van. Ez leginkább natúr, természetes hatású színeket foglal magába, így azt gondolhatod, hogy azok mindegyike tökéletesen illeszkedik majd. Azonban, ha rúzsról van szó, akkor különösen fontos, hogy jól válaszd ki az árnyalatot, hiszen a nude mindenkinél más. Figyelembe kell venni saját tónusaidat, a szád eredeti színét, és ahhoz kell kiválasztani a tökéletes nude árnyalatot. Ez lehetőség szerint semmiképpen se legyen világosabb a szád színénél, viszont a túl sötét színeket is érdemes kerülnöd. Amennyiben sikerült megtalálnod a saját árnyalatodat, úgy érdemes egy úgynevezett átmenetes technikával felvinni azt, amely segítségével parányit gömbölyíthetsz az ajkaid formáján. Ehhez a rúzst az ajak külső peremén kezdd el felvinni, mintha kontúroznál, ügyelj viszont arra, hogy a kontúr olyan vastagságú legyen, mint maga a rúzsecset. A belső részt hagyd festetlenül és használj ajakápolót, hogy a rúzst a száj közepe felé összedolgozhasd az ajkad bőrével. A szakértő egyik kedvence az AVON True ajakrúzs Sparklin Nude árnyalata, amely könnyed színével és egy leheletnyi fénnyel varázsolja természetes hatásúvá ajkaidat.

A tökéletes élénk száj

AVON True Matte Legend ajakrúzs (3,6 g), 1500 Ft

Míg a nude árnyalatok inkább semlegesebb hatást keltenek, úgy egy élénk vörös, rózsaszínes, esetleg narancsos árnyalatú rúzs használatával egy jóval hangsúlyosabb megjelenést érhetsz el. Élénk rúzs viselésekor vedd figyelembe az alkalmat is és ahhoz mérten válaszd ki az árnyalatot. Például olyan helyzetben, amikor azt szeretnéd, hogy figyeljen a közönséged a mondanivalódra, akkor előnyös lehet egy viszonylag hangsúlyosabb, ám nem tolakodó színt választani. Egy élénkebb rúzs felvitelénél érdemes gondosabban eljárni, hogy az ne másszon vagy kenődjön el. Ehhez első lépésként használj korrektort a száj körül, amely segítségével kellő alapot biztosíthatsz a rúzs felviteléhez. Második lépésként a rúzzsal megegyező színű szájkontúrceruzával rajzold meg az ajkaid körvonalát. Ezt követően rúzsecset segítségével vagy akár anélkül, gondosan vidd fel az ajkadra a rúzst. Ebben nyújthat segítséget az AVON True Matte Legend ajakrúzs, amellyel egyedi gyémántalakú formájának köszönhetően ecsethez hasonló precizitással viheted fel a rúzst egyenesen az ajkaidra.

A tökéletes sötét száj

AVON True Power Stay folyékony ajakrúzs (7ml) , 2299 Ft

Talán az egyik legnagyobb odafigyelést a tökéletes sötét száj megalkotása igényli. A nagyon sötét, barnás-lilás árnyalatok viselésével vigyázz, hiszen ezek egyrészt optikailag kicsinyíthetik a vékonyabb ajkakat, másrészt ha nagyon eltérnek bőrtónusodtól, akár sápíthatnak is. Amennyiben azonban mégis egy ilyen árnyalat mellett döntesz, mint péládul az AVON Power Stay folyékony ajakrúzs Stay Put Sangria árnyalata, úgy a rúzsozás első lépései hasonlóak, mint az élénk száj esetében. Itt azonban fontos megemlíteni, hogy egy ilyen erős rúzs mellett jó, ha az arc többi része  friss, világos, és nem túlfestett. Amennyiben kicsit túllősz a rúzs színével, de nem szeretnéd letörölni, akkor egy víztiszta fénnyel tompíthatod a markáns megjelenést. A fény hatására, csupán a textúra megváltozása miatt is lágyabbnak tűnhet az összhatás.

A rúzs világnapja alkalmából az AVON egyik klasszikus rúzsa, az AVON True ajakrúzs most fantasztikus 899 Ft-os áron kapható.

Forrás: AVON

Nyitókép: Nomad/GettyImages

Legnépszerűbb cikkek: