Ryan Reynolds őszinte vallomást tett: megbánta az esküvőjét Blake Lively-val

A sztárt évek óta kritizálják a neten a nagy napjuk miatt, legfrissebb interjújában azonban nyilvánosan is bocsánatot kért a döntéséért.

Ryan Reynolds és Blake Lively júniusban ígéretet tettek a követőiknek az Instagram oldalukon: megfogadták, hogy a kiváltságukat és a platformjukat a számukra fontos ügyekről való kommunikációra használják, mert szeretnének szövetségesekké válni azok számára, akik úgy érzik, cserben hagyták őket. A bejelentésüket a George Floyd emlékére szervezett tüntetésekre reagálva osztották meg a rajongóikkal és azt is bevallották, mennyire szégyellik, amiért a múltban megengedték maguknak, hogy alulinformáltak legyenek azzal kapcsolatban, milyen mélyen gyökerezik a rasszizmus. „Ha visszatekintünk, sok tévedést látunk, ami komoly önvizsgálathoz vezetett el minket, át kell gondolnunk, hogy kik is vagyunk és kik akarunk lenni. Ez hatalmas tanulási lehetőség nekünk. Elköteleztük magunkat a gyermekeink nyitottabb szocializációja mellett, hogy ők soha ne okozzanak fájdalmat egy másik embernek tudatosan, vagy akár öntudatlanul. Ez a legkevesebb, amit megtehetünk, hogy kifejezzük a tiszteletünket nemcsak George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor és Eric Garner iránt, hanem minden fekete férfiért és nőért, akik áldozatokká váltak.”

A házaspár első lépésként több százezer dollárt adományozott egy amerikai jogi szervezetnek, az NAACP’s Legal Defense Fundnak, akik a faji diszkrimináció ellen küzdenek. A posztjuk hatalmas aktivitást váltott ki az Instagramon: míg sokan elismerően nyilatkoztak róla, addig mások álszentnek nevezték őket a kiírásuk miatt, mert 2012-ben a dél-karolinai Boone Hall nevű helyen tartották az esküvőjüket, aminek ültetvényén a múltban rabszolgákat dolgoztattak. A nagy napon a sajtó főként az esemény szépségére fókuszált, habár akkor is akadtak olyanok, akik rámutattak, mennyire érzéketlen lépés menyegzőt tartani ott, ahol korábban többen is szenvedtek és meghaltak. Hat évvel később azonban megint előtérbe került a történet, amikor Ryan elismerését fejezte ki a Fekete Párduc című szuperhős film iránt, ami a kategóriájában az első olyan alkotás volt, amibe nagyrészt afroamerikaiakat castingoltak. A színészt ekkor újra képmutatónak nevezték, amire ő idén augusztusban nyilvánosan is reagált a Fast Company oldalnak adott interjújában. „Ez olyasmi, amit mindig őszintén és mélyen bánni fogunk” – mondta. „Amit mi akkoriban láttunk, az egy esküvői helyszín volt a Pinteresten. Később pedig már egy olyan helyet, ami lesújtó tragédiára épült. Pár éve újra összeházasodtunk otthon – de a szégyen fura módon működik. Egy olyan hatalmas hiba, mint ez, leállíthat téged vagy keretet adhat a dolgoknak és akcióba lendít. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem rontottad el.”

A sztár egyébként nemrég hozta létre a Group Effort Initiative programot, mely a filmvilágba való beilleszkedésre és a sokszínűségre fókuszál: kiválasztanak 10-20 gyakornokot kortól függetlenül, akik például afroamerikaiak vagy kirekesztett közösségekből származnak. Nekik maga Ryan fogja finanszírozni a fizetésüket és azzal tölthetik a napjaikat, hogy profiktól tanulhatnak a forgatásokon, majd a megszerzett tapasztalataik segítségével elhelyezkedhetnek a filmiparban és karriert futhatnak be.

Forrás: E! Online
Nyitókép: Michael Stewart/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: