Ryan Reynolds őszintén mesélt mentális betegségéről

Május a mentálhigiénés tudatosság hónapja, aminek keretén belül Ryan Reynolds arról posztolt saját Instagram-oldalán, hogy ő maga is szorongástól szenved.

Az utóbbi időben egyre több híresség vállalja fel azokat a problémákat, amivel a színfalak mögött küzd. Az ilyen jellegű megnyilatkozások nemcsak őszinteségről és bátorságról tanúskodnak, de bizonyítják azt is, hogy mindannyian sebezhető emberek vagyunk, hírnév ide vagy oda. A legtöbbünkben a színészek azt a benyomást kelthetik, hogy az életük tökéletes, Ryan Reynolds pedig azon hírességek egyike, akit különös karizma leng körül, és mindig magabiztosan lép fel. Éppen ezért a rajongók számára szinte elképzelhetetlen volt, hogy a sármos híresség bármilyen mentális betegségben szenvedne.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryan Reynolds (@vancityreynolds) által megosztott bejegyzés

Legalábbis egészen tegnapig. Reynolds a nyilvános vallomásával tulajdonképpen arra hívta fel a figyelmet, hogy bárkivel megtörténhet, hogy a mentális problémák fogságába esik. Éppen ezért nagyon fontosnak tartja, hogy stigmák nélkül, bátran és eleget beszéljünk erről a témáról. A színész azért akarta megosztani a problémáját a nyilvánossággal, hogy tudatosítsa a hasonló mentális zavarokkal küzdő emberekben, nincsenek egyedül. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ryan Reynolds (@vancityreynolds) által megosztott bejegyzés

Hugh Jackmann, aki évek óta közeli barátja a színésznek, nagyon büszke arra, hogy Ryan ilyen nyitottan és őszintén nyilatkozott a saját küzdelmeivel kapcsolatban. „Haver, az őszinteséged nemcsak bátorságra vall, de úgy gondolom, hogy pozitívan hat számtalan emberre, akik szintén szorongással küzdenek” – olvasható Jackmann kommentjében.

A mentális egészség egyike azoknak a témáknak, amikről az emberek általában keveset beszélnek, éppen ezért nehéz megérteni, mit is jelent az valójában. A legtöbben talán fel sem ismerik, hogy szenvednek, mert nem értik, mi zajlik bennük, és így azt sem veszik észre, hogy van segítség. Megindító látni Ryan Reynolds őszinteségét, és Hugh Jackmann támogatását is. Ez jól bizonyítja, milyen fontos egy igazi barátság, ami velünk tart akkor is, amikor a legnagyobb belső csatáinkat vívjuk.

Forrás: Cinema Blend
Nyitókép: Slaven Vlasic / Contributor/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: