A világ legnagyobb hangtáljáért nem kell messzire utazni: irány a Nógrád megyei Garáb, ahol a 2,5 tonnás Samsara vár

Magyarországon, Garábon található a Samsara, a világ legnagyobb hangtálja, amely olyan különleges feltöltődést ad az odalátogatónak, ami a sejtszinten gyógyít.

Éreztétek már feldobottnak magatokat egy szép dallam hallatán? Egy jól sikerült nyaralás alkalmával, úgy, hogy legszívesebben ott maradnátok még egy pár napig, hétig? Ha az embernek végre kisimulnak az összegubancolódott idegszálai, érthető, hogy nem sok kedve van otthagyni a gyógyító energiákat. Szerencsére már nem kell vagyonokat elköltened a nyaralásra, ha gyors feltöltődésre vágysz, ugyanis a garábi hangtálfürdő után, úgy fogod magad érezni, mint akit kicseréltek. És nemcsak úgy szimplán az egy méterrel a föld fölött lebegős értelemben, hanem úgy – bár sosem volt még ilyenben részem – mintha most érkeztél volna meg egy monacoi luxusjacht fedélzetéről. Samsara, a világ legnagyobb hangtálja segít téged a feltöltődésben.

Ősi terápiás eljárás

A világ legnagyobb hangtáljában, a Samsarában tartott szeánszok ugyanis nemcsak átalakítják a benned lévő alacsonyabb rezgéseket, de a sejtjeid mélyére hatolva olyan folyamatokban is közrejátszanak, amelyek meggyógyíthatják a betegségeket, feloldják a felmerülő érzelmi blokkokat vagy elősegítik krízishelyzetekben a jobb rálátást. A 2018-ban Innsbruckban készült, több mint 2,5 tonnás hangtál méltán került a Guiness-rekordok könyvébe. Eredeti nepáli hangtál „recept“ alapján készítették, sőt egy másik hangtálat is beolvasztottak a kiöntésekor.  A szentély felavató szertartásán maga Jigthub Rinpoche guru áldotta meg. Méretezésénél az aranymetszés szabályai érvényesültek, így átmérője 233 cm, hétféle fémet: aranyat, ezüstöt, ólmot, ónt, vasat, rezet és higanyt tartalmaz.

Szerkesztőnk, Nyíri Berni is kipróbálta, milyen a világ legnagyobb hangtálja mellett meditálni.

Az alternatív gyógyászatban és a rák gyógyításában elért kedvező hatásait az évezredes tradicionális hagyományokon alapuló gyógyítás megfigyelései mellett az innsbrucki egyetem kutatása támasztja alá, amelyben egy kisebb hangtállal végzett kezelés során az élettani funkciók optimális értékre emelkedtek a kezelt csoportnál. A hangfürdő nagy részét a hangtál körül fekve töltheti a látogató, de a legizgalmasabb rész, amikor magában a hangtálban lehet feküdni. Az itt töltött percek tényleg minden képzeletet felülmúlnak.

Rezegd magad boldogra

Egyébként Garáb, ez az alig ötven főt számláló csöppnyi kis falu a Cserhátban még egyéb érdekességeket is rejt.  Akinek van lehetősége a környéken elidőzni, több napot is el tud tölteni a gyógyulás jegyében. Rövidke autóútra, a Zagyva völgyben, Tar községében egy másik buddhista emlékkertet is találhatunk, amelyet Kőrösi Csoma Sándor tibetológus emlékére emeltek. A tari Békesztúpa a mai rohanó világban mindenki számára nyugvópont, ahol lecsendesül a harag, a mohóság, és megélhetjük az együttérzés és a szeretet egységét.

Nyitókép: Rike_/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: