Nézd meg, mi illik hozzád! Így válassz sapkát az arcformádhoz!

Usánka, kötött vagy karimás? A téli kiegészítőd is lehet stílusos!

Télen a mínuszokban nemcsak elengedhetetlen egy meleg sapka, de a jól megválasztott kiegészítő remekül fel is dobhatja a napi szetted! Megmutatjuk, hogy a különböző arcformákhoz milyen sapkák illenek!

Ha nem szereted az extravagáns holmikat, akkor mindenképp a jól megszokott fazonok és minták közül válassz, de ha szeretnél kitűnni, akkor bátran válogass a kevésbé hétköznapi darabok között is! És ha nem vagy igazi sapkaőrült, érdemes olyat beszerezned, amit a legtöbb ruháddal párosítani tudsz. Viszont, ha többféle fejfedőre vágysz, akkor csoportosíthatsz is alkalmanként, stílusonként és még sok más szempont szerint.

Az egyik legfontosabb, hogy a sapka harmonizáljon az öltözékkel, és hogy passzoljon az arcformához. Ha igazán nőies vonásokkal rendelkezel, akkor a lekerekített formákat részesítsd előnyben! Ha teheted, válassz olyat, ami nemcsak a hideg ellen véd, hanem szép kiegészítőként is funkcionál!

Milyen az arcformád?

Egy kis segítség a meghatározáshoz:
Ha bizonytalan vagy a saját arcformádat illetően, és hogy milyen típus illik hozzád, akkor próbáld ki a következő lépéseket! Ülj le egy tükör elé, fésüld el a homlokodból a tincseket, fogd össze a hajad hátul, és alaposan figyeld meg az arcod! A legegyszerűbb megoldás pedig, ha készítesz egy selfie-t, kinyomtatod, és mellé rajzolod a különböző formákat. Ez nagy segítség lehet a döntésben!

Szögletes

Szögletes formáról akkor beszélünk, amikor nagyjából egyforma széles és hosszú az arc. Ha ilyen típusúnak ítéled meg magad, aszimmetrikusan hordd a sapkád! Így elterelheted a figyelmet a markáns vonásokról!

Ezt a típust könnyedén és stílusosan hordhatod aszimmetrikusan!

Kerek

A kerek fejforma esetében általában széles az áll, a homlok és az arc magassága nagyjából megegyezik a szélességével. Ebben az esetben jól állhat, ha optikailag keskenyíted az arcod a kiegészítővel. Például a nagyobb minták segíthetnek, hiszen odavonzzák a tekintetet! Válassz markáns, például csúcsos darabot, így karakteresebbé válhat az orcád! 

Szuper választás egy bojtos sapka, amely a hidegtől is véd!

Hosszúkás

Tökéletes választás lehet egy vastag kötéssel készült sapka vagy egy usánka, hiszen rendkívül jól keretezi az arcot!

Az orosz eredetű szőrös fejfedő sikkes és stílusos kiegészítő!

Ovális

Ha ovális a formád, bátran húzd a homlokodra a sapkát, hiszen így kerekebbnek tűnik az arcod!

Ez a stílus is tökéletesen passzol a kerek arcformához!

 Széles

Ha a fejformád inkább szélesnek mondható, told hátra a sapkát amennyire csak lehet, semmiképp se húzd rá a homlokodra! Próbáld ki a vastag, kötött hajpántokat!

A retró stílusú, kötött fejpánt elegáns és divatos tartozék!

Szívalakú

Más néven háromszög alakú. Erőteljes arccsontok, széles homlok és hegyes állcsúcs jellemezi. Mivel nem a legelőnyösebb a széles homlok hangsúlyozása, ezért inkább ne húzd rá a fejfedőd! Ebben az esetben nem igazán tanácsos szorosan a fejhez simuló sapkát választani. Kifejezetten ajánlottak a fülvédős darabok, vagy a beanie-k és a baszksapkák!

Klasszikus darab, de ha élénk színt választasz, akkor igazán extravagánssá válhat a kollekciód!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: