Sarah Jessica Parker ősz haja miatt került célkeresztbe

A Szex és New York Carrie-je igazi divatikon, akinek a megjelenése mindig olyan, mintha a kifutóról jönne. Ám az őt alakító Sarah Jessica Parker külseje nem mindig felel meg a rajongók elvárásainak. Legutóbb épp ősz haja miatt érték támadások.

Carrie Bradshaw stílusa egészen ikonikussá teszi a karaktert. Mind a mai napig emlékszünk a rózsaszín tütü-fehér top összeállítására, a színes táskáira és persze a csodálatos Manolo Blahnik cipőire. A bohókás outfitek más karaktereket is inspiráltak, többek között az Emily Párizsban főszereplőjének öltözködését is. A divatikon stílusát persze stylistok és jelmeztervezők csapata alkotta meg és minden egyes ruhadarabja gondosan lett válogatva. A való életben ezt azért nehezebb kivitelezni.

Így sokakat csalódásként ér, mikor rájönnek, hogy a divatikont alakító színésznő nem biztos, hogy divatikon szeretne lenni. Sőt, egy 2012-es interjúban Sarah Jessica Parker arról is beszélt, hogy a divat iránti rajongás a személyes életében kisebb szerepet kap. Hiszen nem reális, hogy háromgyerekes anyaként tütüben vásároljon be a kisboltban.

Sarah Jessica Parker
Az életben nem mindig olyan, mint Carrie Bradshaw: Sarah Jessica Parker ősz haja miatt kapott legutóbb komoly kritikákat a rajongóktól. (Fotó:
James Devaney/Getty Images)

Az vagy, akit eljátszol?

A karaktert sokszor nehéz megkülönböztetnünk az őt alakító színésztől. Gondoljunk csak arra, hogy a filmes főgonoszokat játszó színészekkel kapcsolatban milyen erős ellenérzésünk tud támadni, annak ellenére, hogy mind tudjuk, csak szerepet játszanak. Ugyanígy, az internet kommentelői és a bulvármédia is kifejezetten kemény tud lenni a vásznon tökéletes hírességekkel, amikor önhibájukból földi halandónak látszanak. Sarah Jessica Parkerről pedig sajnos kiderült, hogy ő is ember, és nem áll minden reggel egy nyolc fős csapat a szobájában, hogy felöltöztesse és elkészítse a frizuráját. Ezért pedig igen rosszindulatú megjegyzéseket kapott az elmúlt évek során.

A természetesség bűn?

Kritizálták az öltözködési stílusát, a külsejét, és az idő múlásához való viszonyát is, pontosabban azt, hogy nem jár botox és más feltöltő kezelésekre. Sőt a Maxim magazin szavazást indított, ahol megválasztották a világ legkevésbé szexi nőjének” is. A férfimagazinban meghirdetett szavazásnak a gondolata is elképesztően sértő, nem csoda, hogy a színésznőt és persze a férjét is rosszul érintette.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SJP (@sarahjessicaparker) által megosztott bejegyzés

Tavaly novemberben újabb negatív kommentáradat célkeresztjébe került, ugyanis ősz hajjal és smink nélkül ebédelt együtt Andy Cohennel. A műsorvezető egyébként megvédte a színésznőt, felhívva a figyelmet arra a kettős mércére, hogy neki is ősz a haja, férfiként mégsem sértegetik emiatt.

A színésznő a Vogue-nak beszélt arról, mennyire nehéz ezekkel a támadásokkal újra és újra megbirkózni. Olyan, mintha az emberek azt akarnák, hogy ne legyünk rendben önmagunkkal. Mintha élveznék, hogy fájdalmat okoznak. (…) Én tudom, hogy nézek ki. Nincs választásom. Mit csináljak? Hagyjam abba az öregedést vagy tűnjek el? – fakadt ki Parker az interjúban.

Első a család

Azonban a színésznő a negatív kommentek és cikkek ellenére is újra és újra elmondja, mi az, ami igazán számít neki: a családja. Férjével, Matthew Broderickkel 25 éve házasok, három gyermekük van, a fiuk már egyetemista, ikerlányaik pedig 13 évesek. A hosszú együttélés fehér hollónak számít Hollywoodban, így lehet, hogy érdemes inkább erről kérdezni a színésznőt, ahogy ezt Oprah meg is tette korábban. Parker szerint férjével az a titkuk, hogy a munkájukból adódóan külön is töltenek időt és utána övék a viszontlátás öröme. Még ősz hajjal is.

Forrás: news.amomama.com
Nyitókép: James Devaney / Contributor/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: