Rabja vagy a gyümölcsös ízű sütiknek? Ne sajnáld, hogy vége az eperszezonnak, a piacok pultjai roskadoznak a lédús sárgabaracktól! Hoztunk is egy remek dán receptet, hogy kiélvezhesd a nyár slágergyümölcsét.
Kevés hozzávalót igényel, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár egy vasárnap reggelen is! Mi ezzel a sütivel hódolunk a hygge életérzésnek a napfényes teraszon ücsörögve egy csésze finom kávé mellett. Kell ennél több? A dánok a világ második legédesszájúbb nemzete, szóval bízhatsz a receptjeikben! 😉
Hozzávalók:
- 320 gramm vajas leveles tészta
- őrölt mandula
- szeletelt mandula
- 16 darab érett sárgabarack
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Vágd a tésztát 8 egyenlő nagyságú téglalapra és helyezd őket a sütőtálcára. Vágd félbe a sárgabarackokat. Szórj néhány teáskanálnyi őrölt mandulát a téglalapok közepére. 1-1 centit hagyj szabadon a tészta szélétől számítva. Fektess 2 fél barackot minden tésztalapra, majd szórj rájuk néhány szem szeletelt mandulát. Süsd a tésztát 15- 20 percig, amíg megemelkedik és aranybarnává válik. Olvaszd meg a sárgabaracklekvárt és kend a sütemény tetejére, közvetlenül azután, hogy kivetted a sütőből.
Nyitókép: nickichen/Shutterstock