Selena Gomez Photoshop nélküli képekkel bátorít mindenkit az önszeretetre

Az énekesnő maga is évekig küszködött azzal, hogy elfogadja önmagát, úgy érezte, azt várják tőle, hogy közel harmincévesen is pontosan olyan alakja legyen, mint tinisztárként. Ám mára a pozitív testkép egyik nagykövete lett.

Tudtad, hogy Norvégiában most már jogi úton próbálják felvenni a harcot az irreális szépségnormákkal és a testképzavarral szemben? A skandináv ország megalkotott egy új törvényt, miszerint, ha valaki (például az influenszerek) megszerkesztik a képeiket (az alakjukat vagy a bőrük tónusát), akkor azt a minisztérium által szabványosított címkével kell ellátniuk. Ha pedig megszegik az előírásokat, akkor pénzbírság, esetleg börtönbüntetés vár rájuk. Nos, Selena Gomez biztosan pezsgőt bontott a hír hallatán (még akkor is, ha ez a törvény közvetlenül nem érinti őt), hiszen ő maga is a természetesség és a valódi szépség híve. Éppen ezért róla is olyan bikinis fotók készültek nemrég, melyeket nem tökéletesítettek később a Photoshopban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LA’MARIETTE (@lamariette) által megosztott bejegyzés

A sztár egyébként a La’Mariette fürdőruháiban pózolt: nem véletlenül, az énekesnő szívügye ugyanis a márka számára is fontos. „Azért kedvelem ezt a brandet, mert azokat a nőket ünnepli, akik szeretik a testüket és feltétel nélkül megadják nekik azt a tiszteletet, amit érdemelnek” – írta az Instagramján. A La’Mariette webshopjában egyébként XS-től XXL-es méretig bárki megtalálhatja magának az álombikinijét. Az önelfogadást és szeretetet akarják támogatni és persze azt, hogy a nők magabiztosan érezhessék magukat és komfortosan, illetve ne rejtegessék a testüket.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LA’MARIETTE (@lamariette) által megosztott bejegyzés


Selena nem tagadja, őt is állandó nyomás éri az alakja és a kilói miatt: elvárják tőle, hogy most, 28 évesen is ugyanúgy nézzen ki, mint tiniként. „Rengeteget ingadozott a súlyom” – vallotta be. Ám a 2015-ös Met gála hatására úgy döntött, nem a testét kell megpróbálnia átformálni, hogy beleférjen egy ruhába, hanem éppen fordítva. „Jól emlékszem arra az estére… Nem éreztem jól magam a bőrömben.” Sel végül egy csapat segítségével olyan outfitet alkotott magának, ami tökéletesen passzolt rá. „Ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, többé nem kell, hogy olyan alakom legyen, mint 19 évesen – mert már más ember vagyok.”

Forrás: Cosmopolitan
Nyitókép: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: