13 inspiráló idézet Selena Gomeztől, ha úgy érzed, nem találod önmagad

Bár az énekesnőben sokan még mindig a Disney-tinisztárt látják, ma már olyan fontos ügyekben szólal fel, mint a mentális egészség kérdése, a pozitív testkép és az önelfogadás, önszeretet.

„Amikor megkérdezik tőlem, hogy lenne-e valami, amit üzennék a fiatalabb énemnek, mindig azt mondom: ’Menj és csináld!’. Azt mondanám, rendben van, ha nem tudod, mit akarsz tenni az életed hátralévő részében. Arról szól ez az utazás, hogy megtaláld az irányt és a szenvedélyedet, szóval ne legyél frusztrált, ha hibázol vagy kudarcot vallasz. Ez mindannyiunkkal előfordul.”

„Nem fogom egyetlen dologtól függővé tenni a boldogságomat. Fontos számomra, hogy ápoljam a kapcsolatomat a barátaimmal és a családommal és mindent megteszek azért is, hogy egy pasi sose befolyásolhasson. Hosszú évekig annyira szerettem eljutni fejben erre a stabil pontra, de igazán sosem sikerült. Amikor még nagyon fiatal voltam, könnyen mások befolyása alá kerültem, bizonytalanná váltam. Olyat kell keresned, aki hozzáad az életedhez.”

„Azt gondolom, hogy a lányoknak tudniuk kell, az erejük ott van az identitásukban, a lelkükben. Ma annyira könnyen lemondunk erről, a social media, az iskola vagy a kapcsolatok miatt. Éppen ezért szeretném emlékeztetni a lányokat arra, hogy tökéletesen erősek pontosan úgy, ahogy vannak.”

„Egyszer csak eljött az a pont az életemben, amikor már annyi mindent mondtak a nevemben, hogy hirtelen azon kaptam magam, olyan embereket védek, akik nem védtek meg engem. De jogom van ahhoz, hogy elmondjam a saját történeteimet. Ezt felszabadítónak tartom: ahogy kimondtam a dolgokat, el is elengedtem őket.”

„Ott kezdődik az erőd, amikor mindennap tükörbe tudsz nézni a döntéseiddel együtt, amiket meghoztál.”

„Ember vagyok, nem vagyok tökéletes. Állandóan hibázok.”

„Ha van egy célod (mindegy, hogy orvos vagy énekes akarsz lenni), az emberek mindig megtalálják a módját annak, hogy lehúzzanak… Ezért én azt tanácsolom neked, ha szenvedélyesen szeretnél valamit, ne hagyd, hogy bárki azt mondja, képtelen vagy rá.”

„Erőteljesenek és magabiztosnak érzem magam. Sok időbe telt, hogy eljussak ide, például a body-shaminget is meg kellett tapasztalnom. Valóban felszedtem pár kilót, de már nem érdekel.”

„Minden egyes nap megkapom, hogy nem vagyok elég szexi, nem vagyok elég menő és ha másképpen cselekednék, elfogadnának. De mindannyian arra születtünk, hogy azok legyünk, akik vagyunk és ez így gyönyörű. Sose felejtsétek el ezt, akkor sem, ha rosszabbra fordulnak a dolgok.”

„Egyszerűen csak boldog akarok lenni. Ha ez azt jelenti, hogy egyszerűen csak önmagam leszek, nem zavar.”

„Az életemnek azon a pontján állok, amikor már tisztában vagyok vele mit érdemlek meg és mit nem. Biztos akarok lenni abban, hogy a lehető legjobbat hoztam ki magamból, köszönhetően annak, hogy azt csinálom, amit szeretek.”

„Az emberek csupán bizonyos időszakokra lesznek az életed részei, hogy megtaníthassanak neked valamit.”

„Tudom, milyen érzés, ha zaklatnak és azt is, milyen elveszettnek lenni, elhinni, hogy nem vagy elég jó. Mindegyik ismerős számomra. De megtanultam, hogy mélyen legbelül az erőnk ilyenkor is bennünk lapul. Ha nem adod fel és nem félsz segítséget kérni, megtalálhatod.”

Forrás: ELLE
Nyitókép: Toni Anne Barson/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: