Egy hely, ahol kibontakozhat a nőiességünk, és mi magunk is: a SÉYLI Boutique-ban jártunk

Ha gyakran sétálsz a Pozsonyi úton, a hangulatos kis kávézók és üzletek közt neked is feltűnhetett már a SÉYLI Boutique. Ide betérve újra találkozhatsz azzal az éneddel, akit a szürke hétköznapokban elveszve rég láttál, túl rég.

Kislányként egy olyan városkában éltem, ahol egyetlen helyen lehetett szép ruhákat kapni, Kriszta butikjában. Mivel a hírek gyorsan terjedtek, egy idő után mindenki tudta, mikor megy áruért. Én pedig a következő napon egész véletlenül mindig arrafelé jöttem haza a suliból, és nedves nózival, forró lehelettel tapadtam a butik kirakatára, hogy a lehető legközelebb kerüljek ahhoz, amit akkor és ott a divat csúcsának éreztem. Manapság, sok-sok évvel és jó pár elshoppingolt fizetéssel később azt kell mondjam, a divat iránti szerelmem mit sem változott. Csak a szekrényem összetétele, de az hatalmas szerencse az emberiségre nézve. Éppen ez a divat iránti olthatatlan rajongás vonzott a SÉYLI Boutique-ba, amiről már annyit hallottam. És mivel épp a Pozsonyi úton jártam, gondoltam, kávé után, kézműves süti helyett beugrom és körülnézek ebben a kívülről abszolút rózsaszínnek tetsző csajszi-mesevilágban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SÈYLI BOUTIQUE (@seyliboutique) által megosztott bejegyzés

A SÉYLI Boutique már az ünnepekre készül

Az első kisebb meglepetés az üzlet előtt ért: az egész annyira gyönyörű, hogy meg kellett állnom egy pillanatra, magamévá tenni az élményt. Amikor beléptem, korántsem csak a rózsaszín divat-álomvilág fogadott, hanem már az ünnepek csillogását láttam és éreztem magam körül, a kiegészítőket alaposabban megnézve pedig kifinomult, minőségi, szinte bármihez passzintható használati tárgyak vettem észre.

És bár az egész miliő picit olyan, mintha egy csodálatos párizsi divatmúzeumba térnél be, ahol semmihez nem szabad nyúlni, nagyjából egy perc után feloldódsz, leveszed a polcról a neked tetsző táskákat, és bátran kérdezel. Ebben hatalmas szerepe van a SÉYLI Boutique megálmodójának, Ilyés Dorottyának, aki kedvesen fogad minden vendéget.

A butik megálmodója a Chloé-nál is dolgozott

Dorkát már gyerekként magával ragadta a rajz, a tervezés, a divat, majd később a világ egyik legjobb divatiskolájában, a londoni Central Saint Martins felsőfokú művészeti képzésén diplomázott. Tíz évet töltött külföldön, élt Párizsban és Firenzében, és olyan párizsi divatházaknál dolgozott, mint a Chloé, az Isabel Marant vagy a Jacquemus. De a külföldön szerzett tudást itthon szerette volna kamatoztatni, így olyan üzletet nyitott Budapesten, ahol az egyedi ruhák között igazi kincsekre találhatunk mi, divatrajongók.

„Kevés olyan butik van itthon, ahol valóban különleges ruhaszelekcióval találkozhatunk, olyan kimagasló minőséggel és válogatással, ami nem jön szembe velünk az utcán. A SÉYLI belőlem, a francia-olasz inspirációimból született meg. Érkezhetnek hozzánk a huszonéves lányok anyukáikkal és úgy gondolom, mindannyian elégedetten, a hozzájuk leginkább passzoló szettekkel távoznak majd” – meséli.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SÈYLI BOUTIQUE (@seyliboutique) által megosztott bejegyzés

Újra kibontakozó nőiesség

Ha a fentiek alapján úgy gondolod, a SÉYLI Boutique átmenetet képez a fast fashion és a luxusmárkák kínálata között, akkor jól érzed. A kollekció különböző külföldi márkák szezonális darabjaiból áll össze, amelyek folyamatosan cserélődnek. A ruhák mellett a butik miliője, színvilága, berendezési tárgyai is mind-mind Dorka stílusát tükrözik, aki egyben öltözködési tanácsadó is.

„Szeretném közelebb hozni a nőket a legbensőbb önmagukhoz, hogy akár a legegyszerűbb szettet is magabiztosan tudják viselni. A personal styling nem csak a sztárok kiváltsága. Fontos, hogy megtaláljuk a ruháinkon keresztül, kik is vagyunk valójában ” – folytatja Dorka. Hozzátéve, hogy sokszor abszolút nem kell sok drága ruhadarabbal tovább zsúfolni a gardróbunkat ahhoz, hogy csinosan és nőiesen tudjunk öltözködni. Inkább az a fontos, hogy semmit ne a szekrénynek vásároljunk, hanem jól kombinálható darabokat tartsunk a gardróbunkban.

Ahhoz pedig, hogy újra megtaláld magad, és találkozz azzal a nőies nővel, akit a szürkeségbe burkolózó napok, hetek, hónapok során valószínűleg rég nem láttál már, azon át vezet az út, hogy magadra szánsz egy kis időt. Dorka ebben is próbál segíteni, de nemcsak személyre szabott tanácsokkal, hanem azáltal is, hogy jövőbeni tervei közt szerepel egyfajta közösségépítés a butikban: szeretne majd eseményeket, workshopokat szervezni, ahol találkozhatunk, beszélgethetünk, egyúttal újra rátalálhatunk önmagunkra is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SÈYLI BOUTIQUE (@seyliboutique) által megosztott bejegyzés

Ünnepi hangulat és csillámpor

És, hogy milyen a SÉYLI Boutique ünnepi kollekciója? „A legújabb kollekciónkat az ünnepekre hangoltuk. A letisztult, egyszerű szettekbe is belecsempésztük a csillogást, apró flitterekkel tettük még varázslatosabbá a ruhadarabokat. Sok nadrág-blézer szettet építettünk a kollekcióba, amelyek elegánsabb szaténból, bársonyból készültek, előszeretettel használjuk a fényes-matt összjátékot. Ami a kiegészítőket illeti, dominálnak a metálos színek, míg a táskáknál a bronzos, arany árnyalatok, fényes hatású anyagok kerülnek előtérbe. A táskák mellett pénztárcák és irattartók is színesítik a kollekciót, amelyek karácsonyi ajándéknak is tökéletesek lehetnek. Ezeken túl alkalmibb, köves ékszerek teszik fel az i-re a pontot” – tette hozzá a tulajdonos.

Forrás: Just Creative
Fotó: Bertók Kriszti

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: