Sophia Loren különleges szerepben tér vissza 11 év szünet után

Az Oscar-díjas színésznővel Romain Gary: Előttem az élet című regényének Netflix adaptációjában találkozhatunk majd 2020 őszén, amiben Rosa mamát alakítja. Külön érdekesség, hogy a rendezői székben nem más, mint a fia, Edoardo Ponti ült.

A filmvilág egyik legfényesebb csillaga, Sophia Loren 11 év kihagyás után újra kamerák elé állt, és ezzel a 86 éves díva végre debütál a Netflixen is! A színésznő egy regényadaptációval tér vissza a filmvilágba, amelynek alapja Romain Gary: Előttem az élet című könyve. A litván származású francia író a kötetét Émile Ajar álnéven írta és 1975-ben megkapta érte a legrangosabb francia irodalmi díjat, a Goncourt. A történet Párizs bevándorlónegyedében, Belleville-ben játszódik: itt él Rosa mama (akit Sophia Loren alakít), egy Auschwitzot megjárt zsidó öregasszony. Lakásában afféle bentlakásos óvodát működtet prostituáltak gyermekeinek, kedvence a tizennégy éves szenegáli Momo nevű kisfiú, aki születésétől fogva nála lakik. Kezdetben mindketten magányosak, de kapcsolatuk végül igazán különlegessé válik, megvédik egymást, és bár kissé szokatlan módon, de családdá válnak.

Sophia nem titkolja, nagyon boldog, hogy egy ilyen különleges drámán dolgozhatott a Netflix-szel együtt: „A karrierem során a legnagyobb stúdiókkal szerződtem már, de mostanra biztosan állíthatom, hogy egyiket sem járta át ennyire az a kulturális sokszínűség, mint a Netflixet, és ez az, amit imádok benne” – mondta. A Netflix tartalom-előállítási igazgatója, Ted Sarandos megtisztelőnek tartja, hogy ezt a filmet náluk mutatják be, mivel szerinte Sophia a világ egyik legnagyobb színésznője. Úgy véli, az Előttem az élet egy gyönyörű történetet mesél el, ami nemcsak az olasz közönséget, hanem az egész világot le fogja nyűgözni. A drámát egyébként Sophia Loren fia, Edoardo Ponti rendezte, az Oscar-díjas sztár azt is elárulta, amikor gyermeke felkérte őt a szerepre, azzal valóra vált egy álma.

Edoardo Ponti és Sophia Loren (Fotó: George Pimentel/WireImage/Getty Images)

„Egy hihetetlenül gazdag történetről van szó: vicces, szívszorító, költői és nagyon aktuális is, hiszen kiemeli annak fontosságát, hogy lássanak és halljanak minket. Ráadásul ez egy rendkívül megindító mű két olyan karakter barátságáról, akik minden szinten különböznek egymástól – azaz faj, vallás, kultúra, generáció kérdésében is – mégis ugyanazon az oldalon állnak. Imádtam Rosa mamát játszani. Kemény, törékeny, túlélő. Sok tekintetben  saját édesanyámra emlékeztet”  – mondta a színésznő, akinek ez a 3. közös filmje Edoardóval. „Igazi ajándék egy olyan emberrel dolgozni, aki ugyanolyan jól ismer téged, mi te magadat. Erőt és biztonságot ad nekem, és tudom, ő nem adja fel, míg a legjobbat nem nyújtom. Azáltal, hogy ő állt a kamerák mögött, szabadon kiadhattam magam. Ezt az élményt színészként és anyaként is nagyra becsülöm.” A rendező pedig arról mesélt egy nyilatkozatában, hogy elképesztően büszke édesanyjára, aki maga is igazi túlélő és hihetetlen életerő lakozik benne. Azt is kiemelte, hogy Sophiát még sosem láthattuk mentális bénultságban szenvedő karakter bőrébe bújva.

Az Előttem az élet premierje a tervek szerint Rómában lesz majd októberben, november 13-án pedig felkerül a streaming-szolgáltató kínálatába is, de Sophiát máris Oscar-esélyesként emlegetik alakításáért. A sztár egyébként gyakorlatilag az olaszok nemzeti kincse, hiszen ő az ország legsikeresebb színésze.

Nyitókép: Netflix

Forrás: Daily Mail/Deadline

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: