Sorsod a kezedben: 7 mantra és 7 mudra a hétre, a bőségtől a fogyásig

A mantrák olyan hangminták és erőképletek, amelyeknek segítségével átprogramozhatsz tudattalan dolgokat, amelyek eddig hátráltatták az életedet. Összegyűjtöttünk 7 rendkívül erős mudrát és mantrát, amivel megváltoztathatod az életedet.

A mudra szanszkrit szó jelentése pecsét, jel, szimbólum, szimbolikus gesztus, de az öröm adományozójaként is fordítják. Tágabb értelemben fizikai, energetikai, pszichoenergetikai, pszichikai és pszichomentális egyensúlyt teremtő, a testáramkörökön keresztül ható ujj-jóga. Ezek a technikák az ellazulás eszményi módszerei, amelyek az elmének, testnek és léleknek is erőt adó gyógyírként szolgálnak. Válogatásunkban a legerősebb mudrákat és mantrákat gyűjtöttük össze nektek, amelyekkel életetek számtalan pontján segíthettek magatokon, hiszen a kezetek mindig kéznél van.

1. Varázslat a fogyáshoz

Ezzel a kéztartással a tűz elemet növelheted, vagyis az anyagcsere felgyorsítását éred el. Ez a legfőbb mudrája a has és a csípő fogyásának. Ezen felül számtalan más jótékony hatása is van, például beállítja a vércukorszintet, erősíti az immunrendszert, de növeli a szexuális aktivitást is. Ha régóta szeretnél lefogyni, de eddig nem sikerült, akkor a megoldás a Prithvi-shamak vagy Agni-Vardhak Mudra vagy Surya-mudra.

Kéztartás: A bal gyűrűsujj a hüvelykujj párnáját érinti, míg a hüvelykujj ráhajlik a gyűrűsujj középső ujjpercére (és enyhén nyomást gyakorol rá); a többi ujj egyenesen kinyújtva. A gyakorlatot mindkét kézzel végezd, és kezeidet a köldököd előtt tartsd! 25 napon keresztül 5-15 percig tartsd ezt a kéztartást.
Mantra: vv; így rezegtesd egy percig: vvvvvv

2. Bőség mudra

A Garuda-mudra kétkezes indiai tánc-mudraként is ismert. Jelentése: sas, szárny. Garuda az indiai mitológiában misztikus madár. Széles körben használt kéztartás, amellyel isteni segítséget kérhetünk, egyúttal megemelheted a pránát, vagyis a belső energiádat. Rendkívül hatékony fáradtság, kimerültség és fájdalom esetén. A mudra hozzásegít a lelki béke megtalálásához, feloldja a karmikus blokkokat és utat nyit az akadályok előtt, megindítva a bőség áramlását az életedben.

Kéztartás: Jobb kezed helyezd a balra, és a hüvelykujjak legyenek a felső ujjredőnél összekulcsolva. Köldök előtt tartsd 4 percig, naponta 2-3 alkalommal.
Mantra: ram sam sham; így rezegtesd egy percig: rraamm ssaamm shaamm

3. Boldogság-mudra

Nalni, vagy más néven Lótusz mudra. A lótusz a fény szimbóluma, amely a káoszt és a sötétséget világítja be és formálja át. A lótuszvirágot Indiában és Egyiptomban szent templomok és helyek díszítésére használják. Ez a mudra megemeli a rezgésszintedet, harmonizálja a szívcsakrád működését, és megtisztítja az aurát is. Hozzásegít az önmegújításhoz, növeli az önbizalmat, segít megérteni a különböző élethelyzeteket, és véd a káros mentális hatások ellen így hozva boldogságot az életedbe.

Kéztartás: A tenyér élei, a kis-és hüvelykujjak érintik egymást, a többi ujjadat pedig tartsd széttárva, mint a kinyílt virágot. A kéztartást a szegycsont előtt kell tartani 5 percig. Legoptimálisabb naplemente és napfelkelte előtt 10 perccel.
Mantra: om padme padme mahapadma padmavatiye, amelyet mély belégzés után tizenháromszor kell hangosan elmondani.

4. Pénzvonzó-mudra

kubera mud

A Kubera mudra a fizikai világban az anyagi javakra vonatkozó kívánságok beteljesülését segíti azáltal, hogy az úgynevezett asztrális síkkal való kapcsolatunkat hozza egyensúlyba. Hiszen ismerjük a mondást, amint fent, úgy lent. A manifesztáló kézmozdulat nemcsak a gazdagságot vonzza, de tisztítja az orrüregeket, erősítí a szaglást, és csökkenti a neurotikus zavarokat, szorongásos tüneteket is.

Kéztartás: A bal hüvelykujjat-, a mutató- és középső ujj hegyével kell összeérinteni, miközben a másik 2 ujj a tenyér közepébe görbítve pihen a szegycsontod előtt.
Mantra: óm hrím így rezegtesd tizenháromszor: óómm hhrríímm

5. Védd magad mudra

varuna

A Varuna mudra megvéd a negatív energiák ellen és távol tartja az ártó befolyásokat, kisugárzásokat. Ha úgy érzed, valaki rosszat akar neked, akkor ezzel a kéztartással kivédheted. A mudra azonban nemcsak az ártó szándékoktól óv meg, de megtisztítja az aurádat is és a különböző endokrinológiai betegségeken, és traumákon is nagy hatásfokkal segít.
Kéztartás: A mellkasod előtt a bal kezeden érintsd össze a hüvelykujjadat a kisujjad hegyével, a többi ujjadat pedig tartsd kinyújtva. Tízszer mondd el az első, majd zárásul egyszer a második mantrát.
Mantra: ah ka sa ma ra za sha da ra sa ma ra ya phat 
Mantra: phat ya ra ma sa ra da sha za ra ma sa ka ah 

6. Immunrendszer erősítő mudra

Ezekben az őszi és kovidos időkben segít ez a fertőzó betegségeket felszámoló és légzési problémák esetén hatásos Pran mudra. Nemcsak a vérkeringést állítja helyre, de véd a számítógép és egyéb elektromos eszközök okozta elektroszmogtól is, így irodában dolgozóknak kötelező. Az már csak hab a tortán, hogy féltékenység és különböző gyulladások vagy bőrirritációk esetén is alkalmazható.
Kéztartás: Érintsd össze mindkét hüvelyk, kis- és gyűrűsujjadat, míg a másik két ujj maradjon nyújtva a köldököd előtt és tartsd így a kezed 15 percig.
Mantra: om naha kali shakti namaha

7. Gyógyító mudra

A Netra mudrával gyakorlatilag bármelyik testrészedbe gyógyító energiákat küldhetsz. Ha másokat szeretnél vele gyógyítani, akkor bal kezedet tedd a gyógyítandó testrészre és jobb kézzel vedd fel a kéztartást, ami tulajdonképpen megegyezik azzal, ahogy kiskorunkban az iskolában jelentkeztünk. A kéztartás segít meglátni az összefüggéseket az életedben, elégedettséghez és ítélkezésmentességhez is vezet azon kívül, hogy megszabadulhatsz a fájdalmaktól.
Kéztartás: jobb hüvelykujjad a tenyérbe hajtott gyűrűs-és kisujj körömágyán pihen, miközben másik két ujjad egyenesen kinyújtva marad.
Mantra: gham így rezegtesd :ghhaamm

Forrás: Késmárki László:Mester-mudrák Egészség és bőség bevonzása
Nyitókép: Maria Korneeva/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Legnépszerűbb cikkek: