Sportoló még sosem kapott ilyen kitüntetést: Serena Williams az úttörő

Serena Williamset érte az a kiemelkedő megtiszteltetés, hogy első sportolóként átvegye a divatvilág legrangosabb díját. A teniszcsillagot a CFDA hivatalosan is divatikonná nyilvánította.

A CFDA (Council of Fashion Designers of America) egy non-profit szervezet az Amerikai Egyesült Államokban, amely kiemelt szerepet játszik a divatipar fejlődésében és annak támogatásában. Az alapítvány nemcsak a divattervezőket díjazza minden évben, hanem azokat a hírességeket is, akik hozzájárulnak a divat pozitív megítéléséhez. Serena Williams olyan stílusos sztárokat követ a sorban mint Beyoncé, Pharrell, Rihanna, JLo, Naomi Campbell vagy éppen a tavalyi nyertes, Zendaya.

Serena, a divatikon

Williams karrierje során számos rekordot döntött meg és már megszokhatta, hogy mindig az elsők között van. Nos, ez az elsőség már nemcsak a teniszben, hanem a divatban is megilleti a sportolót. A sztárnak mindig is szenvedélye volt az öltözködés, a ruhák iránti élénk érdeklőse már gyermekkorában is meghatározta. Két Grand Slam-győzelem között pedig egy divatiskolába is beiratkozott. 2018-ban létrehozta saját nevével fémjelzett márkáját S by Serena néven. A brand kölönlegessége, hogy kreációikat XS-től egészen 3X-ig árulják, ezzel is a nőiség sokszínűségét hidetve. Serena Williams természetesen egyéni stílusában is a sokszínűségre törekszik. A legjobban öltözött sportolókat rangsoroló listákon rendszerint az élmezőnyben végez és legalább annyiszor emlegetjük nevét a divat kapcsán is, mint David Beckhamét.

Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic

„Kislánykorom óta a divatot használtam, hogy kifejezzem magam – a divat önbizalmat adott ahhoz, hogy pályára léphessek. Segített, hogy tudjam, ki vagyok és hova tartok– kezdte nyilatkozatát a híresség a díjjal kapcsolatban.

„Valóra vált az álmom, ami egy saját márka létrehozása volt, pályafutásom során abban az áldásban részesültem, hogy a legismertebb tervezőkkel és a legizgalmasabb, feltörekvő kreatív elmékkel dolgozhattam együtt. A saját stílusom megtalálása után az egész életem megváltozott. Tartom, hogy a divat mérettől, fajtól vagy jövedelemtől függetlenül mindenkié. Hihetetlen megtiszteltetés számomra, hogy megkaphatom a tekintélyes Fashion Icon Award díjat a CFDA-tól, hiszen ez egy olyan szervezet, amelynek munkáját régóta csodálom és azon stílusikonok között állhatok, akikre mindig is felnéztem.”

Forrás: cfda.com
Nyitókép: Jeff Kravitz/FilmMagic

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Legnépszerűbb cikkek: