Akrobatákat megszégyenítő egyensúlyérzékre vágysz? – Próbáld ki te is a Stability Workout edzést

Trükkös eszközök és koncentrált jelenlét

Egy újabb mozgásformát néztem ki magamnak, amellyel egyedi módon tudom fejleszteni az egyensúlyomat, a koordinációs készségemet és a törzsizomzatomat. El kell ismernem: kemény egy óra volt, de élveztem!

Évek óta rendszeresen sportolok, közel 20 évig táncoltam – 10 évet versenyszerűen – ennek ellenére az egyensúlyérzékem mai napig nem az igazi. Nem csoda, hogy eddig nem volt sikerem a különböző légi sportok terén, mint amilyen az airflow jóga és a flyingfitness. Legutóbb elhatároztam, hogy mindent bevetek ennek fejlesztése érdekében.

Mit nyújt a Stability Workout?
A sportág Magyarországon körülbelül 5 évvel ezelőtt jelent meg. Az edzés célja az alakformálás, ehhez rendkívül kreatív eszközöket használ. A hangsúly a gyakorlatok közben az egyensúly fejlesztésén, a törzsizomzat erősítésén és a stabilitás növelésén van.

Hatalmas kihívás a törzsizomzatnak!

Mikor beléptem a terembe, rengeteg érdekes eszközt láttam: fitneszlabdát, fél fitneszlabdát, deszkát, hengereket, és még sorolhatnám. Ha nem lett volna oktató, nem sok mindent tudtam volna kezdeni a kellékekkel, de rövidesen egész közeli kapcsolatba kerültem velük. Hogy pontosabban fogalmazzak, sikerült mindegyikről leesnem!

A próbaórán a rövid bemelegítést követően több csoportra osztottak bennünket, majd indulhatott a köredzés: minden állomáson különböző eszközökön tesztelhettük az egyensúlyunkat és az állóképességünket. Én a fitneszlabdák között kezdtem, ami megnyugtatott, hiszen otthon is van ilyen eszközöm. Ezúttal azonban olyan extrém dolgokat műveltem rajta, amelyeket még sosem. A labdán kitartott plankkel még csak-csak kibékültem, de amikor feltérdelve egyensúlyoztam rajta, nagyon kellett koncentrálnom, nehogy lezuhanjak.

A bosu egyensúlylabdát már egyre több fitneszteremben kipróbálhatod Fotó: SaMBa/Shutterstock

Ezután a deszkát, vagyis a Stability Boardot próbáltam ki, amely alá egy henger kerül és állva kell megtartani magad rajta.

Új kedvenc fitneszeszközöm lett

A bosu nagyon megtetszett. Ez az izgalmas eszköz olyan, mint egy fél fitneszlabda lapos aljrésszel, ezért stabilan áll a talajon. Fontos, hogy csípőszéles terpeszben álljon rajta az ember, behajlított térdekkel, a súlypont maradjon minden esetben alacsonyan.

Tudtad?
A bosut otthonra is beszerezheted, viszont a többi fitneszkellékhez képest egyáltalán nem olcsó: hozzávetőlegesen 45 – 50 ezer forint.

Labdázás a bosun egyensúlyozva?

View this post on Instagram

Замечательное упражнение для мышц стабилизаторов и развития ловкости?Моя умница @letanasti ???, которая два раза в неделю скачет, как козочка? именно систематические тренировки и их сложность, позволяют ей выглядеть великолепно ? ? ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ ?ДЕВОЧКА НА ШАРЕ? ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ #спорт#fitnessguru#тренировка#инстафитнес#мотивация#тренер#fitnesmotivation#sportgirl#режим#motivation#kengasport#всемспорт#бодибилдинг#спортлайф#спортзал#координация#coordination#functionalfitness#функциональныйтренинг#functionaltraining#спортэтосила#fitness#фитнес#спортэтожизнь#спортрежим#kengafitnes#bodybilding#фитнесмосква#abworkout#bosu

A post shared by Мария Невгад (@girl_on_the_ball) on

Miután minden eszközt teszteltünk, jöhetett a második kör. Ezúttal sokkal jobban tudtam koncentrálni arra, hogy megtartsam magam, és próbáltam nem elsietni a gyakorlatokat, inkább igyekeztem lassan, de biztosan kitartani a pózt.

Mik a Stability Workout előnyei?

  • rendkívül kreatív, szórakoztató edzés
  • kihívást jelentő gyakorlatokat végezhetsz
  • izgalmas és új fitneszeszközöket tesztelhetsz
  • erősíti a stabilizáló izmaidat és a törzsizomzatodat
  • javítja az állóképességedet és az egyensúlyérzékedet

Nagyon izgalmas óra volt, rengeteg új impulzus ért és egy szuper kihívást is teljesítettem. Persze, sokszor meginogtam, sőt, párszor le is estem az eszközökről, de nagyon jól szórakoztam. Ajánlom, hogy próbáld ki, ha szeretnéd erősíteni a törzsizomzatodat és fejleszteni az állóképességedet!

Nyitókép: nd3000/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: