Stílusos és kreatív dekoráció halloweenra

Engedd szabadon a fantáziád!

Mutatjuk a szezon legkreatívabb tökdekorációit, amiket mi is el tudnánk képzelni otthon.

Ha halloween, akkor minden, ami tök! Itt az október 31-e, el is árasztották a közösségi oldalakat a kreatívabbnál kreatívabb alkotások, legyen szó lámpásokról, festett, díszített tökökről vagy sima díszekről. Összegyűjtöttük a kedvenceinket az Instáról, íme!

Egy kis festék, gyöngyök és ragasztgatás, a végeredmény pedig tiszta elegancia!

Ha odavagy a designer cuccokért, ezeket biztos el tudod képzelni a lakásodban!

Arachnophobia ide vagy oda, még a pókokkal együtt is nagyon csinos ez a tök!

Bolondítsd meg a hagyományost egy kis csajos, szívecskés bohémsággal!

Festékspray, masnik, strassz és nyolclábúak: csak a képzeleted szab határt, ha a díszítéséről van szó!

Letisztult tökkosár a nappalid asztalára? Elég csupán fehérre festeni a zöldségeket – ez talán egyszerűbb, mint faragni –, és máris kész az elegáns, de mégis nagyon hangulatos dekoráció.

Ehhez kicsivel több kézügyesség szükséges, de ha tudsz fonni, érdemes nekiesni!

Legyen szó dísztökről vagy igaziról, pingáld le egy alapszínnel, majd egy tetszőleges vastagságú ecsettel rajzolj rá kedved szerint különféle motívumokat. A festékeket bármelyik dekorboltból beszerezheted!

Mesebeli, csajos dekorációra vágysz? Úgy tűnik, az unikornisőrület még mindig tombol.

View this post on Instagram

?: @randomrob_ We are excited for Halloween this weekend to check out all of the fun Howl-O-Ween festivities! ? Be sure to follow along for more on how to have a howling good time in October. We can't wait to share more of the fun. Times Square is one our favorite places to make memories together and feel like we've traveled to far away places so close to home. Now to celebrate our favorite time of year here! ? . . . #greatwolflodge #howloween #greatwolflodgegrandmound #greatwolflodge2018 #takethekids #halloweenfun #halloweentravel #travelwithkids #greatwolfkids #greatwolflodgefun #pumpkin #pumpkindecor #halloweendecor #getawayideas #familytravel #travelmom #gwl #pnwtravel #kidslovetotravel #travelblogger #travelvlogger #greatwolf

A post shared by Amazing Things (@at_thepopple) on

Ha unod már a megszokott dizájnt, hagyd a tököt, és válassz inkább egy ananászt! Szuper ötlet feldobni az eredményt egy izzósorral: így lehet karibi hangulatú a te halloween ünneped!

Tele vannak a boltok halloweeni dekorációkkal! Ha nem is találod meg a számításaid, nyugodtan vegyél egy átalakítható darabot, és díszítsd kedved szerint. Például itt: zarahome.com vagy itt: hm.com, esetleg itt: ikea.com és itt butlers.hu.  

Ilyen Disney-jelenetet eddig maximum csak a tévében láttál? Ha igazán profinak érzed magad, és haladó fekete öves vagy a tökfaragásban, akár még egy ilyen igazi műalkotásnak is nekiállhatsz!

Mit ünneplünk halloweenkor?
A tengeren túli országokhoz képest Magyarországon még mindig kevésbé népszerű ez az ünnep, sokan a halottak napja miatt nem tartják, úgy vélik, nincs mit ünnepelni, hisz két nappal halloween után elhunyt szeretteinkről emlékezünk meg. Pedig ez némileg tévedés! A halloween valóban ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31-e éjszakáján (a mindenszentek /All Hallows’ Eve/ előtti este), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt. Magyarországon is így történt, és az egyébként inkább szomorúságra, mint vigasságra okot adó ünnep a mindenszentek és a halottak napját megelőző nap bulizós és játékos hangulatú szokásává vált. Ám tévedés azt hinni, hogy nekünk magyaroknak semmi közünk ehhez az egészhez: a tökfaragás Magyarországon is régi falusi hagyomány. Már a halloweentől függetlenül is létezett. Faluhelyen az őszi betakarítások után gyakran készítettek „töklámpást” vagy „tökvicsorit” már nagyapáink is, holott akkor a halloween még nem volt a köztudatban. A magyarországi tökfaragáshoz egy árpád-kori legenda is tartozik. A legenda szerint az Árpád-házi Salamon királyunk börtönéül szolgáló tornyot Szent László parancsára töklámpásokkal világították ki. (Sütőtök híján valószínűleg lopótököt használtak a célra.)

Megint itt vannak a luxustökök! Mi felkaptuk a fejünket, az biztos, de egy hasonló márkajelzésű táskának lehet, hogy talán még ennél is jobban örülnénk!

A mexikóiaknál színes ünnep a halottak napja, ilyenkor minden a koponya szimbólum körül forog.

Nem kell Picassónak lenned, egyszerű mintákkal is szép eredményt érhetsz el! Fogj egy ecsetet, fekete vagy fehér festéket, és láss neki!

Kapj elő egy csomag fekete és arany díszítőszalagot, tekerd körbe a tököket, és kész is vagy!

Ha van otthon pár méter maradék bársonyanyagod, egyszerűen csak csomagold be ezekbe a tököket. Idén amúgy is óriási divat újra a bársony! Neked bejön ez a verzió?

Mit mikor ünneplünk?
Október 31. – Halloween
November 1. – Mindenszentek
November 2. – Halottak napja

Nyitókép: Shutterstock

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: