Street style-inspiráció tavaszra

A nemrégiben véget ért divathetek során nemcsak a kifutókról meríthettünk ihletet, hiszen a bemutatók vendégei is számtalan, jobbnál jobb szettet vonultattak fel, melyek már a tavaszi megjelenésünket is inspirálhatják.

A street style gyakran sokkal érdekesebb lookokat szolgáltat, mint amiket a legnagyobb designerek show-jain láthatunk, így nemcsak a legfrissebb kollekciókat, hanem az utcai forgatagról készült képeket is érdemes alaposan szemügyre venni, ha inspirációért kutatunk. Most a legmenőbb street style fotósok lencséin keresztül jártunk végére annak, hogy mit viselnek a divat nagyágyúi a 2024-es tavaszi szezonban!

Elő a szegecsekkel!

A szegecsek már az őszi-téli mikrotrendek között is felütötték a fejüket és nagyon úgy tűnik, hogy ez nemcsak a trendszetterek egy múló szeszélye volt. New York, London, Párizs és Milánó utcáin ugyanis rendre tűntek fel az ezekkel dekorált darabok. Persze viselőik legtöbb esetben bőrrel kombinálták, így a táskákról, a cipőkről és a ruhákról egyaránt visszaköszöntek. De a szegecsek tökéletes összhangot alkothatnak a különböző farmerből álló darabokkal, sőt remek kontrasztot adhatnak bármelyik hétköznapi szettünknek is. Na és persze ezt tartsuk észben nyárra is, hiszen a fesztiválszezonban is bátran inspirációt nyerhetünk majd ezekből a szettekből.

Ne tedd messzire a pulcsikat!

Mindenkinek ismerős az érzés, mikor még egy didergősebb tavaszi reggelen indul el otthonról, majd délelőtti szettje már teljesen inkompatibilisnek bizonyul az éppen aktuális időjárással. Nos rétegezés szempontjából tehát a őszi-téli gadróbunk mellett a tavaszit is érdemes újragondoli. Egyik alapja lehet ennek, ha basic pólót vagy inget és blézert viselünk, melyet természetesen egy kényelmes pulcsival is kiegészítünk. Ha pedig kisüt a nap, a pulóver máris új életre kelhet, csak dobjuk lazán a hátunkra és tűzzük össze vagy kössük meg, akárcsak egy sálat.

A kulcs a nőiesség

A sportos elegancia mellett idén végre újra reflektorfénybe kerülnek az igazán nőies darabok is. Az elegáns, olykor már old money ihletésű szettekből a divathetek ideje alatt sem volt hiány az utcán. Klasszikus  tweed blézerek, elegáns gyöngyök, bájos, virágos rátétek, mesés brossok és hihetetlen részletgazdagság jellemezték a legtöbb bemutató vendégseregét. Így ha a lazaságot magunk mögött hagynánk és ismét az eleganciára szavaznánk, most újra eljött ennek az ideje.

Kényelem és funkció

A kényelem nem csak egy hosszú, rohangálással teli hétköznapon elsődleges, mi sem példázza ezt jobban, minthogy a legmenőbb designerek vendégei is sok esetben a lapos talpú lábbelik mellett tették le voksukat. A balerinák, a sneakerek és a Mary Jane cipők tehát még a divat nagyágyúi esetében is maguk mögé parancsolták a sok esetben már-már műalkotásnak is beillő tűsarkúakat.

Fókuszban az alapdarabok

Mint azt már mi is kifejtettük, az idei év egyik „must have” darabja a csíkos ing lesz és ezt a street style is bizonyította. Sokan azt gondolnánk, hogy a divathetek részvevői mindig a legújabb és legkülönlegesebb kreációkban parádéznak – és ez gyakran így is van –, azért akadnak üdítő kivételek is, mikor mindannyiunk gardróbjában megtalálható darabokat tesznek szettjeik részéve. Így a ballonkabátok, a farmerek, sőt még a basic fehér pólók is új életre keltek a divat fővárosainak színes forgatagában. Idén megfigyelhető viszont, hogy az eddig jellemző Y2K-ihletés kicsit visszaszorult és inkább a ’90-es és 2000-es évek stílusjegyei kaptak szerepet az alapdarabokat bemutató outfitekben.

A bőr új szezonja

A pulcsik mellett a bőrből (műbőrből) készült darabjainkat se száműzzük a tavasz közeledtével a ruhatárunkból, ugyanis a divathetek alatt a pufidzsekiket felváltották a hosszú bőrkabátok, a rövid bőrbomberek, a vagány motorosdzsekik és az aviátor fazonok. De nemcsak a felsőruházatunkban köszönhet vissza, hiszen a bőrruháinkat pólókkal vagy blúzokkal is kombinálhatjuk, ahogy egy ideig még kedvenc bőrnadrágjainkat is beépíthetjük a szettjeinkbe.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Morgane Maurice (@morganemaurice) által megosztott bejegyzés


Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: