Stresszesen ébredsz? Próbáld ki ezt az életmentő italt!

Ne ess kétségbe, ha te is szorongással küszködsz reggelente a rád váró feladatok és problémák miatt, ugyanis egy hihetetlenül egyszerű trükk segítségével garantáltan jobban és stresszmentesen indul majd a napod.

Bár mindannyian szeretnénk napkeltekor dalolva felébredni a madarak csicsergésére, mint Hamupipőke, a valóságban inkább megszállottan nyomogatjuk a szundi gombot, és a boldogság helyett szorongást érzünk a ránk váró feladatok miatt. Ha a tündérmeséktől eltérően téged is elkerül az optimizmus reggelente, akkor érdemes bevetned egy pofonegyszerű, ám annál hatásosabb trükköt, aminek köszönhetően könnyedén rátalálhatsz a lelki békédre a korai órákban is. A titok mindössze ennyi: tegyél egy csipet parajdi sót egy pohár vízbe, és idd meg! Nem túl bonyolult, igaz?

Sósan szép az élet?

A módszer hátterében nem más áll, mint a kortizol, azaz a stresszhormon szintje, ami reggelente van a legmagasabban annak érdekében, hogy elég energialöketet adjon a napod elindításához. Ám sajnos egyre többen küzdenek azzal, hogy krónikus szinteket ér el a szervezetükben ez a hormon, ami fokozott feszültséget eredményezhet ébredés után, amikor egyébként is a csúcson van a kortizol értéke. A parajdi só pedig éppen itt lép akcióba, ugyanis, ha csak egy csipetnyit is elfogyasztasz belőle vízzel felhígítva, akkor csökkenthet a stresszhormon szintje a testedben annyira, hogy ne szorongj – de azért maradjon energiád belekezdeni a munkádba.

És a jó hír az, hogy nem kell tonnaszámra fogyasztanod ebből a kicsit fanyar reggeli koktélból – a lényeg az, hogy nagyon jó minőségű sót válassz hozzá, mint például a parajdi, mert ez tele van olyan ásványi anyagokkal, mint például a vas, a magnézium vagy a cink – szemben a normál étkezési sóval. Az apró trükk jótékony hatását pedig nemcsak a korai órákban, hanem később, a nap folyamán is érezheted. De ha az életmentő koktél mellett még hálagyakorlatot is végzel esténként (azaz összegyűjtesz néhány dolgot, amiért köszönetet mondhatsz aznap), azzal egyértelműen felturbózhatod a mentális egészségedet és elégedetten várhatod a reggeleket.

Forrás: mindbodygreen
Nyitókép: bruce mars/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: