Tudtad? A csillagjegyed is árulkodhat arról, hogyan kezeled a stresszt

Egyesek szinte lerázzák magukról a feszültséget, másokat könnyekre fakaszt, megint másoknak pedig csak egy kis segítség kell, hogy átlendüljenek a nehezén. Lássuk, milyen lehet a stressz hatása a csillagjegyekre az asztrológusok szerint.

Mivel mindannyian mások vagyunk, másképp kezeljük a feszült helyzeteket is. Azonban az asztrológusok szerint a horoszkópunk is hatással lehet a stresszkezelésünkre: lehetnek bizonyos vonásaink, amelyekért uralkodó bolygóink a felelősek. Persze, hogy teljes képet kapj, jó ha tudod az aszcendensedet is. De a horoszkópod ismeretében már szinte biztosan találhatsz olyan vonásokat az alábbi összeállításban, amelyekkel azonosulni tudsz. Lássuk hát, milyen erőteljes lehet, illetve hogyan nyilvánulhat meg a stressz hatása a csillagjegyekre (és nem mellékesen azt is, ki hogyan kezeli a stresszt).

A stresszkezelés bajnokai

Nyilas: Hogy melyik lehet az a csillagjegy, amelyet szinte semmilyen nyomás nem zökkenthet ki a megszokott életritmusából? Az asztrológusok közül sokan a Nyilasnak adnák ezt a képzeletbeli trófeát. Méghozzá, mert ennek a jegynek az uralkodó bolygója, a Jupiter a pozitivitásra és a terjeszkedésre összpontosít. Ezért hát, ha a Nyilas szülötte vagy, valószínűleg te is inkább kalandként éled meg a stresszhelyzeteket, illetve azt nézed, hogyan segíthetik a fejlődésedet. Ha pedig úgy látod, egy-egy adott szituáció kezd túlnőni rajtad, inkább kiveszel egy szabadnapot, mint hogy elkezdj szorongani.

Mérleg: Ha Mérleg vagy, a „Kiegyensúlyozott lehetne a második neved. Még ha a hétköznapokon nem is mindig érzed úgy, mások szerint szinte biztos, hogy irigylésre méltóan kezeled a stresszt. Levegő jegyűként könnyen a felhőkbe dugod a fejed, ami segít figyelmen kívül hagyni a körülöttük zajló ostobaságokat. Ha pedig mégis változással kell szembe nézni, azt is igyekszel szorongás helyett egy plusz optimizmus lökettel kezelni.

Vízöntő: Vízöntőként ahelyett, hogy hagynád, hogy az érzelmeid irányítsanak, erős érzelmi intelligenciát gyakorolsz. Megmutatod mindenkinek, és önmagadnak is, hogy te határozod meg, mi jut át a szűrődön, és mi nem érdemel annyi figyelmet. A Vízöntő fix jegy, ami sok stabilitást hoz a jegy szülötteinek életébe. Bár a fix jegyek néha makacsnak tűnhetnek, mi inkább úgy tekintünk rájuk, mint akik képesek megmaradni a pályán. Még akkor is, ha valami, például a stressz megpróbál az útjukba állni.

A Szaturnusz és az Uránusz által egyaránt uralt Vízöntő határozott és innovatív. Ennek köszönhetően hihetetlenül jó érzéke van ahhoz, hogy képes legyen átlátni a nagyobb összefüggéseket. Szóval Vízöntőként, még ha túlelemzel is egy stresszes helyzetet, akkor is gyorsan kitalálhatod, hogyan lehet a dolgokat úgy intézni, hogy a stressz azonnal eltűnjön az egyenletből.

Bak: Nagyon leegyszerűsítve: a Bak túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy stresszes legyen. Ha ennek a jegynek a szülötte vagy, biztos nem kell bemutatnunk egy átlagos napodat: teendők teendők hátán. Ebben pedig a stressz csak egy hétköznapi kis akadály, amelyet tudomásul veszel, majd elhaladsz mellette a következő projekt felé vezető úton. Uralkodó bolygód, a Szaturnusz segít, hogy eltökélten a saját magad javára fordítsd a dolgokat. Földjegyűként pedig elég erős vagy, hogy biztos talajon állva átverekedd magad a megpróbáltatásokon, és végül igazi győztesként kerülj ki.

Akiknek ki kell engedniük a stresszt

Skorpió: Történjen bármi a munkahelyen vagy a magánéletben, a Skorpió szülötteként rövid időn belül te is készen állhatsz a továbblépésre. Ehhez talán az kell, hogy kiengedd a gőzt (csúnya beszéd, kiabálás, törés-zúzás, soroljuk még?), de utána rögtön magad mögött tudod hagyni az egész szituációt. Sőt, pár nap múlva talán már nem is emlékszel arra, mi húzott fel ennyire.

Oroszlán: Gyakran beszippant a stressz? Ilyenkor úgy érezheted, szükséged van egy kívülálló segítségére, hogy motiváljon és segítsen kilépni az adott stresszhelyzetből. Mivel a jegyed uralkodó bolygója a Nap, Oroszlánként szinte biztosan motiváltan és kreatívan állsz a kihívásokhoz, de a büszkeséged miatt falakba ütközhetsz. Ne feledd: ahogy az állatok királyának, úgy neked is szükséged lehet néha egy kis segítségre!

Bika: Az Oroszlánhoz hasonlóan a Bika sem rajong a változásokért, és a túl sok változás veszélyes magasságokba emelheti a stressz-szintjét. Ha Bika vagy, biztos veled is előfordult már, hogy csak gyűlt benned a feszültség, míg egyszer csak jött a nagy bumm. És az valóban nem kellemes, neked és a környezetednek sem. Ilyenkor jobb, ha mindenki szép lassan elpárolog a közeledből, mert szükséged van egy kis időre, hogy újra uralni tudd az érzelmeidet.

Rák: A legérzelmesebb csillagjegyként a Rák nagyon el tud veszni a stresszben, ami krokodilkönnyekhez vezethet. Ez jó dolog is lehet, mert a sírás segít elengedni a benned lévő feszültséget, és szabaddá teszi az utat a pozitívabb gondolatok számára, amelyek felválthatják a negativitást. Amikor viszont kisírtad magad, és sikerült megtalálni a választ, hogyan jutottál erre a pontra, megtalálhatod a reményt, hogy továbblépj. Akkor pedig már senki és semmi nem állhat az utadba, hogy a kis megtorpanásod és szemtörölgetésed után újra elindulj a céljaid felé.

Akik képesek túlagyalni

Halak: A másik legérzelmesebb jegy szülöttei a saját érzéseik mellett mindenki más érzéseit is képesek megélni, mert a Halak nem csak empatikusak, hanem a zodiákus utolsó jegyeként mind a tizenkét jegy csúcspontját is képviselik. A Halak leányaként sok mindennel kell megküzdened nap mint nap, még a hozzáadott stresszfaktorok nélkül is. Jó hír viszont, hogy vízjegyűként könnyebben át tudsz áramlani a változásokon, és könnyebben visszajuthatsz a túloldalra anélkül, hogy a stressz még jobban összezavarna. Ha pedig még mindig stresszes vagy, győződj meg róla, hogy tényleg a saját problémádról van szó, nem pedig valaki máséról!

A Halak uralkodó bolygója, a Neptunusz hozzájárulhat az érzelmek felnagyításához és ahhoz, hogy fantáziavilágokba merülj a stressz elkerülése miatt, közben a pozitívumokra összpontosító Jupiter is segít, hogy ne tölts túl sok időt a szenvedéssel és a túlagyalással.

Ikrek: Ha már túlagyalás, nem feledkezhetünk meg az Ikrekről. Ha ebben a jegyben születtél, nem kell bemutatnunk a jelenséget, ugye? Nos, a jó hír, hogy a Merkúr racionalitásával az oldaladon egy ponton át fogod írni a fejedben lévő stresszes gondolatokat, és megtalálod a választ. A de biztos, hogy ez a helyes? kérdésen gyorsan lendülj át. Fogadd el egy lehetséges útnak, amiben benne van a teljes siker lehetősége, de az is, hogy még egy ideig várnod kell a megfelelő lépéssel.

Stressz hatása a csillagjegyekre: akik a tökéletesség álarca mögé bújnának

Kos: A Kos jegyűek gyakran keltik azt a látszatot, hogy mindig urai a helyzetnek, mindent szuperül megoldanak. Pedig valójában mélyen belül lehet, hogy szenvednek a nyomás alatt. A maszk mögé rejtett indulatoknak viszont valahol ki kell jönniük, szóval lehet, hogy veled is előfordult már, hogy amikor hazaértél a munkából, sírásban törtél ki, vagy összetörtél valamit. Mivel a jegyedet a Mars uralja, rengeteg energiád van, ami stresszhelyzetben sem csitul, sőt. Ha még nem sajátítottad el, hogyan kezeld ezt, ideje kipróbálni egy új stresszkezelési módszert, elmenni sportolni vagy bulizni, esetleg másképp tekinteni a vezetői szereped kihívásaira, és elkezdeni élvezni, hogy te fogod a gyeplőt.

Szűz: Szűzként az abszolút tökéletesség iránti igényed az, ami stresszhelyzetekben bajba sodorhat. A Merkúr hozza az intelligenciát, amire szükséged van a stressz leküzdéséhez, de ez a földhözragadt megszállottság, hogy mindennek  tökéletesnek kell lennie – a fizetésedtől a pórusaid méretéig -, néha felülírhat mindent, amit az uralkodó bolygód ad neked. Így hát az általában magabiztos és nyugodt viselkedésed időnként elveszhet abban az igényben, hogy mindent pontosan úgy csinálj, ahogyan szeretnéd. A megoldás? Emlékezz arra, hogy a tökéletesség nem reális cél, hanem egy mítosz. Senki és semmi sem tökéletes. Mit szólnál, ha a dolgaidat csak addig hajszolnád, míg egy olyan ponthoz érsz velük, ahol úgy érzed, hogy megnyugodhatsz? Ez máris jóval kevesebb stresszt jelentene. És azt is tartsd szem előtt, hogy egyszerre elég egy dolgot csinálni. Téged ismerve az sem lesz kevesebb 110 százalékosnál.

Forrás: Glam.com
Nyitókép: Tatyana Antusenok/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: