Súlyosan beteg gyerekek álmát valósítja meg két fotós anyuka

Két anyuka, a Varázslatos Misszió alapítói olyan gyerekek álmát valósítják meg, akik súlyos betegségekkel küzdenek. Mára több mint 100 sorozat készült, amik örömet hoznak a válságos helyzetben lévő családoknak.

5 évvel ezelőtt történt, hogy Ginny Masino és Jackie Elliot részt vettek az egyik barátjuk gyerekének gyógyulására rendezett ünnepségen. A kislány korábban rákkal küzdött, és a meghívott vendégek között több olyan gyerek is volt, aki már átesett egy-egy komoly betegségen. A két anyuka úgy határozott, hogy mosolyt csalnak ezeknek a bátor gyerekeknek az arcára, Elliot fotózott a bulin, Masino pedig hercegnőnek öltözve szórakoztatta a kicsiket. A gyerekek imádták, ekkor Masino felismerte, hogy a nevetésen és vidámságon kívül sokkal többet adott a mókázás. „A mentális egészségüknek jót tett ez az alkalom, mintha erőt nyertek volna abból, hogy megjelenítjük a kedvenc karaktereiket” – árulta el Ginny Masino.

Fotó: Nyitókép: Magical Missions / Facebook

A két jóbarát hamarosan elindította a Varázslatos Misszió névre keresztelt vállalkozást, ami ingyenes fotózást biztosít olyan családoknak, akiknek a gyereke rákkal vagy más betegséggel küzd. Az első buli óta a páros több mint száz fotósorozatot készített. A családok különböző okokból keresik fel a Varázslatos Missziót. Van, amikor családi fotót szeretnének, mások pedig meg akarják ragadni azt az örömteli pillanatot, amikor csemetéjük kedvenc rajzfilmhősével találkozik. Néha, amikor egy kisgyerek feladja a küzdelmet, akkor a család a Varázslatos Misszióval készített, mesébe illő képpel emlékezik meg a fájdalmasan rövid életről.

Az elmúlt öt év alatt a gyönyörű fotók mellett Ginny és Jackie létrehoztak egy olyan hálózatot is, ami támogatja a rászoruló családokat. Önkéntesekkel, jótékonysági szervezetekkel, és különböző vállalkozásokkal dolgoznak együtt, hogy a gyerekek számára a mese tényleg valósággá váljon. „Csodálatos közösség épült körénk. Amint tudomást szerzünk egy újonnan diagnosztizált kis betegről, azonnal segítséget nyújtunk a mi sajátos módunkon” – mondta Elliot. A Varázslatos Misszió rendszeresen gyűjt adományokat, így a családoknak a pénzügyi támogatásban is segítséget nyújtanak. „A munka sokszor megterhelő lelkileg, de még így is megéri. Amikor elveszíted ezeket a gyerekeket, akkor a te történeted részévé is válnak” – nyilatkozta a fiatal fényképész.

Forrás: Insider
Nyitókép: Magical Missions / Facebook

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: