Ha ősz, akkor sütőtök! Ráadásul nagy kedvencünket nemcsak ételek hozzávalójaként élvezhetjük, feldobhatjuk vele a kávénkat egy isteni fűszeres latte formájában. Lesd el a receptet!
Imádjuk a sütőtököt pürésítve, levesként, süteményben vagy quinoaban! Viszont újabb szintre emelhetjük a rajongásunkat, ha az ősz kedvenc hozzávalóját a kávénkhoz adjuk. Bizony, a Pumpkin Spice Latte nemcsak a Starbucksba járók kiváltsága lehet, otthon is egyszerűen elkészítheted magadnak. A következő recept mellett szól az is, hogy a hozzáadott mandulatej miatt a vegánok is bátran fogyaszthatják!

Hozzávalók:
- 1 csésze eszpresszó
- fél csésze édesítetlen vaníliás mandulatej
- 3 evőkanál tökpüré
- fél teáskanálnyi sütőtökpite fűszerkeverék
- fél teáskanálnyi vanília
- 2 teáskanál juharszirup (vagy választott édesítőszer)
- 1 kávéskanál fahéj
Sütőtökpite fűszerkeverék hozzávalók:
- 4 teáskanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- egy teáskanál őrölt szegfűbors
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kávéskanál őrölt kardamom
Elkészítés:
Fogj egy nagyobb tálat, majd kanalazd bele a sütőtökpürét, öntsd mellé a mandulatejet, és jól keverd össze a két hozzávalót. Ha ez kész, egy kisebb lábasba önts bele a sütőtökös tejet, és a tűzhelyen közepesen lángon vagy a mikróban 30-45 másodpercig melegítsd. Figyelj rá, hogy ne kapjon oda az alja! A melegítés után add hozzá a sütőtökpite fűszerkeveréket, mehet bele a vanília, a juharszirup, aztán keverd el a hozzávalókat, és egy kézi tejhabosító segítségével habosítsd fel az egészet. Végezetül a lefőtt kávét öntsd bele a kedvenc bögrédbe, add hozzá a habos tejkeveréket, és szórd meg az ital tetejét egy kevés fahéjjal. Voilà, el is készültél ősz legfinomabb forró finomságával!
Nyitókép: Valeriia Miller/Pexels