Két új könyvvel jelentkezik ősszel Szabados Ági kiadója, a Libertine

Ősszel két kötet érkezik Szabados Ági kiadójának gondozásában: az egyik a 3-6 éves korosztályt és a szüleiket célozza meg, a másik pedig korosztálytól függetlenül fontos olvasmány, hiszen a mentális betegségek mindannyiunk életében felbukkanhatnak.

Szabados Ági 2020 őszén alapította meg a Libertine Könyvkiadót, így az üzletének polcain több olyan kötetet is találhatsz, amit ő adott ki. Peller Mariann első regénye, a Végtelen kísértés mellett Forró Bence novellás könyve, a Variációk boldogtalanságra is a Libertine gondozásában jelent meg, Ági emellett több olvasásnépszerűsítő projekten is dolgozott az elmúlt hónapokban. Általános iskolai tanárok segítségével elkészített egy olvasónaplót KÖNYVnyERŐ címmel, melynek célja, hogy megszerettesse az irodalmat a 9-12 éves korosztállyal.

De összeállított egy könyves bakancslista-plakátot is, a Mit Játsszunk? vloggerével, Győri Zolival pedig megalkotta az „Egyszer volt…” elnevezésű társasjátékot, amivel mindenki megírhatja a saját bestsellerét. A Nincs időm olvasni kihívás elindítója idén ősszel még két művet ad ki, amikről a napokban le is rántotta a leplet. Az egyik kötet a Libertine Könyvkiadó első mesekönyve lesz. Ági évek óta az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese, így ismerte meg a Lajos kutya megérkezik szerzőjét, aki a szervezet kommunikációs igazgatója. Gáncs Kristóf márciusban beszélt Áginak arról, hogy a lányának esténként a gyermekkori kutyájáról, Lajosról mesél történeteket.

„Ennek a könyvnek lesz egy felsőbb küldetése is. Szeretném népszerűsíteni azt a gondolatot, hogy merjünk mesélni a gyerekünknek” – mondta Kristóf, hiszen az esti meséknek bizonyítottan személyiségformáló ereje van a gyerkőcök életében. A falun élő tacskó egyébként nagyon hasonlít a kötet célcsoportjára, azaz a 3-6 évesekre, hiszen folyton valamilyen galibába keveredik, minden jószándéka ellenére. Lajos mellett Vazul, a kecske, Bonifác, a cica és egy Józsi nevű papagáj is feltűnik a történetben, ami Ági szerint felnőttként is szórakoztató olvasmány lesz.

A Libertine Könyvkiadó másik újdonsága az Instagramról már nagyon jól ismert Mélylevegő Projekt (@melylevegoprojekt) Elmerülő (Így őrizd meg a mentális egészséged a mindennapokban) című kötete, melyből még többet megtudhatsz a leggyakoribb mentális betegségekről és pszichés problémákról. Szóba kerül a depresszió, a szorongás, a pánikzavar, az imposztorszindróma, a gaslighting-effektus, a mérgező pozitivitás vagy az érzékszervi túlterhelés is.

A szerzők emellett természetesen hasznos tanácsokat és tippeket is adnak a lelki egészség megőrzésére. „Elképesztő büszkeség, hogy ehhez az úthoz engem és a Libertine Könyvkiadó csapatát választották! Köszönöm a bizalmat! Csodálatos lesz a könyv! Hamarosan ti is láthatjátok! Amit pedig a csapatuk tesz a mentális egészség fejlesztéséért az elképesztően fontos!” – írta Ági a Libertine Könyvesbolt Instagram-oldalán.

Nyitókép: Peleskey Bence

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: