Fantasztikus házi szaloncukor tej és cukor nélkül

Nincs benne cukor, mégis szaloncukor

Isteni finom karácsonyi édesség, ami egészséges is! Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, cukor- és tejtermékmentes édességet!

A szaloncukor az a finomság, ami mindenki számára egyértelműen a karácsonyhoz kapcsolódik. Sokan vannak azonban, akik vagy szeretnének odafigyelni az alakjukra, vagy nem fogyaszthatnak tejjel és adalékanyagokkal készült ételeket – nekik tökéletes választás ez a házi, egyszerűen elkészíthető verzió, ami nem tartalmaz cukrot, sőt még édesítőszert sem.

Hozzávalók

  • 250 gramm gesztenyemassza (cukormentes)
  • 1 dl kókusztejszín vagy kókuszjoghurt
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 púpozott teáskanál holland kakaó
  • 2-3 teáskanál meggylekvár (ha nincs kókusztejszínünk, akkor helyette tegyünk több lekvárt a masszához)
  • 2 tábla cukormentes, tejmentes étcsokoládé (a nagyobb áruházakban és bioboltokban kapható, érdemes a lehető legmagasabb kakaótartalmúak között keresgélni)
Házi szaloncukor tej és cukor nélkül

A szaloncukor elkészítése:

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és összekeverjük. Ezután egy tálba kanalazzuk, és ha van otthon szilikonos bonbonformánk, akkor beletöltjük, majd betesszük a fagyasztóba 1-2 órára. Ha nincs, akkor a tálban hagyva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, kivesszük, és kézzel tetszés szerinti formákat gyártunk belőlük – dönthetünk a klasszikus szaloncukorforma mellett, de csinálhatunk belőlük golyókat is.

Eközben megolvasztjuk vízgőz felett az étcsokoládét. Végül az elkészített tölteléket forgassuk bele az olvadt csokoládéba, és hagyjuk, hogy egy rácson lecsepegjen a felesleg.

Nyitókép: knape/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: