Szedd a tavasz virágait: tulipánszüretek az országban

Megérkezett a szerelmes tavasz, amely telesóhajtja széllel a világot és virágba borít mindent. Ha szeretnéd ezt az üde hangulatot az otthonodban is érezni, akkor nincs más dolgod, mint meglátogatni valamelyik tulipánmezőt és teleszedni a kosaradat.

Lágy napsugarak símogatnak a színpompás virágmezőn és a bársonyos szirmokat simítja kezed. Ez akár egy csöpögős filmjelenet is lehetne, de a valóság az, hogy hamarosan akár a főszereplője is lehetsz egy ilyen programnak. Az országszerte virágba boruló tulipánmezők ugyanis idilli hétvégi feltöltődést és illatos kikapcsolódást kínálnak az egész családnak. Ajánlunk néhány csodás tulipánmezőt, ahova érdemes ellátogatni az elkövetkező hetekben:

TulipGarden

Az ország 14 különböző helyén kínál kikeleti programot a tulipánoskert-hálózat. A TulipGarden minden kertje áprilisban indítja a tulipánszedő programokat, de mivel mindegyik külön oldallal és üzemeltetővel rendelkezik, érdemes a kiválasztott kertben érdeklődni a pontos időpontról. A TulipGarden kertjeiben összesen 3 millió virág várja, hogy elkápráztassa a látogatókat.

Kőröshegyi Levendulás

A Kőröshegyi Levendulásban immáron hetedik alkalommal rendezik meg a tulipánszüretet, több mint félmillió színpompás tulipánnal. Sőt, a meseszerű környezetben még két újabb különleges területtel és fotózásra kialakított résszel is várják az érdeklődőket. Az április 13.-ától minden nap nyitva tartó mezőn szakaszosan nyitják meg a tulipánsorokat, így senkinek sem kell attól tartania, hogy már csak a leszedett virágok helyét fogja látni.

Kincsek Völgye

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

kata 🇭🇺🇮🇹 (@rnnrka) által megosztott bejegyzés

Ahol a természet és a lélek találkozik. Bálványoson az egyébként meditációs központként működő Kincsek Völgye arra jött létre, hogy boldogságot és örömet csempésszen az emberek életébe. Nos, kijelenthetjük, hogy a többezer kézzel ültetett, igéző mandalaformában pompázó tulipánra tényleg nem lehet szomorú szemmel nézni. Ha álomszerű élményre vágysz, akkor az április 8-i hétvégétől minden áprilisi csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap bóklászhatsz a virágok között, és természetesen szedhetsz is belőlük egy csokorra valót.

Kevélyhegyi Levendulamező


Minden év áprilisában pompás színekben tündököl a Kevélyhegyi Levendulamező tulipánoskertje. A tél végén a tavasz hírnökeként több tízezer színes tulipán várja a látogatókat, hogy a természet hírvivőjeként szépséget és jókedvet lopjanak a mindennapjainkba. A tulipánoskertet 2019-ben alakították ki, hogy a később virágba boruló levendula mellett már kora tavasszal is színes virágokban gyönyörködhessenek az érdeklődők. A családi vállalkozásban először 20 ezer tulipánhagymát ültettek el, majd évről évre bővítették a kertet; legutóbb már 50 ezer tulipán virágzott a területen. A Kevélyhegyi Levendulamező idén áprilisban is tulipánszürettel várja majd a látogatókat.

Nyitókép: Kincsek Völgye
Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: