Gondoltad volna, hogy szénhidráttal is lehet fogyni?

Nem akkora mumus, mint hinnéd!

A legnagyobb mumusnak kikiáltott szénhidrátra is szükséged van. Nem kell mellőznöd akkor sem, ha szeretnél leadni pár kilót.

A szénhidrát is szükséges a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz – bármekkora ellenségnek is tartják. Csak azt kell megfontolnod, milyen formában és mennyiségben viszed be a szervezetedbe. Minden makrotápanyag (szénhidrát, fehérje és zsírok) fogyasztása előnyös, így egyiket sem ajánlott teljes mértékben kiiktatnod az étrendedből. Az életmódváltás kulcsa ugyanis nem az önsanyargatás, hanem egy olyan étrend megalkotása, amely egészséges és szívesen követed.

Erre hívja fel a figyelmet Sohee Lee tréner és táplálkozási tanácsadó hivatalos Instagram-oldalán. Sohee remek ötletekkel, tanácsokkal látja el azokat, akik úgy döntenek, hogy életmódváltásba kezdenek. Sokszor hangsúlyozza, hogy a fogyás nagy kulcsa a kalóriadeficites étkezés. Ez azt jelenti, hogy kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit felhasznál a tested. Nem kell elzárkózni egyik tápanyagcsoporttól sem, csak ügylej rá, hogy megfelelő arányban fogyaszd!

Egyik posztjában Sohee arról ír részletesen, hogy szénhidrátot is szabad fogyasztani – sőt, elhagyni egyáltalán nem érdemes! Ha szereted a gyümölcsöket, a fehér rizst, a kenyeret, ne zárd ki ezeket az étrendedből, csupán a fogyasztott mennyiségükön csökkents!

https://www.instagram.com/p/Bn-Nt7yDjj9/?taken-by=soheefit

Ne feledd!

  • 1 gramm fehérje = 4 kalória
  • 1 gramm szénhidrát = 4 kalória
  • 1 gramm zsír = 9 kalória

Az életmódváltásnak az étkezésed megreformálásán túl a rendszeres testmozgás is része. Keress olyan mozgásformát, amelyet szeretettel, lelkesedéssel tudsz végezni. A cél, hogy ne érezd kényszernek! Fokozatosan tedd szokásoddá az edzést, vagy ha azt hatásosabbnak gondolod, akkor kezdd rögtön heti 3-4 alkalommal. Legyen változatos az edzésterved, hogy ne unj rá, és ha fizikai nehézségeket tapasztalsz, ne hajszold túl magad, hanem szakíts időt a pihenésre is. Eddz reggel vagy este, otthon vagy az edzőteremben, úgy, ahogy kényelmesebbnek érzed.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: