A legtutibb szépségrituálé: próbáld ki a szárazkefét

Van egy filléres módszer, amivel felfrissíthetjük a vér- és nyirokkeringést, emellett pedig segít megszabadulni a méreganyagoktól és a narancsbőrtől is.

Tévedés, hogy a szépségünkért és az egészségünkért rengeteg idővel és pénzzel kell áldoznunk. Vannak ugyanis szép számmal olyan egyszerű, a mindennapi életbe is könnyen beilleszthető technikák, amikért nem kell fizetni, azonban a hatásuk megfizethetetlen. Ilyen a szárazkefe masszázs is, ami új szintre emeli a self-care rutinodat.

Az elhanyagolt nyirokrendszer

Keveset foglalkozunk vele, de a megfelelő nyirokkeringés nélkülözhetetlen az egészségünk szempontjából. A nyirokrendszer összeköttetésben áll az immunrendszerrel és tulajdonképpen egy szűrőként működik, amely megszabadít minket a toxinoktól. Csakhogy míg az érrendszer esetében a szív pumpál és keringeti a vért, addig a nyirokrendszer esetében nincs olyan szerv, ami segítene ebben. A nyirokfolyadék áramlását az izmok működése befolyásolja, tehát a mozgás aktiválja. A fizikai aktivitás mellett azonban külsőleg is „mozgatható” a folyadék, például masszázs által, de remek otthoni alternatíva a dry brushing is, ami magyarul száraz dörzsölést jelent.

Kettő az egyben megoldás a szépségért és egészségért

A szárazkefe masszázs azáltal támogatja az egészségünket, hogy keringeti a nyirokfolyadékot, serkenti a vérkeringést és az emésztést. Ugyanakkor a szépségünkre is jó hatással van, hiszen tisztítja a pórusokat, hámlaszt és segít leküzdeni, vagy legalábbis csökkenteni, a nők egyik legnagyobb rémálmát, a narancsbőrt. Persze az sem elhanyagolható, hogy pszichés előnyei is vannak. Azontúl, hogy energetizál, egy olyan mozzanata lehet a napunknak a testünk átdörzsölése, amit a saját öngondoskodásunkra szánunk.

Hogyan láss neki?

Ha attól tartasz, hogy ez egy időigényes művelet, megnyugtatunk: mindössze napi 2-3 percet kell rászánnod zuhanyzás előtt. A technikát tekintve a sorrend sem mindegy, hogy honnan kezdjük a masszázst. Érdemes mindig lentről a lábaktól indítani a mozdulatot. Kezdjük a talptól, azután lábfej, lábszár, comb, csípő és fenék mentén haladjunk végig, közepesen erős, felfele irányuló simításokkal. Ezután következhet a tenyér, kézfej, alkar és felkar. A mellkasnál azonban irányt váltunk és innentől kezdve a szív irányába lefelé kell vezetni a mozdulatokat. A nyaktól és a vállaktól lefele dörzsöljünk. Végül a has tájékát érdemes átkefélni, viszont itt körkörös, az óramutató irányának megfelelő mozdulatokat használjunk. Egy kisebb kefével akár az arcunkat is átmasszírozhatjuk, ha kedvünk tartja.

Milyen kefét használj?

Mivel nincs szükség krémekre vagy bármiféle speciális eszközre, a szárazkefe egy nagyon pénztárcabarát módszer. Mindössze a megfelelő kefe kiválasztására kell koncentrálnunk. Válassz természetes sörtéből készült kefét, ami körülbelül tenyérnyi nagyságú fejjel rendelkezik. Jó, ha a hosszú nyelű verziót emeled le a polcról, mert azzal a kritikusabb zónákat, mint például a hát, könnyebb elérni.

Nyitókép: Harry Vorsteher/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: